Nestíháme platit výživné :-/

Anonymní
19.2.13 13:44

Nestíháme platit výživné :-/

Omlouvám se za anonym a prosím o radu co dál. Přítel má dvě děti z minulého vztahu. Jeho příjmy nestačí na nic, byt platím já, on si jako OSVČ (dělá jako truhlář) už nestíhá pořádně platit ani zdravotní, takže se pomale ale jistě dostáváme do začarovaného kruhu. Alimenty platí, ale jako vše už se zpožděním. Loni mu nezaplatil 5 měsíců odběratel a dostal za neplacení výživného podmínku. Dělá co může, chodí na brigády, snaží se a já taky, ale alimenty jsou vysoké a nezvládáme to. Nyní mu na staršího syna ještě víc zvedli alimenty s tím, že nedodal potvrzení příjmu a nedostavil se k soudu. Přitom psal na soud omlouvu a žádost o posunutí, protože v prosinci ještě neměl hotové daňové přiznání. Máme doplácet dalších 20 tisíc a asi půjdeme krást. Navíc má podmínku, takže ho můžou zavřít když těch 20 tisíc neseženeme, že? Pokusíme se teď zažádat o snížení, ale šance jsou asi minimální, už jednou je zamítli. Když mu byli schopní bez doložení jeho příjmu alimenty zvednout, tak pochybuji, že mu je sníží. V průměru vydělává 15 tisíc čistého, alimenty má platit 7 tisíc, mínus sociální a zdravotní a není ani na životním minumu, takže situace na houby. Na právníka samozřejmě taky nemáme. Máte pro nás nějakou radu kam se případně bezplatně obrátit? Děkuji.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
becky87
19.2.13 13:46

NAJIT SI LEPSI PRACI? 8) Výzivne 7tis, na dve deti mi prijde zcela primerene.

• Upravit
Anonymní
19.2.13 13:47
@blorchi píše:
NAJIT SI LEPSI PRACI? 8) Výzivne 7tis, na dve deti mi prijde zcela primerene.

O lepší práci se snaží a já taky, ale vybírat si moc nemůžeme, bydlíme na malém městě a jsme rádi, že máme takovou práci jako máme a nejsme na pracáku.

• Upravit
2769
19.2.13 13:49

Nemyslím si, že to výživné je přiměřené otci a jeho výplatě. Tady je každá rada drahá, chce to dobrého právníka. Jak jednou něco zanedbáte tak horko těžko nálepku neplatiče a dlužníka alimnetů dáte dolu :(

• načítám...
Anonymní
19.2.13 13:50

Jinak prosím rýpalky aby mně tady neradily, že si máme hledat lepší práci atd.. Přítel se snaží a alimenty platit chce, ale pokud to takhle půjde dál, tak u nás budou za pár let exekutoři bydlet a jeho děti neuvidí ani peníze ani tátu (mají hezký vztah). I tak nestíháme platit a potom zpětně vyplatit 20 tisíc je pro nás neúnostné. Tohle není řešení. Děkuji.

• Upravit
Anonymní
19.2.13 13:51
@Anonymní píše:
O lepší práci se snaží a já taky, ale vybírat si moc nemůžeme, bydlíme na malém městě a jsme rádi, že máme takovou práci jako máme a nejsme na pracáku.

tak pak už snad jen odstěhovat se za lepšími podmínkami… Nevím co jiného jde změnit, když práci neseženete a pravděpodobnost alimentů je taky hodně nízká :nevim: Nebo vyhlásit osobní bankrot, to by možná bylo taky řešení.

• Upravit
becky87
19.2.13 13:53
@Sylvajs píše:
Nemyslím si, že to výživné je přiměřené otci a jeho výplatě. Tady je každá rada drahá, chce to dobrého právníka. Jak jednou něco zanedbáte tak horko těžko nálepku neplatiče a dlužníka alimnetů dáte dolu :(

Neprijde ti normalni 7000kc na DVE deti? Tak vzhledem k tomu, ze se otec nedostavil k soudu na jednani, soudce nejspis vypocital prumerny plat OSVC truhlare. Pokud je dobrej tak si dle me muze klidne tricitku vydelat ;)

No kazdopadne zakl.jina moznost jak se odstehovat a najit lepsi praci nejspis neni. Podnikani trejme chlapovi nejde, co se nekde ofiko zamestnat??

• Upravit
Anonymní
19.2.13 13:53
@Sylvajs píše:
Nemyslím si, že to výživné je přiměřené otci a jeho výplatě. Tady je každá rada drahá, chce to dobrého právníka. Jak jednou něco zanedbáte tak horko těžko nálepku neplatiče a dlužníka alimnetů dáte dolu :(

Taky si myslím, že výživné je nepřiměřené, ty peníze prostě nemáme a nevíme co s tím. Na právníka peníze nemáme. Platíme cca měsíc zpětně, posíláme každý týden peníze po trochách (někdy tisícovku, někdy 5 tisíc když někdo zaplatí fakturu nebo příjde výplata, někdy jenom tři stovky), hlavně se snažíme neustále posílat. Ale to nás asi nespasí, když už nemáme ani na chleba.

• Upravit
9090
19.2.13 13:56

No asi mám jiný názor než ostatní ale pokud vydělá 15 tisíc čistého a alimenty jsou téměř polovina jeho peněz, sociální a zdravotní je minimum 3500 Kč, tak mu zbývá 4500 Kč a to nevíme jaký platí nájem, inkaso a další platby, alimenty mi při takové výplatě přijdou dost vysoké..

Zakladatelko a s jeho bývalou ženou se nedá nějak domluvit, vysvětlit situaci?

• načítám...
ohýnek
19.2.13 13:57

Tady bych se neptala, většina bude vykřikovat že si má najít lepčí práce a že je to hajzl co neplatí. Chápu tě, dostali jsme se jednou do podobné situace. Přítelovi klesl plat o třetinu a oni mu zvedli alimenty o dva tisíce. Na hranici pro nás byla i ta částka před tím. Podali jsme odvolání a má je zpět na původní částce…Jinak já mám na dítě alimenty 1500, na téhle částce jsme se dohodli. A myslím si že je to akorát. Přece jenom si ten chlap to dítě neudělal sám se sebou aby platil všechny jeho výdaje ( pokud potřebuje boty, oblečení, věci do školy… střídáme se v nákupech).Ale 90procent lidí se dohodnout nedokáže.

• Upravit
11117
19.2.13 13:57

Nedokazu poradit presny odkaz, ale jsou pravnici co pomahaji sepsat a poradit zdarma. vetsinou se daji kontaktovat pres organizace pomahajici lidem v nouzi. a nemusi se jednam nutne o uplne socialni pripady.
kamarad byl v podobne situaci - rozvadel se, prijmy mizive a byvalka chtela dost vysoke vyzivne. pomahal mu pravnicka zdarma, byla s nim i na soudni stani, platil ji tusim jen dopravu.
nepolemizuju, o tom jestli je 7tis na 2 deti moc nebo malo, ale kde nic neni, nelzi nic vzit, ze? takze urcite by to meli snizit, ale musite to obihat, chodit vsude vcas, donest vsechny papiry vcas, jinak jak nekdo psal, jak se na pritele budou divat jako na neplatice, tak je to v haji…
mimochodem ten muj kamarad nakonec plati 2500… takze jde to i niz.

• načítám...
Anonymní
19.2.13 13:59

Je zbytečné tady řešit jeho práci, na naše město ji má ještě dobrou. A truhlář s 3é tisíci měsíčně, hm, to mě pobavilo.. Stěhovat se z našeho rodného města fakt nebudu, jinde budu zase platit vyšší nájem atd. a další věc je, že když nemám peníze ani na zítřejší nákup tak se nebudu pouštět do stěhování do jiného města, což znamená velké náklady :zed: Chceme řešit situaci, aby nebyl tresntě stíhán případně snížení alimentů atd. - nevíte o nějaké bezplatné poradně nebo něčem takovém?

• Upravit
Anonymní
19.2.13 14:01

Děkuji za reakce, zkusím po internetu pohledat nějaké info o právních zastoupeních zdarma nebo za dopravné jak tu někdo psal atd. Díky moc :kytka:

• Upravit
Anonymní
19.2.13 14:04
@ohýnek píše:
Tady bych se neptala, většina bude vykřikovat že si má najít lepčí práce a že je to hajzl co neplatí. Chápu tě, dostali jsme se jednou do podobné situace. Přítelovi klesl plat o třetinu a oni mu zvedli alimenty o dva tisíce. Na hranici pro nás byla i ta částka před tím. Podali jsme odvolání a má je zpět na původní částce…Jinak já mám na dítě alimenty 1500, na téhle částce jsme se dohodli. A myslím si že je to akorát. Přece jenom si ten chlap to dítě neudělal sám se sebou aby platil všechny jeho výdaje ( pokud potřebuje boty, oblečení, věci do školy… střídáme se v nákupech).Ale 90procent lidí se dohodnout nedokáže.

Ahoj, můžu se prosím zeptat na jak staré dítě máš alimenty 1500 Kč? Přítel platí 7 tisíc na dvouletého a osmiletého..
Jinak s bývalou se nedomlouví, ona mu napsala, že má na soudě známé (což tak vypadá) a že ho dostane do kriminálu.

• Upravit
13837
19.2.13 14:04
@Anonymní píše:
Je zbytečné tady řešit jeho práci, na naše město ji má ještě dobrou. A truhlář s 3é tisíci měsíčně, hm, to mě pobavilo.. Stěhovat se z našeho rodného města fakt nebudu, jinde budu zase platit vyšší nájem atd. a další věc je, že když nemám peníze ani na zítřejší nákup tak se nebudu pouštět do stěhování do jiného města, což znamená velké náklady :zed: Chceme řešit situaci, aby nebyl tresntě stíhán případně snížení alimentů atd. - nevíte o nějaké bezplatné poradně nebo něčem takovém?

existují bezplatné občanské poradny, poradny pro občany…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová