Bezmoc v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.10.21 17:13

Bezmoc v práci

Dobrý den všem… Prosím, potřebuju poradit a nevím, kam se obrátit.
Předem bych chtěla napsat, že jsem nikdy nebyla flákač a vždycky jsem pracovala.
Letos jsem se rozhodla, že po x letech změním práci. Nijak jsem netlačila na pilu, ale podařilo se najít. Byla jsem nadšená, že si polepším hlavně tím, že nebudu pracovat na směny, že to budu mít blízko od domu a v neposlední řadě skoro stejné peníze.
V bývalém zaměstnání jsem oznámila, že chci skončit a v budoucím zase, že se zapojím do týmu. A právě v této době jsem nečekaně otěhotněla. :D O miminko jsme se snažili spoustu let a nakonec jsme to vzdali s tím, že prostě děti mít nebudeme.
Jádro problému je takové, že nový šéf o těhotenství neví a nejdříve se to dozví po třech měsících. Pak je tady problém, že plat, který mi u pohovoru slíbil, tak mi nedal. Částku, kterou jsme si ujednali a upozorňují, že on sám mi oznámil, že se budeme bavit v čisté mzdě, tak tu částku mi napsal do hrubého výdělku. Vůbec nevím, co mám dělat. V minulé práci jsem měla krásné peníze a vím, že mateřskou bych měla také krásnou. Teď jsem úplně dojela a nenapadá mě, jak ho přesvědčit, aby dodržel slovo, které mi dal.
Za každou radu budu vděčná. A prosím, nekamenujte mě za to, že jsem těhotná. Kdybych to věděla, tak bych nikdy neodešla z práce a nesla do nové. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
350
7.10.21 17:20
@Anonymní píše:
Předem bych chtěla napsat, že jsem nikdy nebyla flákač a vždycky jsem pracovala.
Letos jsem se rozhodla, že po x letech změním práci. Nijak jsem netlačila na pilu, ale podařilo se najít. Byla jsem nadšená, že si polepším hlavně tím, že nebudu pracovat na směny, že to budu mít blízko od domu a v neposlední řadě skoro stejné peníze.
V bývalém zaměstnání jsem oznámila, že chci skončit a v budoucím zase, že se zapojím do týmu. A právě v této době jsem nečekaně otěhotněla. :D O miminko jsme se snažili spoustu let a nakonec jsme to vzdali s tím, že prostě děti mít nebudeme.
Jádro problému je takové, že nový šéf o těhotenství neví a nejdříve se to dozví po třech měsících. Pak je tady problém, že plat, který mi u pohovoru slíbil, tak mi nedal. Částku, kterou jsme si ujednali a upozorňují, že on sám mi oznámil, že se budeme bavit v čisté mzdě, tak tu částku mi napsal do hrubého výdělku. Vůbec nevím, co mám dělat. V minulé práci jsem měla krásné peníze a vím, že mateřskou bych měla také krásnou. Teď jsem úplně dojela a nenapadá mě, jak ho přesvědčit, aby dodržel slovo, které mi dal.
Za každou radu budu vděčná. A prosím, nekamenujte mě za to, že jsem těhotná. Kdybych to věděla, tak bych nikdy neodešla z práce a nesla do nové. :zed:

Jak ti mohl slíbit částku v čistém? Vždyť přece nemůže vědět jestli si neuplatňuješ nějaké slevy, každý má jinou čistou mzdu. Výplata se vždy uvádí pouze v hrubém! Navíc to zas tak velký rozdíl nebude…Každopádně teď už s tím nic moc neuděláš.. užívej si že po tolika letech snažení budeš mít dítě a na peníze se vykašli :srdce: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11103
7.10.21 17:25

Díky té změně budeš mít možná vymodlené dítě. Vykašli se na to, žádný stres, za dítě je to malá cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
7.10.21 17:28

Nedonutíš ho nijak. Možná nějaký svědek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.21 17:37

Přesně tak, miminko je opravdu zázrak a to nejvíc, co nás mohlo potkat… Ale na druhou stranu si říkám, že jsem byla vždycky svědomitá a pracující a teď, když bych ocenila nějakou korunu od státu, tak budu šizena. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.21 17:38

@ZvědaváTerr Byli jsme dohodnutí na hodinové sazbě v čistém.

• Citovat
  • Upravit
10886
7.10.21 17:41
@Anonymní píše:
@ZvědaváTerr Byli jsme dohodnutí na hodinové sazbě v čistém.

To ale není reálné. Nemůže vědět, co ty budeš uplatňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
7.10.21 17:41

Já jsem nedůvěřivý člověk, takže bych chtěla vidět minimálně návrh smlouvy než bych dala výpověď…
Teď už s tím nic neuděláš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
7.10.21 17:45

Když ptáčka lapají… to co si slibujete je jedna věc, to co podepíšeš ve smlouvě věc druhá, s tim už nic neuděláš :nevim:
Ve finále máš v plánu novýmu zaměstnavateli zatajovat těhotenství - to je taky pěknej podraz - takže si vlastně nemáte co vyčítat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.10.21 17:51

@ZvědaváTerr @Trojlístek jo, dělá se to. Už jsem se s tím setkala taky, teda ale jen tam, kde se přiznává minimální mzda a zbytek jde na ruku…
Zakladatelko, nebude to ten problém?

• Citovat
  • Upravit
21995
7.10.21 17:55
@Anonymní píše:
Za každou radu budu vděčná. A prosím, nekamenujte mě za to, že jsem těhotná. Kdybych to věděla, tak bych nikdy neodešla z práce a nesla do nové. :zed:

Nemáš, jak ho přesvědčit - měla sis ohlídat, že podepisuješ smlouvu za podmínek, jak byly ústně dojednány, dříve než jsi dala výpověď.

Vyvarovala by ses tak nástupu někam, kde s lidmi jednají neférovým a nečestným způsobem.

Jelikož Ty ale nyní uděláš taky “podraz”, tak si aspoň nemáte co vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
7.10.21 17:58

@Janli já bohužel taky a ne zrovna málo :( tím, ze mám už jakési zkušenosti, tak by mi zablikala červená kontrolka.
Zakladatelka má svou první zkušenost a pravděpodobně se z ní poučí. Bohužel s tím neudělá nic, pokud u toho nebyl svědek, který by byl ochotný dosvědčit její tvrzení, když by to chtěla řešit. Že je těhotná je věc druhá. Taková souhra okolností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.10.21 18:10

Proč byste byla šizena? Vy jste si to domluvila, Vy jste na to přistoupila. Mzda se neříká v čistém. Konec konců tam budete pár měsíců, pak budete na mateřské, tak kde je ten problém? O kolik korun se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
7.10.21 18:15

Pokud jsi již podepsala smlouvu, tak je pozdě se dohadovat, že tam je něco jiného než na čem jste se dohodli :/. Mně tedy napadla jiná možnost, jestli se nelze vrátit do původní práce s tím, že jsi těhotná, ale zůstaneš jim tam po návratu z rodičovské. Pokud tam s Tebou byli spokojeni, třeba by Ti vyšli vstříc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11103
7.10.21 18:20
@PenelopaW píše:
Pokud jsi již podepsala smlouvu, tak je pozdě se dohadovat, že tam je něco jiného než na čem jste se dohodli :/. Mně tedy napadla jiná možnost, jestli se nelze vrátit do původní práce s tím, že jsi těhotná, ale zůstaneš jim tam po návratu z rodičovské. Pokud tam s Tebou byli spokojeni, třeba by Ti vyšli vstříc?

To bych určitě nedělala, rozhlašovat že jsem těhotná. A v té práci by byli blbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat