bez dudlíku

473
10.6.06 21:47

bez dudlíku

Ahoj holky,
zajímá mně za jak dlouho dítě zapomene na dudlík. Jak to bylo u vašich dětí? Kdy (od chvíle, kdy mu důsledně dudlík nedáte) si o něho už neřekne, přestane ho vyžadovat?

Vojta ho má pořád jen na spaní a když ho uložím, chce ho. Dneska se mi povedlo (bez kraválu) ho ukecat, že už ho nepotřebuje a že jsou na něm bacily :wink: . Chtěla bych být důsledná a už mu ho nedat, jak dlouho potrvá odvykačka :oops: ? Chci se připravit :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
10.6.06 22:31

Ahoj,
Pepi je jiná věková kategorie ale myslím, že bude platit, co dítě to jiná dudlíková strategie.
Pepi je na UM, dudlíka jsme začli používat asi v jeho měsíci, neb je ve své podstatě nabručená povaha a takhle byl spokojenější, líp usínal. Teď mu vyrostl zub a navíc jsem všechny dudlíky někam zarachotila. Než se našly, byli jsme už 2 dny bez dudele a ani si na něj nevzpomněl. Takže když se dudlíky našly, už jsem mu je ani nedala, nechávám si je v záloze, kdyby byla nějaká spací krize, ale myslím, že už je ani nepoužijeme. Takže my jsme bez dudlíka ze dne na den, ale je pravda, že je Pepi ještě malej a asi ještě neměl tu pravou závoslost :)
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
11.6.06 07:51

Malá je bez dudlíku od 17měs. Začala mít vyrášku kolem pusy. Byly jsme na dovolené, a tam jsem jí ho prostě už nedala. Jak byla unavená, tak jej ani nechtěla. Už si na něj nikdy nevzpomněla. Bylo to až moc lehké. Myslím si, že kdyby byla už starší, tak už by ho tak snadno nevzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
11.6.06 10:12

LEEEO, Jířa dudlík zá:,–(ně vydat odmítal a já zase nechtěla riskovat, že prořve několik nocí, tak jsem mu ho začla ustřihávat od špičky - asi denně po 2 mm. Za 2 týdny už jen držel v ruce samotné držátko, které do pusy strčit nešlo a klidně s ním usínal… a za dalších pár dní jsme ho vyměnili za plastovou rybu :) nikdy se na dudu nezeptal, protože prostě se sám dudat odnaučil, aniž by přišel o svůj fetiš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
11.6.06 10:25

Ahoj,

ja mela temer odnaucene dite, ale pak ji zacaly bolet zuby a narodila se sestricka, takze se o to ted nesnazim. Zalezi na tom, jak moc je ditko zavisle. U nas to patrilo k usinacimu ritualu, takze bez dudu a bubu (simraci) plenka se spanek nekonal…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
11.6.06 10:56

Ahoj,

my jsme ho prostě vzali ze dne na den… postupně jsme ho připravovali na to, že pošle dudu miminku - to že ho potřebuje víc :lol: . Vzpomněl si asi 2×,když usínal - jen si tak povzdychnul a v pohodě usnul. Hlasuji pro 1 týden.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
11.6.06 10:58

Ale za jak dlouho si dítě ještě vzpomene asi záleží také na tom, kolik mu je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lusil
12.2.13 22:50

bez dudliku

No tak segra brečela skoro dva týdni, u bratranka jsem to řešila ja ptala jsem se ho hestly chce pohádku a nebo straceny dudlík. Řekla jsem že odešel k někomu kdo ho potřebuje vyhrala pohadka. Já dudlík mimi dávat nebudu já ho take neměla nedávali mi ho. Naopak brácha ho měl do tří let a zažal mu vyčnívat horní ret a zoubky měl trochu ve předu, Takže já zásadne dudlík dávat nebudu

• Citovat
  • Upravit
2
6.8.13 09:15

Ahoj, prosím vás o rádu.
Syn (5 měsíců) má dudlíka od dvou měsíců. Sice jen na usnutí, protože mě usínal u prsa. V poslední době si ho začal vyndávat z pusy a následně kňourá, že ho chce, ale to se opakuje třeba 20× za večer než usne. zkusila jsem přes den uspat v kočáře bez dudlíka, chvíli kňourá, ale usne. ovšem večer v postýlce řev, řev, řev, když už usínal, tak se během chvilky probral a znovu kňoural…
Nevím, zda u něj třeba hodinu stát a vracet mu dudlíka než usne nebo mu ho vzít a přetrpět ty večery než usne.-( Navíc už má zuby, tak bych raději byla bez dudlíka, ALE…

Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
6.8.13 09:32

@nasadi mám malou 7 měsíců, dudlíka máme od mala, usíná s ním ale taky než usne 20krát si ho vyndá…někdy usne u hrníčku s čajem, ale dudlík musí být…jak usne tvrdě tak ho nemá, ale budí se mi i 10 krát za noc…někdy knourá pak dobrý ale pak začne ve spánku brečet takže dudlík…a je to i po půl hodině…takže parádní noci…myslela jsem si že to je třeba hladem ale to se mi pokaždý straně zblinkala takže od 3 měsíců jsme bez krmení…taky hodně cestuje…al bez dudlíka by to asi nešlo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.8.13 09:38

@sjuzn1 Já si právě říkala, jestli nebude lepší naučit ho usínat bez něj už teď, ale včera to bylo fakt hrozný, nakonec jsem mu ho dala a to jsem si říkala, že usne, protože byl hodně unavený, a ono nic :( Věřím, že by usnul, ale mě ho bylo tak líto :roll: :roll: Ach jo, že já mu ho dávala. Třeba teď spí v kočáře, bez dudlíku, přes den není problém, ale abych ho i večer uspávala v kočáře, na to nepřistoupím, to raději asi dudlíka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
7.5.16 20:25

Dudlik a spani??
Muzu se vas zeptat, jak tedy dlouho trvalo idvykani od dudliku? Ted mam na mysli ditka statsi dvou let.
Syn mel dva roky a dva mesice, kdyz si rozkousl jeden z dudliku. Necekane sel a vyhodil ho do kose. Hned jsem se toho chytla, vsechny ostatni dudliky schovala a za vyhozeny dudel mu koila hracku, kterou si vybral, aby se mel na co koukat, kdyz si na dudel vspomene, tak ze toto je za nej.
No asi byl vylky zavyslak. S dudlikem vmcelkem hezky usinal i ve dne i v noci. A ted? Utika z postele, ze spat nebude. Pres den je jeho spani spis vyjimka i kdyz ziva p sto sedt a vecer ickdyz pres den nespi a je z nej chodici unaveny stin jak je unaveny, tak nahnat ho do pelechu je bo. Brani se. Dela mu velky problem se ke spanku uklidnit. Kdyz uz se uklidmi, tak okamzite usne a noci spi dobre…celkem.
Ale po dudliku se pta porad. Vezme v klidu, ze uz neni, je s tim smireny, ale to usinani je fakt des a jeste asi prestane spat pres den uplne.
Jak to bylo u vas? Kdy si odvykli vase deti uplne od dudliku? A je mozne, ze bude zase spat i pred den nebo se mam smirit, ze uz je to marne? Jak to prosim probihalo u vas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
7.5.16 21:01

…

Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
7.5.16 21:07

@Lambisko no syn je odpoledne hodne unaveny. Byl zvykli po obede jit spat. Zyva, polehava nakonec rekne, ze chce mliko a jitcspat, snazi se usnout, ale neumi se uklidnit. A i jdyz ziva i v posteli, tak nakonec neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
7.5.16 21:18

To, že přestane spát, je důvod, proč dudlík ještě neberu… Holce bude 2,5roku, dudlík jsem vzala před Vánoci, nevzpomněla si ani jednou, žádný hysterický záchvat, hledání.. Jen prostě přestala spát… Po týdnu jsem vrátila a nechám jí ho do té doby, než budeme chtít rušit denní spaní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová