Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud se ozve, tak bych se ho zeptala zda je všechno v pořádku - proč nekomunikuje ví jen on sám (nebo se něco mezi vámi stalo?). A pokud ho to s tebou přestalo bavit tak ať to řekne narovinu. Anebo se neozve a tím ti vlastně odpoví taky ![]()
24h a ty delas takove zavery? Tak trochu semetrika, ne? S tebou bych tedy budoucnost taky neplanovala…
@izabe píše: Více
Nic se mezi námi nestalo pokud vím. A i jsem si jistá, že se ozve. Jen nevím jestli je možné, aby člověk neměl chuť třeba kůli stresu 24 hodin nenapsat partnerovi. Nechci dělat vlny nebo někoho nutit dělat věci které by nechtěl. Ale mne tohle opravdu vadí a nevím jak se pak chovat. Nebudu mít chuť mu pak dát pusu na uvítanou nebo na nějaké objímání atd. Takže buď budu studená nebo s ním o tom budu asi muset mluvit…
Příspěvek upraven 13.12.25 v 11:46
@Anonymní píše: Více
Neřešit to, ale zatím to nebrat jako konec („řešit to, nebo to brát jako konec“ je falešné dilema). Čekat. Jinak budeš za stíhačku.
No, a jiná možnost, než „buď budu studená nebo s ním o tom budu asi muset mluvit“ tě nenapadá?
Partner asi nehledá ani studenou, ani stíhačku, řekl bych.
@eumedon píše: Více
Nooo… Holky přejdou spoustu věcí, aby nebyly za stíhačku. Někdy i věci, který jim vadí úplně oprávněně. ![]()
Ale taky bych tomu ještě chvilku dala. Můj chlap si třeba někdy nezobrazí zprávu, protože chce, aby zůstala svítit a nezapadla, ale pak přijde domů a okamžitě vytuhne. A najednou je další den a on je děsně překvapenej. ![]()
Zakladatelko, je lépe brát některé ne až tak podstatné věci s nadhledem.
Důležité je, že jste spolu strávili hezký večer a noc. Méně důležité je, jestli ti odpoví na SMS ihned nebo za pár hodin.
Pokud se budeš zabývat drobnostmi a ten druhý to nemá nastaveno podobné, ještě tomu svému vztahu můžeš nakonec uškodit.
Dám ti příklad z druhé strany. Žila jsem s přítelem. Měli jsme každý odlišné podmínky v práci. On si mohl určit a rozložit den, jak potřeboval, já ne. Navíc, co si budeme povídat, já jako ženská měla doma víc práce a své děti blíž, než on. Teď si představ situaci, že ho něco napadlo a i když jsme se viděli ráno, a věděli jsme, že se večer u mě sejdeme, tak mi volal. Nic extra důležitého. Já to nezvedla. Zaprvé u nás soukromé hovory nedovolené, zadruhé úplně jiná práce. On začal plašit. A začal obvolávat mé děti. Co se děje, co se stalo. Mé děti pracují na postech, kde jsou situace, že hovor zvednout prostě nemůžou, a během většiny směny ho mají zeslaben. To on jako OSVČ nedovedl pochopit. Takže všichni jsme měli od něj nepřijaté hovory. Když jsme to zjistili, samozřejmě jsme to mezi sebou řešili a všechny nás to zdrželo od práce. Kde syn a já odpovědnost za lidi kolem, tudíž pozornost na prvním místě a dcera zdravotní dozor, čísla, časy, léky, počítač, peníze…aby se s ním vybavovala na téma, máma jistě je v pořádku v práci, na to tedy taky není stavěná. Co myslíš, že jsem mu vždycky asi řekla. Aby si to nechal. Aby nám proboha nechal klid na práci. My na rozdíl od něj máme nad sebou zaměstnavatele. Nebyl s to to pochopit. Ještě byl uražený. Díky těmto a jiným projevům je to přítel bývalý. Začne to bazirováním odpovědí na SMS a okamžitým zvedáním hovorů a končí to plánováním společných dnů a doporučováním aktivit, kdy ani jsme spolu. Čiliže on s kámošem týden na golf, nejdřív ať si vezmu dovču, no já ji nedostanu v tomhle termínu a ani nemám zájem tenhle sport provozovat, tím méně dělat někomu ocáska a doprovod, mám své aktivity, pak interes, co budu po odpolednech a večerech dělat, když on tu nebude, měla jsem chuť mu říct, že mám v plánu denně po barech shánět známosti na jednu noc, já mám co dělat, fakt zbytečná starost. No a když mi začal organizovat letní program, tak to byla konečná. Já mám ráda svou zahradu s domečkem, chci tam být a vnoučetem, které na rodiče skoro celé léto v práci, já rozhodně nebudu sedět v paneláku, abych vařila teplý večeře.
Takže zakladatelko, asi tak. Soustavný kontakt může být i zabiják. Bacha.
@eumedon píše: Více
Pokud to přejdu, mohlo by se to opakovat což rozhodně nechci… a vysvětlovat dospělému chlapovi jak se má chovat k partnerce mi přijde pro mne dost ponižující. Opravdu si s tím moc nevím rady…
@Pe.M.1 píše: Více
a opravdu máš pocit, že se mezi dvěma lidmi ve vztahu nedá najít 30vteřinové okénko a jednou za 24hodin partnerovi odepsat, aby neměl obavy? ![]()
Tak si najdi jiného chlapa, který se k tobě bude chovat podle tvých představ, pokud se ti to tedy podaří (někteří jsou rádi, že vůbec mají nějakou holku). Každý to dělat nebude.
@Pe.M.1 jejda tak to co popisuješ je opravdu extrém, to nechápu, žes s někým takovým vůbec byla schopná nějaký vztah zahájit
. Jinak ale si myslím, že každý si behěm 24 hodin najde minutu na jednu zprávu nebo 2 minutový hovor… pokud ne tak mi to úplně nedává smysl.
@KKubula píše: Víceno a myslíš, že je nějaká příjemná a nenásilná forma jak to udělat aby mi chlap rád napsal každý večer nebo ráno nebo přes den jednu zprávu když zrovna nejsme spolu… fakt mu nechci nic vyčítat ani ho nutit něco dělat… ale taky to nechci ani přejít, protože by mi takové chování silně nevyhovovalo…
No a jak často si jinak píšete? 2 měsíce vztah není dlouho, to těžko předpovídat. Ale zase píšeš, že si myslíš, že se ozve, tak čekej.
Ahoj, chtěla bych se vás zeptat jak byste se chovali když by se Vám přítel po 2 měsících scházení (3× týdně) 24 hodin neozval? Byli jsme v kině, na večeři a spolu přes noc a ráno se spolu loučili a odjeli do práce… no a ten den jsem mu smskou popřála hezký den. On tu zprávu nepřečetl. Není mi to příjemné, tak si říkám jestli to vzít tedy jako konec a už to neřešit. Nebo jestli jsem přecitlivělá a občas se to děje? Stalo se to poprvé a rozhodně mi to není příjemné takže to nejsem ochotná ve vztahu mít.
Pokud by se mi ozval což předpokládám, tak vůbec nevím jak se chovat. Nechci mu nic vyčítat, ale ani předstírat, že jsem s tímhle v pohodě. Naštvalo mne to.