Tampony do podprsenky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26854
7.6.06 20:37

Tampony do podprsenky

Ahoj holky,

začínám už pomalu nakupovat věci pro sebe do porodnice a chci se vás zeptat, jaké používáte tampony do podprsenek. Jestli jednorázovky nebo ty, co se dají prát, a jakou značku. S jakými tampony jste skutečně spokojené a které tampony protékají. Mockrát děkuji za radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
7.6.06 20:44

Ja nikdy nemela latkove. Prislo mi to jako draha investice. Ale rekla bych, ze je to dobra vec.
Jinak klidne papirove Babylove z Drogerymarktu nebo jakekoliv papirove. Jen ale takove ty na povrch jemne a bez igelitove vyplne. Ja jednou takove mela a spatne saly a smrdely. A je i divne, ze by bradavka nemela vetrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
7.6.06 20:46

Ahoj,
mě se nejvíc osvědčily vložky od Chicca, mají uvnitř gel, zespodu je igelit, takže neprotékají. Měla jsem dost mlíka a první půlrok mi při kojení i mimo hrozně teklo a tyhle nikdy neprotekly. Naprosto nespokojená jsem teda byla s Fixies, to jsem měla okamžitě mokré skvrny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
7.6.06 20:48

Ahojky tak já mám prsní vložky od Babylove,jsou z jedné str.nalepovací z drogerie Dm,(cena kolem 65,–)jsou v pohodě,měla jsem od Fixies,ale ty protíkali,ze začátku mi teklo mlíčko dost,hlavně v noci,ale teď už teče jen z jednoho prsu,takže už je nepoužívám, taky si kup kloboučky,je to super věcička,nebolí tě bradavky,já na to přišla až když jsem je měla hodně bolavé,jo a taky jsem používala sběrače mléka,vždy jeden vložila do podpr. a kojila,přebytky pak vylila, tak hodně štestí u porodu páček J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
7.6.06 20:51

..a já zase opačně, měla jsem Chicco a Johnson, obojí s gelem a buď jsem na něm měla alergii nebo to byla mykóza-každopádně kdo nezažil, neuvěří,jak to svinsky bolelo. Takže já zas nedám dopustit na klasiku Fixies a Babylove, s těma jsem problém neměla, aspoň to donutí často měnit. A za nějakou dobu se tvorba mlíka stabilizuje a už tolik nevalí:-)
Musíš vyzkoušet, co ti sedí:-)

Jazzi a Matýsek 13m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
7.6.06 20:55

já taky fixies. Vyzkoušela jsem Medelu i chicco, ale jsou mnohem dražší a stejně mi to nepřišlo jako závratný rozdíl. K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
7.6.06 20:56

Cecetka len mala rada, nekupuj si toho zbytocne vela, ja napriklad som mala 2 balenia a nevyzila som ani jedno. Tie prve dni po porode ma tak boleli bradavky, ze som nezniesla na nich nic, chodila som v rozopnutej koseli nocnej.
Doma ked mi nahodou tieklo mlieko som to riesila plienkou, alebo som castejsie prala podprdy. Ked som isla von, tak to bolo tak vidiet pod tou podrpsenkou (mala som babylove a fixies) ze som to radsej vzdala a riskovala skor nejaky pidi fliacik.
A po nejakom mesiaci som ich uz nepotrebovala vobec, tvorba sa ustalila a mala som klud.
Kojim dodnes, takze mlieka som asi malo nemala.
Avsak je to individualne niektore maminy ich pouzivaju pocas celej doby kojenia, ja som ich vyminala namiesto odlicovacich tamponov :wink:
Ked ich budes pouzivat, tak nie je problem dokupit.
Mne to napriklad aj bolo neprijemne, nedrzalo to v tej podprsenke, kde malo (tie prilepovacie som nemala, to znie dobre!) .
Tie zberace mliecka su dobra vec, hlavne si to chvalili maminy, co mali menej mliecka, ze tak nazbierali tolko, ze nemuseli krmit Um, ale dokrmovali svojim mlieckom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
7.6.06 21:03

Čečetko,mi se nejvíce osvědčily Chicco.Jsou tenké,nalepovací,neprotékají a nejsou tak vidět pod tričkem :) .Babylove nejsou špatné,ale jsou dost silné a viditelné.

dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
7.6.06 21:08

Tak já jsem měla nejradši taky Chicco, Fixies jsem brzo zavrhla, protože nejen, že občas protekly, ale nechávali mi i chloupky na prsou a musela jsem to pak vždycky čistit, aby se to nedostalo do pusy Miškovi. Ještě nebyly špatné od Aventu, ale ty nejsou tak běžně k sehnání. Chicco mají většinou v každé lékárně.
Látkový jsem neměla, tak neporadím.
 P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.6.06 21:09

Ahojky.
Sběrače mlíka jsou dobrá věc,když chcete mlíko třeba pak zmrazit,nepřijde vniveč do tamponů,ale moc příjemné mi na prsách nebyly.Tampony jsem taky používala z DM drogerky.Já jsem jich užila dost,ale je pravda-NENAKUPUJ MOC DOPŘEDU. Není to nedostatkové zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
7.6.06 21:14

Holky moc díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
7.6.06 21:21

Ahoj,
souhlasím s Ivulikem, že sběrače jsou skvělá věc, ale pokud nemáš peněz nazbyt, tak je kup, až se mimi narodí. Některým maminkám při kojení z druhého prsu neukápne ani kapka (i při dostačující tvrobě mlíka).
Já je měla a využila na 200%, mlíko mi stříkalo hodně dlouho a je fakt, že jednak jsem tím ušetřila na prsních vložkách a jednak bylo mlíčko do zásoby.
No a papírové stačí jedny, pak uvidíš. Když Ti mlíko hodně poteče, tak neprotíkající jsou ideální na ven;)
Pa, Ch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.6.06 21:34

Ahoj, já moc neporadím s konkrétní značkou - jen mám názor z „protistrany“. Dopředu nenakupuj hodně a ani nemusíš nic drahého. Kojila jsem čtyři měsíce plně, teď už s UM a nedlouho i s příkrmama a kojit hodlám ještě hooodně dlouho a použila jsem všehovšudy dva kusy na začátku a to ještě spíš z pocitu, že bych měla. Zkrátka ne všem mlíčko teče samo od sebe a to ani při kojení. Dvojnásob to platí o sběračích, ty, co jsem viděla, byly doost drahé a není jisté, že bys je vůbec užila.
Pokud budeš mít štěstí a mlíčko povalí samo, pak jo - můžeš s ním dokrmovat, nebo zmrazit a později z něj vařit kašičky. Nebo ho dávat do banky MM (pokud ji máš někde poblíž), prý platí cca dvě stovky za litr (což je navíc k dobrýmu pocitu, že jiný mimi nemusí papat UM). :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
7.6.06 21:57

Fixies mi protékaly, s těmi jsem spokojená nebyla
Chicco byly fajn, vydržely, ale zase se mi jakoby shrnovaly-ta samolepka je držela na správném místě, ale občas se slepily dva konce samolepky k sobě a bylo to na výměnu..
teď sice už mléko nevytéká samovolně, ale když mám světlé oblečení, občas si tampon vezmu. Objevila jsem nové HelenHarper, taky se samolepkou, šikují se mi a jsou poměrně levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.6.06 22:03

Ahoj!

Tak já vyzkoušela Chicca, Fixies, Helen Harper a pár Avent.
Chicca opravdu neprotékají, ale zase ten igelit není nic-moc, protože pak bradavky moc nevětrají.
Fixiesky nejsou špatné, ale musí se dávat pozor, aby se nena:,–(ily naopak, pak totiž protečou raz-dva. Navíc, jak už bylo psáno, zanechávají chloupky. Aventky byly docela fajn, ale moc jsem jich nevyzkoušela.
Mně teklo mlíko hodně a dost dlouhou dobu, takže jsem vložek potřebovala dost a i teď při druhém mimču je to stejné. Nejvíc používám teď právě Chicca, a to hlavně v noci.
Já dopředu měla koupené snad jen dvě krabičky těch Fixiesek. Dokoupit se dají podle potřeby vždy.
Jo a to že mají některé vložky lepítka mi bylo spíš na obtíž, protože to stejně na vložce nedrželo.
Emitom má pravdu, že ty Chicca se často rády shrnují.
Toť mé zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová