Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luciii25
jo, jasne, ja to chapu. ja jenom, ze jsem videla u kamaradky, jaky z toho muze byt casem problem, kdyz to neni pravne vyresene.
jinak drzim palce, at mate klid a pokojne vztahy, at uz se domluvite jakkoliv.
@ikyki já mu ale nebránim aby nejezdil,.může kdykoli, on ale meá zájem nebo čas a já ho nebudu prosit přeci..práva mu neodpírám, taky má ale povinnosti, který moc neplní…
@Luciii25 No ale ty si se ptala na co má právo a pokud to nemáte soudně ošetřený, tak on má právo stejné jako Ty a to, že má povinnosti je věc druhá…už jen kvůli alimentům bych k soudu šla, dceru si nechala dát péče, jemu by vymezili alíky, určili by kdy a jak smí dceru vídat a ty budeš mít svatej klid
@Luciii25 Já chápu, že soudy jsou na prd ale když jde o alimenty řeší to relativně rychle…hlavní je aby si měl malou v péči výhradně jen Ty, jemu se ty jeho prává dost zůží a ty se nebudeš muset třást kdy si ji vyzvedne bez Tvého vědomí ze školky a tak…držím palce
Ahoj, já jsem se s bývalým rozešla v těhotenství, nejevil zájem, po porodu se sice nechal zapsat do rl, občas něco poslal ale nejezdil. Takže jsem zažádala o svěření do péče + alimenty. Pak nastal dvouletej soudní boj, jeho ego
Ve finále doplatil dlužný alimenty, a začal jezdit (bydlí cca 100 km). Teď jsou malýmu 3 a rok už jezdí 1 týdně a je mu mě doma. Nebo malýho vezme na chvilku ven. Prcek chce ale vždycky tak po hoďce domu
Pokud mu zas neprdne v kouli, chci to tak dodržovat dokud bude potřeba, rok dva kdo ví.
Určitě svěření soudem do péče a výše výživného. Návštěvy soudně mít nemusíte, když se dohodnete sami. Když by sis nechala od soudu určit i návštěvy, tak ty si potom povinna každých 14 dní čekat, jestli se pán uráčí, ale on může přijet a taky nemusí…pro něj to povinnost není. Z vlastní zkušenosti. Proto mám návštěvy dohodou a nemůžu si stěžovat.. teď jak to máte, je asi ideální, tak malé miminko.
Ještě soud by ti asi určil ty víkendy
možná je nějaké omezení pro malé mimčo, že není vhodné ho vozit na dva dny od matky, to nevím. Takže za mě nejlépe domluva, ex je taky dost pohodlný a pro nás jedině dobře. vzdálenost cc 60km.
@Luciii25 píše:
Aha takže mu ho nedáváš na víkend třeba?
Nedávám, ještě na to není zralej. Ale bývalej to sám vidí, že malej je na mě závislák a po zlym ho třeba naložit do auta nejde. Prcek je paličatej. Ale bývalej je pohodlnej, ono mu vyhovuje, že si přijede pohrát, má plnej servis, o prcka se nemusí starat, ani to nevyžaduje. Hele, stačí hodina s malým venku a je bezradnej… ![]()
@alskdjfh píše:
Nedávám, ještě na to není zralej. Ale bývalej to sám vidí, že malej je na mě závislák a po zlym ho třeba naložit do auta nejde. Prcek je paličatej. Ale bývalej je pohodlnej, ono mu vyhovuje, že si přijede pohrát, má plnej servis, o prcka se nemusí starat, ani to nevyžaduje. Hele, stačí hodina s malým venku a je bezradnej…
Některý chlapi jsou fakt pohodlný, ex mi říkal, když byly dceři 3 roky, že to déle jak víkend nedá, že je to hrozně namáhavý…
a to už byla samostatná, vše uměla. Já jsem byla ráda, že mi ji nikam nevozí déle než musí..
Na druhou stranu můj manžel se v klidu postará o našeho malého syna 10m už od narození…a jel by s ním kamkoliv až ho musím brzdit ![]()
@Luciii25 Blbý je to pokud ji nemáš v tý péči jak psala Ali. Pokud je zapsán v RL má na ni tím pádem stejné právo jako Ty