bez lepku a bez vajec

111
18.8.05 23:58

bez lepku a bez vajec

milé maminky, mám skoro 7 mesačného synčeka a kvôli ekzému a alergiám nám imunologička zakázala lepok do jedného roku. kaše nám až tak nechýbajú, používame nestlé sinlac, ale neviem si predstaviť, čo mu budem dávať neskôr žužlať namiesto rožteku, chlebíka alebo piškótky. existujú sice bezlepkové výrobky, ale tie snáď všetky obsahujú celé vajcia, teda aj bielok, ktorý sa tiež do roka neodporúča. máte prosím niektorá skúsenosti s bezlepkovou a bezbielkovou diétou detičiek? budem vďačná za akékoľvek rady.

katinka + matúško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
657
19.8.05 07:41

Ahoj.

Ve zdravé výživě koupíš kukuřičné křupky natural( jen kukuřice a voda). Ještě jsem neslyšela o dítěti, které by je nechtělo. Náš prcek je miluje. Mají i vhodnou velikost. Dále se prodávají i rýžové a pohankové, ale ty jsou menší a nepřijdou mi až tak bezpečné. Kukuřičné se v pusince rozpustí a nemůže nic vdechnout. Teď už dávám pod dohledem i ty menší. Z výrobků RACIO jde taky vybrat, ale my s tím začínáme až teď, protože předtím to neuměl jíst a zaskakovalo mu. My jsme začali s lepkem taky až teď, takže zvládnout se to dá. Vejce stále nedávám. Jestli máte málo zoubků, nevadí. Oni to dítka užmoulají.

CIBULKA+ ŠIMONEK 12,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
19.8.05 09:17

Ještě existují amaranthové sušenky.Ty neobsahují lepek ale nevím jak je to s vejci :?:

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
19.8.05 10:40

Ahoj, někdo tady nedávno psal, že se vyrábí i bezlepkové piškoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
19.8.05 10:40

Ahoj, někdo tady nedávno psal, že se vyrábí i bezlepkové piškoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
19.8.05 10:47

katinka

no ano, bezlepkove piskoty som nasla, ale v nich su cele vajcia a bielka sa tiez do jedneho roka nesmu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.8.05 10:50

Ahoj,
na internetu je spousta diskusi a receptu. Dnes uz je spousta vyrobku.
Prosim Te, spis by me zajimalo, jakto ze jste se dostali az na imunologii, poslal vas tam kozar? Udelali vam vysetreni a zjistili alergii na lepek nebo nejakou nesnasenlivost?
Syn ma ekzem a at drzim dietu nebo jemu pridavam potraviny po tydnu, stejne ma ekzem porad. Tak se take ruzne poohlizim.

Alca

• Citovat
  • Upravit
2923
19.8.05 13:36

Ahoj Katinko,

muj syn sice neni alergik ,ale stejne jsem do roka nedavala lepkove veci a myslim ze i tak mel jidelnicek umerne veku bohaty. je fakt, ze nas „zachranily“ prodejny zdrave vyzivy. Takze co nas milacek tehdy jedl:
pohankovou kasi - tu jsem jen minutu povarila (pridala do uz povarene zeleniny)
pohankove a prosne(jahelne) pukance - jsme pridavali do ovocne presnidavky- zda se mi to lepsi a zdravejsi nez davat piskoty a ovocna presnidavka je pak sytejsi)
jahelne vlocky nebo klasicke jahly-opet muzes pouzit jako zavarku do zeleninove polevky nebo smichat se zeleninou
bezlepkove nevajecne testoviny- jsou skvele v tom, ze se vari jen tusim 3 min a pak se nechaji dojit, jsou krasne zlute, dobre se pak rozmackaji a Kubikovi moc chutnaji
samozrejme bezlepkove jsou brambory i ryze
stridanim tehle 5 priloh a zelenin(obcas s kouskem masa) jsme vystacili az do roka bez problemu
Nekdo v predchozich prispevcich zminoval amarant, nemam ted u sebe presne informace, ale s jistotou vim, ze v knize o detske vyzive rozhodne nebyl doporucovan(ale bohuzel si nepamatuju proc).
Snad ti muj maly vycet pomuze :P
at detatku chutna :P
 Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
19.8.05 20:33

Alca, na imunologiu sme isli s ekzemom, vlastne je to alergologia a imunologia v jednom. som alergicka a atopicka a tak som sa bala, co takeho zleho jem, ze ma chudacik ekzem uz ked je plne kojeny. a okrem toho sa ho chytil kazdy bacil, ktory isiel okolo. imunologicka drasticky obmedzila moj jedalnicek a zakazala nam ten lepok a mlieko a pod. pre maleho.

vrony, dakujem za tipy. urcite vyskusam. ja vsak hladam aj nieco, co mu budem moct dat zuzlat. ved nebude do roka jest len kase. teraz mu idu zubky a babky furt otravovali s chlebovou korockou, tak som im to zatrhla, ze naozaj nemoze :)) len skoda, ze nemame nahradu. tie kukuricne chrumky natural zas maju sol, dnes som sa na ne pozerala. asi mi nezostava ine, nez upiect bezlepkovy chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.05 08:08

Ahoj.

Jsem si na 100% jistá, že ty kukuřičné křupky sůl neobsahují!!! Je jich několik druhů a musí to být jen ty NATURAL. Bohužel někdy bývají na některých obalech vypsané i ostatní příchutě a to tak s prominutím blbě, že to mate a i já jsem hledala, jestli jsou to natural nebo ne. Když by jsi to na sáčku nemohla najít, tak prodavač ti určitě pomůže ti je vybrat. Nevím, jestli se dají sehnat i v jiné síti obchodů než je zdravá. U nás je mají i v pekárně, ale tam je i tuk, jinak složení stejné. Teď zrovna mám doma balení od tohoto výrobce- Petr Krzyžanek" DARVIT" Třinec. Složení- kukuřičná krupuce a voda. Nic víc. Pokud by v obchodě kde jsi byla měli jen s příchutěma nebo solené, možná by se dalo domluvit, aby ti nějaké natural objednali. Dále teď malej právě chroupe bio rýžové chlebíčky od RACIA. Ve složení jen rýže z eko zemědělství. Navíc jsou to ty tenčí plátky a tak se to malýmu lépe chroupe. No, chroupe. On má jen 4 zuby, takže to spíš užmoulává a masíruje si tím dásničky. Ale to Racio je asi spíš pro o něco větší děti než je 7m. A babičkama se nenech zviklat. Když dáš jen jednou i malý kousek lepku, je to stejné, jako by jsi ho dávala pořád.

K tomu co psala VRONY nemám moc co dodat. Výstižné a já dávám vesměs to samé. Zatím jsem nedávala žádné " značkové kaše" od jistých firem kromě rýžové od Nestle, ale tu v které jsou přidané vitamíny. Večer dělám kaše jen ze zdravé.

VRONY- mohla by jsi mi napsat, ve které knize píší o nevhodnosti amarantu? Díky. Všechny knihy které mám doma o dětské výživě já, ho považují za vhodný. Jen to prosim tě nechápej jako rýpání. Je to jen zájem. Jsem do té zdravé výživy trošku blázen. Bezlepkovou jsme nařízenou neměli, bylo to moje rozhodnutí a jak mi potvrdila kamarádka se synem bezlepkářem , bylo správné.

Jinak ještě k těm amarantovým sušenkám. Já je mám moc ráda, ale jsou tam jak vejce, tak cukr. A to zatím nedávám.

CIBULKA

• Citovat
  • Upravit
2923
21.8.05 13:04

Ahoj Cibulko,

s info o nevhodnosti amarantu(pro mala batolata)- ja sama bych rada nasla, kde jsem to cetla,ale fakt nevim. Mozna v poradne o zdrave vyzive v Betynce(?).
Ja sama jsem do zdrave vyzivy pro maleho taky „trochu blazen“, coz pribuzenstvo (babicky s buchtama napr.) nesou obcas hur :)

spravne vyzive zdar
Vrony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí