Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebuju poradit,Šimon má od kožního doporučený Nutrilon Pepti MCT,ale napsat nám ho prý nemůže,že mám říct pediatrovi.Tan mi ale řekl,že pokud nás má v péči odborný lékař,tak nám to má psát on!
Přehazujou si nás jak horkej brambor a já jsem v koncích.Vůbec nevím,kdo má teda pravdu!
PORAĎTE PROSÍM komu mám šlapat na paty!
No a neměl ten kožní napsat pediatrovi zprávu s tím, jak malého léčit a to doporučení a na základě toho by to pediatr napsal? Takhle bych to viděla já…a jestli to pediatr nechce napsat, možná už není v limitu
Jestli máš pro pediatra zprávu, znovu bych se na něj obrátila a vo pačném případě bych se zkusila zeptat jiného dr, případně přejít a někam podat stížnost…
Sakra, vadí mi, že to Ráthovství odnášejí malé děti…
G
Ne tedy přímo MCT,ale Nutrilon Pepti jsem normálně kupovala…pokud by byl na předpis,byl by za cca polovinu.
Jinak to funguje tak,že kožní (alergolog) napíše potvrzení pediatrovi,že je indikace pro Nutr.Pepti a ten ho předepíše…ani kožní,ani alergolog ho nepíšou,protože to není léčba,ale potravina…
Souhlas s gabinkou - na zakladě zpravy od kožního by ti to měl psát obvodbní lékař a dokonce si myslím, že dermatolog to ani psát nemůže, alerglog ano.
Ahoj.
Speciální výživu předepisuje obvodní pediatr na základě doporučení odborníka - v našem případě gastroenterolog (ten může předepisovat také, ale přece nebudu jezdit tak daleko). Pokud vím, tak nová pravidla platí asi od poloviny minulého roku. My jsme dostali pro obvodní papíry, ve kterých byla tato nová vyhláška.
Na předpis jsme měli Nutrilon Pepti (někde se dá koupit i bez předpisu, ale při dennodenní spotřebě to pak pěkně leze do peněz), N. Pepti MCT se bez předpisu neprodává. Jinak na tuto položku se myslím normativy nevztahují, protože se nedá ničím jiným nahradit.
Beruška ![]()
Holky,děkuju moc,už jsem mu volala,vzala to sice sestra,ale řekla ať dojdu se zprávou a doktor mě to musí napsat.Už se těším na ten jeho otrávenej výraz… ![]()