(bezdůvodně) zamítnutá reklamace

1943
15.12.15 15:22

(bezduvodne) Zamitnuta reklamace

Ahoj devcata. Ja jsem tak nastvana. Pred mesicem jsem do Alzy davala mobil s prasklym sklem na reklamaci. Mela jsem ho pojisteny. Dnes mi prislo od Alzy, ze zadost byla zamitnuta. Volala jsem tedy na pojistovnu, z jakeho duvodu to zamitli. Odpoved „nedostatek informaci o tom, jak se mi to prihodilo“
Z pojistovny mi sice 3. a 4.12 volali, ale v praci volat nemuzu, nemam u sebe mobil. Vcera jsem jim volala zpet a pan se me jen zeptal, jak k rozbiti doslo. Rekla jsem mu to same, co mam na reklamacnim papiru, podekoval, ze to vyridi…a dnes zamitnuti. Resili byste to nejak? Mne ten duvod zamitnuti fakt stve a prijde mi to az k smichu :cert:
Ale nevim, jestli se da proti tomu nejak odvolat nebo co delat :(
Reklamaci mi sepisovat pan v Alze a myslim, ze je v poradku.
Nejaky napad? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2621
15.12.15 15:28

To ti moc neporadím, já měla od Mironetu a pojistku jim dělá nevím kdo a řekla jsem, že mi telefon upadl na zem a rozbil se displej a bez řečí vyměnili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
15.12.15 15:28

Tak ale to je mechanické poškození. To není na reklamaci, ale na normální opravu a to potom předat pojišťovně.

• Citovat
  • Upravit
965
15.12.15 15:38

Můžeš zkusit znalce. Ten ti ovšem s 99,9% pravděpodobností řekne, že nelze prokázat původ a důvod vzniku praskliny a budeš tam, kde jsi byla, minus částka za znalce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
15.12.15 15:42

Ja jsem si telefon pojistila pri koupi. Pojisteni melo byt na „vse“ pri padu, utopeni ve vode, odcizeni…bylo to po dobu zaruky mobilu (2 roky) tim, ze ten mobil meli mesic u sebe, mi zar :,( uka uz vyprsela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
15.12.15 15:44

@janet9 Chápu, že zamítli reklamaci, evidentně to muselo vzniknout mechanickým poškozením. Takže nechat na své náklady opravit a pak nárokovat plnění od pojišťovny - nevím, tedy jakou pojistku k tomu telefonu máš a co všechno pokrývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736

Ale v tom protokolu od Alzy (co jsi přiložila) je napsáno, že telefon „magicky“ prasknul sám v kabelce… Kdyby jsi řekla, že ti kabelka upadla a pak jsi ho vytáhla prasklý, možná by to kryla ta tvoje pojistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
@Kaac píše:
Ale v tom protokolu od Alzy (co jsi přiložila) je napsáno, že telefon „magicky“ prasknul sám v kabelce… Kdyby jsi řekla, že ti kabelka upadla a pak jsi ho vytáhla prasklý, možná by to kryla ta tvoje pojistka.

Tak to mě taky napadlo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
15.12.15 15:45

Volat na Alzu asi nema smysl. :think:
A jak jednat s pojistovnou, netusim. Nejsem zenska od rany, abych nekde po telefonu delala na nejakeho operatora „bububu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
15.12.15 15:48
@janet9 píše:
Volat na Alzu asi nema smysl. :think:
A jak jednat s pojistovnou, netusim. Nejsem zenska od rany, abych nekde po telefonu delala na nejakeho operatora „bububu“

No já vidím problém v tom, že v Alze si se tvářila, že nevíš, jak se to stalo. Kdybys rovnou řekla, že Ti spadnul, tak to šlo řešit přes pojišťovnu. Takhle je reálná šance, že se pojišťovna bude bránit škodu nahradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.12.15 15:56
@Kaac píše:

taky si myslim, ze tam je zakopan pes. pokud tohle stoji v protokolu a to same mu zakladatelka rekla po telefonu, tak to dost mozna smazli jako neduveryhodne vysvetleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736

Máš to pojištění dokoupené k výrobky v Alze? Proti rozbití a krádeži? Koukni na pojistné podmínky. Myslím, že důvod je opravdu špatný popis pojistné události (telefon se sám od sebe rozbil v kabelce):
V rámci oznámení škodní události poškození nebo odcizení Věci je pojištěný
povinen pravdivě a úplně uvést všechny okolnosti, za jakých ke škodní události došlo, včetně příčiny vzniku škodní události a v případě poškození Věci také charakter
poškození a rozsah omezení funkčnosti Věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943

No jo. Ale ja ten mobil mela rano ten den v poradku. Byla jsem ve skole na zkouskach, kabelku polozenou u lavice. Odpoledbe, kdyz jsem ho vytahla, byla na mobilu vodorovna prasklina. Takze ja fakt nevim, jak se to stalo. Akorat jsem jim hlasila, ze mi do tasky mohl nekdo kopnout.(coz v tom protokolu tedy neni), ale to zas nevim jiste, co se mohlo stat. Kdyz se ta pojistka ma vztahovat na vse, nemam duvod lhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
15.12.15 16:00
@janet9 píše:
Ahoj devcata. Ja jsem tak nastvana. Pred mesicem jsem do Alzy davala mobil s prasklym sklem na reklamaci. Mela jsem ho pojisteny…

Jsi reklamovala ten mobil? To je špatně protože jestli jsi měla mobil pojištění proti rozbití, pak by ho měli opravit ne v rámci reklamace ale v rámci uplatnění pojistného plnění a do protokolu jsi měla uvést, že se rozbil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
15.12.15 16:03

Kopnutí do kabelky by to neudělalo. Samsung má Gorila glass, ten vydrží dost. Mě spadl tolikrát a nic. Pak jednou upadl asi z metru na beton a bylo po něm. Fungoval, ale prasklina přes celý displej. Leda by sis na něj sedla nebo by křápnul na tvrdý podklad, klidně i s kabelkou, ale ta by ho za normálních okolností ochránila.. Tvůj popis zní nedůvěryhodně (pro pojišťovnu), i když je možná pravdivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák