Bezmoc v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Nickjmeno A když o miminko přijde tak to bude v pořádku a bude jednat slušně?!
Za změnu zdravotního stavu člověk,, nemůže,,. Ona se s ním bavila narovinu. Řekla, že plánuje rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SábaW píše:
@Nickjmeno A když o miminko přijde tak to bude v pořádku a bude jednat slušně?!Za změnu zdravotního stavu člověk,, nemůže,,. Ona se s ním bavila narovinu. Řekla, že plánuje rodinu.
Já tam teda četla, že řekla, že se chce zapojit do týmu a otěhotněla neplánovaně - ani mezi řádky nevidim: „řekla jsem, že plánuji rodinu“ ![]()
Tak pardon, to jsem se hluboce spletla a tim pádem je vše v pořádku a ona jedná naprosto morálně správně ![]()
ale i tak podepsala smlouvu kde byl určitě napsán plat a pokud to neodpovídalo jejich domluvě, podepsat to neměla, ale podepsala, takže to sice byla chyba, ale ne podvod na ni, pořád nevim, na co si teď stěžuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nickjmeno píše:
Já tam teda četla, že řekla, že se chce zapojit do týmu a otěhotněla neplánovaně - ani mezi řádky nevidim: „řekla jsem, že plánuji rodinu“
Tak pardon, to jsem se hluboce spletla a tim pádem je vše v pořádku a ona jedná naprosto morálně správně
ale i tak podepsala smlouvu kde byl určitě napsán plat a pokud to neodpovídalo jejich domluvě, podepsat to neměla, ale podepsala, takže to sice byla chyba, ale ne podvod na ni, pořád nevim, na co si teď stěžuje
Určitě souhlas!
Udělala chybu… Pokud dala výpověď a až pak podepisovala smlouvu s nižší mzdou jí mohlo dostat pod tlak. Možná si řekla raději méně, než vůbec nic… To už ví jen zakladatelka. Držím jí palce ať vše s miminkem dopadne dobře. Protože do takové práce se už jistě nebude chtít vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve tvém případě jako těhotná bez práce bych vzala cokoliv, protože reálná možnost získat práci není. Zpět do původního zaměstnání tě těhotnou chtít nebudou a svým způsobem bys udělala podraz i na ně, kdybys těm původním těhotenství zatajila, jelikož v této situaci se jedná o nové zaměstnání, ne o pokračování původního pracovního poměru.
Takže podrazáka zaměstnavatele bych klidně podrazila také a těhotenství oznámila později, tedy po 3. měsíci. Stejně tam dlouho nebudeš a o peníze tolik nepůjde. Když půjdeš na pracák, tak peníze nijak nevyřešíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Přesně tak, miminko je opravdu zázrak a to nejvíc, co nás mohlo potkat… Ale na druhou stranu si říkám, že jsem byla vždycky svědomitá a pracující a teď, když bych ocenila nějakou korunu od státu, tak budu šizena.
Nebudes sizena ![]()
Kolik je teda rozdíl v hrubé mzdě tam a tady? Jestli to nejde do desetitisíců, tak si myslím, že to takový rozdíl ve finále nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uuuuf, teď jsem dočetla příspěvky… Každopádně bych chtěla zdůraznit, že u pohovoru jsem narovinu řekla, že se s manželem pokoušíme dlouhá léta o dítě a v podstatě je každý měsíc překvapení… S tímto mě přijal.
S mým těhotenstvím jsem velice opatrná a určitě mu to nebudu oznamovat dříve, než bude nejrizikovější období za námi. Myslím, že tohle by měla chápat každá žena.
Nikdy by mě nenapadlo, že otěhotním v takové situace a už vůbec by mě nenapadlo, že se nechám takhle napálit od zaměstnavatele. V práci je to teď pro mě nepopsatelná hrůza. Dnes jsem mu narovinu řekla a hlavně připomněla náš pohovor a co mi slíbil. Naznačila jsem mu, že mě vědomě obelhal a já jsem opustila dobře placenou práci, kterou bych nikdy neopustila, kdyby mi řekl narovinu pravdu.
V předešlém zaměstnání jsem měla 158/h + řádné prémie + příplatek za směnný provoz a nynější zaměstnavatel mi slíbil 120/h čistého a ve finále je to v hrubém. Žádné prémie. Akorát budu dostávat stravenky v hodnotě 100,– a to si ještě musím 45% zaplatit.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Uuuuf, teď jsem dočetla příspěvky… Každopádně bych chtěla zdůraznit, že u pohovoru jsem narovinu řekla, že se s manželem pokoušíme dlouhá léta o dítě a v podstatě je každý měsíc překvapení… S tímto mě přijal.
S mým těhotenstvím jsem velice opatrná a určitě mu to nebudu oznamovat dříve, než bude nejrizikovější období za námi. Myslím, že tohle by měla chápat každá žena.
Nikdy by mě nenapadlo, že otěhotním v takové situace a už vůbec by mě nenapadlo, že se nechám takhle napálit od zaměstnavatele. V práci je to teď pro mě nepopsatelná hrůza. Dnes jsem mu narovinu řekla a hlavně připomněla náš pohovor a co mi slíbil. Naznačila jsem mu, že mě vědomě obelhal a já jsem opustila dobře placenou práci, kterou bych nikdy neopustila, kdyby mi řekl narovinu pravdu.
V předešlém zaměstnání jsem měla 158/h + řádné prémie + příplatek za směnný provoz a nynější zaměstnavatel mi slíbil 120/h čistého a ve finále je to v hrubém. Žádné prémie. Akorát budu dostávat stravenky v hodnotě 100,– a to si ještě musím 45% zaplatit.![]()
![]()
Tak jsi nemela, ale podepisovat pracovní smlouvu a trvat aby tam bylo to na čem jste se dohodli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 já vím, ale nějak mi to všechno došlo až pak… Já jsem byla ještě tak hloupá, že jsem tam jezdila po své práci a pomalu se zaučovala.
Tak vidím, že s tím nenadělám nic a za svou hloupost hold budu pykat. Za každý názor děkuji. Jen si myslím, že kdyby mě něco nakoplo a smlouvu nepodepsala, tak by mi řekl, že můžu odejít a já bych skončila na pracáku…
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@JancaS84 já vím, ale nějak mi to všechno došlo až pak… Já jsem byla ještě tak hloupá, že jsem tam jezdila po své práci a pomalu se zaučovala.
Tak vidím, že s tím nenadělám nic a za svou hloupost hold budu pykat. Za každý názor děkuji. Jen si myslím, že kdyby mě něco nakoplo a smlouvu nepodepsala, tak by mi řekl, že můžu odejít a já bych skončila na pracáku…![]()
To si bohužel myslím rovněž. Stalo se mi to taky a dokonce 2×. To prostě předem poznat nejde. Ale je pravda, že při hovoru o čisté mzdě bych už tušila podraz.
Málokde dají smlouvou předem. A vyžadovat jí? Nevím no… Nikde nikdy mi jí předem nedali a to ani na solidních místech.
Ta důvěra musí být oboustranná. Bohužel vždy existuje možnost, že důvěru jedna či druhá strana naruší, či zneužije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek Já budu bojovat, aby mi to prostě dál. Podrazy nenávidím, nedělám je a očekávám, že když se něco slíbí, tak se to dodrží. Joo, náletěla jsem, ale věřím ve spravedlnost.
Někdo tady psal, že bych mohla jít na nemocenskou a mateřská by se mi v tom případě počítala z minulého zaměstnání. Bohužel, v tomto nejsem znalá a na nemocenské jsem nikdy nebyla. Prosím, jak je to? A lékaři nemají problém psát nemocenskou těhotným?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Někdo tady psal, že bych mohla jít na nemocenskou a mateřská by se mi v tom případě počítala z minulého zaměstnání. Bohužel, v tomto nejsem znalá a na nemocenské jsem nikdy nebyla. Prosím, jak je to? A lékaři nemají problém psát nemocenskou těhotným?
No a ty už jsi aktuálně v tom novém zaměstnání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Trojlístek Tak já jsem ji tedy předem dostala.
A nejsi náhodou státní zaměstnanec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, nevíš jaké budeš mít těhotenství. Třeba (nechci malovat čerta na zeď) budeš muset zůstat doma na nemocenské. Možná by to byla pro tebe i fajn varianta jak vyřešit situaci. Osobně bych si s šéfem znovu promluvila o mzdě a zdůraznila, že nedodržel své slovo. Pak už bych se sbalila a šla na nemocenskou. Už by sis aspoň nesnižovala průměr, ze kterého se počítá nemocenská a mateřská. Šéfovi bych důvod neřekla. Když je tak šikovný, tak si to zjistí z nemocenského lístku.