Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.
NO tak já bych v první řadě určitě zašla ke svému gynekologovi na prohlídku. Nechci tě strašit, ale může to mít nějaký důvod, ať už hormonální nebo jiný. Mimochodem myslíš že nemůžeš být těhotná?
Gynekolog ti MS může vyvolat a pak na:,–(it prášky na pravidelnost cyklu, ale jsi ještě mladinká, takže já být tebou tak bych určitě zašla k lékaři a tam budeš chytřejší.
Přeju pěkný víkend
No, tady to opravdu nevyresime, nikdo do Tebe nevidi, to muze udelat pouze a jedine lekar, Tvuj gynekolog… Linda
Radova
dekuju,prave proto ze jsem mlada,tak jsem z toho rochu vystresovana…
Ne,tehotna nejsem delala jsem si vic testu a na zadnem ani sebemensi //
jen / a hodne znatelna…
Ted budu mit strach k dr.jit,aby mi nezjistil kdo vi co ![]()
Milá anonymní,
měla jsem stejný problém jako Ty. dokonce se mi cyklus bez HAK prodlužoval tak, že jsem MS dostávala i 60 den. Už mě to nebavilo, protože jsem si nemohla nic naplánovat. Zašla jsem za svou GynDr. Ta mi řekla, že se to stává po vysazení HAK /já už ji nebrala přes půl roku / a měla pro mě dvě možnosti. Pokud nechci otěhotnět, doporučila mi znovu užívat Hak, nebo cyklus rovnat pomocí léků. tak trochu vytloukání klínu klínem…Tak jsem zvědavá, co MUDr. poradí Tobě…Určitě dej vědět, jak jsi dopadla. ![]()
Ellen,
můžu tě uklidnit, já měla běžně cykly 60-90 dní. Z HA se moje tělo vzpamatovávalo hodně dlouho, pak už jsem to hormony přestala řešit, protože jak píše bambino je to vytloukání klínu klínem. Hormonální nerovnováhu řešíš zase hormony, záleží jestli chceš otěhotnět nebo jen srovnat cyklus. Každopádně já jsem dnes příznivce přírodní léčby. Tak hodně zdaru.
Holky dekuji za odpovedi…
Prave ze me to trapi hlavne kvuli tomu,ze se snazime-chceme snazit o miminko…
Takhle otehotnet nejde!!!Jsem z toho zoufala…
Mate nejaka zkusenost s takto rozhazenym cyklem a uspesne jste otehotnely a za jak dlouho?
Ellen
Ahoj, ja vy:,–(ila před dvěma měsíci, MS sice přišla po téměř 50ti dnech, naopak já jiměla přes týden
Pokud si jen špinila, tak to může znamenat, že ti ještě „nenaběhly hormony“, tělo bylo zvykle se v produkci flákat
. Já, když jsem byla nějakých 45DC, jsem uvažovala o kontryhelu, měl by podporovat růst stélky v děloze. Nemá se pít pořád, při snažení snad prvních 14 dní, pak přestat. Poradím ti to, co jsem plánovala já. Vyvolávačku a pak kontryhel. Vyvolávačku ti píchne doktor bez problému, do 14dnů to dostaneš. Nějakou soustavnou hormonální léčbu bych viděla, až kdybyste se nsažili přes rok. Držím palec, ať to vyjde. ![]()
Ahoj, to znám moc dobře. Já vy:,–(ila HA loni v létě a od té doby cykly tak 35-40dnů do konce loňského roku. To by ještě šlo.
Ale další cyklus byla ovu až někdy kolem 40.dne, tak jsem za 14 dní čekala menstr a ono bylo těhu. Jenže to skončilo potratem asi 3 dny po tom, co jsem to zjistila (už jsem slabě špinila a po kontrole u dr. jsem začala i slabě krvácet). Ale u dr. kontrola až za 14 dní, kdy jsem brala utrogestan. Takže jsem 14 dní žila s tím, že vše ok, když krvácení ustala. A ejhle, v děloze nebylo nic.
Tak jsem pak odkrvácela zbytek sliznice a bylo po všem ![]()
Další menstr přišla až po 66 dnech. Pro snažení jsou to šílené cykly.
Ale připadá mi taky hrozný, že bych měla hormonální nerovnováhu léčit hormony… tak zkouším bylinkové kapky a uvidíme,co to udělá. Kéž by si to tělo umělo poradit samo..
Každopádně vidíte, že i s dlouhým cyklem se otěhotnět dá.. otázka je pak, jestli se mimi udrží.. i když to může být problém i u pravidelného cyklu.
Ahojky, u mě to bylo tak že od samého začátku jsem měla problémy s menstruací, jak jsem byla mladší kolem těch 15 tak mi to dr. upravovala nějakými léky a pak jsem začala brát antikoncepci a MS šlapala jak hodinky. Pak jsem někdy ve 20 letech antikon. vy:,–(ila a snažila se být bez ní i když jsme mimi neplánovali. Dávali jsme si prostě pozor no MS mi nechodila vůbec pravidelně. Někdy až za dva nebo tři měsíce, ale nijak jsem to neřešila jelikož jsme mimi neplánovali. Dva roky na to už jsme na mimi začali pracovat a nešlo to, tak jsem zašla k dr a řekla ji co mám za problém. Na:,–(ila mi nějaké hormony na úpravu MS a otěhotněla jsem asi po půl roce snažení.
Ahoj, já jsem po vysazení HA měla stejný problém a klidně jsem nemenstruovala 3 měsíce, pak mi dala dr. injekci a ms přišla a pak opět nic. Po pár měsících jsem dostala od doktorky progesteron (utrogestan) na úpravu cyklu a pak už jsem tedy menstruovala pravidelně, i když jsem cítila, že to „není ono“ - menstruace byla jen opravdu hodně slabá (téměř špinění), veliký rozdíl oproti tomu, co před tím, než jsem začala brát HA. Také jsme chtěli mimi, tak jsem si na radu doktorky začala měřit bazální tepůlotu - což jasně potvrdilo anovulační cykly. Doktorka nechtěla nikam spěchat, říakal, že se to někdy stává a že se to třeba časem upraví. Já ale byla psychicky úplně na dně. Tak mi asi po roce a půl přidala Clostylbegyt (na podporu funkce vaječníků). Chodila jsem pravidelně k ní na ultrazvuk a ani napoprvé ani podruhé žádné vajíčko nedozrálo. To už jsem se rozbrečela i v ordinaci. Ona mi řekla, že to nic neznamená, že budem pokračovat, že se to vyřeší, ať jedu na dovolenou a nemyslím na to. Tak jsem jela a snažila se hledat důvody, proč je vlastně dobře, že to mimčo ještě nemáme, že s ním bych si tu dovolenou tak neužila a tak. A vrátila jsem se a urodila se hned dvě vajíčka, s manželem jsme se zasnažili. A bylo to - dneska mám už dvoletou holčičku. Navíc jsem si říkala, že je to vlastně super, že si nebudu muset dělat hlavu s antikoncepcí, že až budu chtít druhý zaskočím si pro prášky a bude. A ejhle není to tak úplně pravda. Menstruaci po porodu jsem dostala asi až po roce - a pořád celkem hodně nepravidelnou - klidně mi vynechala měsíc, ale neřešila jsem to. A pak jednou zas vynechala a já začala pociťovat ony „divný“ pocity v žaludku - jako už jednou, když jsem čekala dceru. A taky že jo teď jsem v pátým měsící, ale když jsme to zjistili, byl to fakt šok. Takže budu muset nakonec řešit i tu antikoncepci.
Anonymní - určitě navštiv svého gynekologa.
Přeji hodně štěstí a ať se brzo zadaří vytoužené mimi
Doporučuji si nechat udělat hormonální profil. Já mám také MS až po dvou měsících a vyšel mi katastrofální prolaktin. A to jsem před HA neměla vůbec žádné problémy.
Ahoj,
mám problem s MS.Vy:,–(ila jsem HA (pramoni) a je to asi 2 a pul mesice…Od te doby jsem poradnou MS nedostala.Koncem dubna jsem spis jen spinila a do dnes MS neprisla.Jsem ted 37dni bez MS od posledniho spineni,ale kdybych mela brat od opravdove MS,tak jsou to dva mesice…
Jsem z toho uplne zoufala,muj organismus se se znemou hormonu nevyrovnal,ani po skoro 3mesicich mi nenaskocil „normalni“ cyklus…
Vubec nevim,jak postupovat.Musim navstivit Dr. aby mi dal vyvolavacku?
A jak to v takovyhle pripadech vypada s moznosti otehotnet?
Mam kamaradky,zadna z nich s timto problem nemela,otehotnely bez problemu nebo max do 3mesicu…
Myslim,ze mam anovulacni cykly,jsem ze vseho zoufala,protoze jsme se chteli snazit o dite,take je mi 21let a uz mam takovehle problemy…
Prosim o radu od zkusenejsi…
Ellen