Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s návštěvami biologického otce u dcery, nechci to řešit a tahat přes soudy, chci se s ním dohodnout, ale nevim jak to funguje a na co má nárok..Dceři budou 4 měsíce, bydlím s ní 100km od něj…děkuji
Když to nechcete přes soud, tak to záleží na vás jestli se dokážete dohodnout. Nejtěžší asi bude ta vzdálenost.
No teď jezdí jednou za měsíc, je mi jasný že střídavá péče nepřipadá v úvahu, teď to nějak zmáknem, přijede tak na hodinu a stačí to, ale po tom roce nevim jak to je, zda má nárok na to, si jí brát třeba na celý den mimo město atd.On se o ni nepostará, nevěřím mu a když ho malá uvidí jednou za měsíc, bude se ho bát, vyrůstá s někým jiným, jestli mě chápete…nechci mu brát práva a dělat naschvály, ale taky nechci nechávat dceru někde kde vim, že se dotyčný nepostará a akorát s ní objede rodinu a šopune jí ke své matce, která chlastá…Navíc nevim zda jsem povinna mu půjčovat kočárek, autosedačku atd nebo si to má obstarat sám..
@Luciii25
Já bych mu to pujcila, proc ne?
Ale ted bych mi díte přes noc určitě nedala. Tak male. Nemůže třeba přijet na dýl? I na noc? Tam ho i zaucis
Teoreticky má nárok na víkend jednou za 14 dní a pokud to ví a ty mu to neumožníš, může to dát k soudu…bez soudu to bude těžký pokud on ji bude chtít vídat víc…každopádně předpokládám, že v péči ji máš pouze Ty, takže teoreticky může být rád, že mu ji půjčíš…každopádně je to její otec takže nějakej nárok na ní má určit
Podle mě na tohle má nárok, ale až tak po roce, né na 4 měsících…a vídat jí víc nechce, nemá čas jak tvrdí…zas tak horký to s nim není
@Loki01 zaučit se mohl když sme byli spolu, ale jelikož neplatil, nezájem největší, já se teď nepřetrhnu…k nám domů určitě ne, bydlím s přítelem, a ani bývalý sem nechce chodit…
A mate vubec nejakou soudni dohodu treba o svereni do pece? protoze pokud nemate vubec nic, tak na ni mate teoreticky narok oba stejne. spousta lidi tohle neresi, ale muze se to vymstit. pokud nemate vubec zadny papir, tak je jeho uplne stejne jako tvoje a muze si ji jednou treba prijit vyzvednout do skolky, nebo ji vyvezt za hranice…
ja vim, ze to jsou spis fantazie, ale proste lidem nekdy svihne v hlave…
k soudu se nechce nikomu, ale radim to fakt resit soudne a mit papir na to, ze ji mas v peci. stejne to budes muset resit casem.
@Luciii25 Myslela jsem to po roce jen sem to tam nenapsala, takhle malé dítě bych mu víc jak na pár hodin nedala. Pokud k tomu má takový přístup, tak je to čistě na Tobě co mu dovolíš a nebo ne…jiný by bylo kdyby byl nějak horlivej na to vídat jí
@Ali-Ali ne nemám na to papír, je malá, takže je jistota, že si jí nikde nevyzvedne a já mu ji bez mého dozoru nepujčuji, ano až bude větší určitě to pak asi radši nechám ošetřit soudně, ale teď sem si říkala, že když je malá, že se domluvíme…a že do roka za ní může jezdit ak bude chtít, což stejně bude jednou za měsíc, moc zájem nemá a po roce se pak můžem dohodnout na něčem více
@ikyki horlivej teda opravdu není
přijel jednou na hodinu, povozil v kočárku a odjel…