Bezmoc v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101536
30.11.21 21:28
@divine woman píše:
@j.a.n.i1 Já podvodník nejsem. Ani podvodnice.

Jasne, ale neschopenka je výhodnější, co. A vůbec u ni nezavisi na zdravotnim stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
30.11.21 21:28

Vyhodit někoho ve zkušební době v době pandemie a nouzového stavu, že je na PN k vůli izolaci nebo karanténě(nelze ovlivnit ani zkrátit), je pěkný hnus. Není to náhodou na stížnost na inspektorát práce?
Zakladatelka je těhotná, tak o to místo nestojí, ale v normální situaci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.11.21 21:32
@j.a.n.i1 píše:
Jasne, ale neschopenka je výhodnější, co. A vůbec u ni nezavisi na zdravotnim stavu.

To jsou jednoduché počty. A neradím to každému, ale ženě, která otěhotněla po letech neočekávaně a navíc je nemocná. Nebo jsem špatně četla a je jen v karanténě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
30.11.21 21:35
@Pears206 píše:
Vyhodit někoho ve zkušební době v době pandemie a nouzového stavu, že je na PN k vůli izolaci nebo karanténě(nelze ovlivnit ani zkrátit), je pěkný hnus. Není to náhodou na stížnost na inspektorát práce?
Zakladatelka je těhotná, tak o to místo nestojí, ale v normální situaci? :nevim:

stiznost na inspektorat prace kvuli zruseni pracovniho pomeru ve zkusebni dobe, ktery se vubec nemusi zduvodnovat? Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 21:41

@j.a.n.i1 Prosim, nechtela jsem tady vyprovokovat hadky a nenavistne komentare. Myslim, ze podvodniky nema rad nikdo, ale v tuto chvili se citim vice podvedena ja. Zamestnavatele nejsou pani lidstva, aby mohli takto nicit zivoty.

• Citovat
  • Upravit
101536
30.11.21 21:46

@Pears206 A na co by sis na tom inspektoratu chtela stezovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
30.11.21 21:48
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Prosim, nechtela jsem tady vyprovokovat hadky a nenavistne komentare. Myslim, ze podvodniky nema rad nikdo, ale v tuto chvili se citim vice podvedena ja. Zamestnavatele nejsou pani lidstva, aby mohli takto nicit zivoty.

Jako promin, zamestnavatel pouze vyuzil sveho prava ukoncit pracovni pomer ve zkusebni dobe, coz je vec, kteta je zcela jasna a vis o ni predem, úplně stejne jako zamestnavazel vi, zeu muzes kdykoliv ve zkusebce roct, ze uz neprijdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.11.21 21:49
@Anonymní píše:

Nenech se rozhodit a prodlužuj neschopnost. Po rodičáku zase budeš pracovat a to hodně dlouho. Tak si dej v těhotenství oraz a nestresuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
30.11.21 21:51
@Anonymní píše:

V klidu a bez nervů nikomu se tady nemusíš omlouvat ;) Jsi těhotná, tak zbytečně nenervuj a zůstaň doma na nemocenské. Dotyčná si tady může psát 150krát jak jsou lidé podvodnici, ale to je tak všechno co s tím může udělat… Každý se rozhoduje sam za sebe a prvořadě by se měl dívat sám na sebe - tebe se to týká jako těhotné o to víc, zda danou věc udělat nebo ne.
Můj bývalý šef potřeboval místo pro svoji dceru… nemohl mi to říct normálně abych jsem si našla něco jiného (dozvěděla jsem se to až po pár měsících co jsem byla pryč)… takže mi bezdůvodně napsal vytýkačku (x let práce bez problému a najednou, že problémy jsou semnou od začátku :mrgreen: zajímavé, že neměl zájem to řešit dřív)
A vzápětí. že buď podepíšu výpověď a nebo mě nechá přemístit na jiné pracoviště - 100 km daleko do mini vesnice, kde nic nejezdí a auto jsem neměla…
Takže jsem mu podepsala, že souhlasím s přemístěním na jiné pracoviště. Na další den jsem šla k doktorce, dotyčnému jsem zavolala, že mám nemocenskou a nechala je 14 dní platit nemocenskou. Pak přišla výpověď z mé strany… A nějaké výčitky k němu, že jsem podvodnice… :lol: proč… on se taky nezachoval férově

• Citovat
  • Upravit
44192
30.11.21 22:17

Tak mně to nespravedlivé přijde. V prvním lockdownu bylo upraveno spoustu věcí a nikdy netrvala izolace 14 dní, ale jen 10 dní. Většinou trvá pár dní, než se člověk z nějakého důvodu na PCR dostane, pokud ho někdo uvrhne do karantény, musí tam jít 5.až 7.den( dřív to hygiena nechce),pokud test vyjde pozitivní, znamená to dalších 14 dní izolace/PN. V tomto případě prostě nelze zařídit PN kratší než 14 dní ani kdyby zaměstnanec ve zkušební době chtěl a zaměstnanec by měl mít nějakou ochranu :nevim: Toto by si měly ty chytré hlavy nahoře uvědomit.
Kdyby byla izolace kratší, ve většině případů při nekomplikovaném průběhu se lze vrátit do práce tak, aby nebylo možno zaměstnance vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 22:24

@smajlik345 Takove jednani opravdu nechapu a obcas se divim, jak se nekdo s takovym charakterem dostane na misto nadrizeneho/zamestnavatele.
Vim, ze prace sefa bude taky pekny opruz, ale je to preci porad o tom, ze clobek by nemel delat to, co by sam nechtel, aby delal nekdo jemu.
Ja si absolutne nestezuju na to, ze jsem dostala vypoved ve zkusebni dobe. Ale myslim, ze to jde udelat i jindy a ne v prvnich dnech, kdy clovek opravdu lezi a je mu spatne. A navic to zkousi v prvnich 14 dnech, kdy na to nema ani narok. Zde je videt ta hamiznost a uplne sobectvi. A to jsem mu vcera volala, ze jsem oficialne potvrzena jako pozitivni. Jeste jsem se ptala, jak se tam vsichni citi a jestli jsem nahodou nekoho nenakazila. A dnes mi jeho prava ruka napise ubohou SMS, ze mi MUSI dat k dnesnimu dni vypoved, ze firma si ted nemuze dovolit zamestnavat lidi, protoze neni tolik prace… Ano, neco jineho by bylo, kdybych se vratila z nemocenske nebo kdyby mi on sam zavolal a narovinu mi rekl, jak se situace ve firme vyvinula a ze by bylo fajn, kdybych si po zkusebce nasla jinou praci, ze se mnou rozvaze pracovni pomer. Asi jsem z jine planety, ale je to o tom slusnem chovani. A ja jsem neudelala zadnou botu, aby me takovym stylem vykopl.
A ted me jeste napadlo, ze tam mam nejake 4 dny dovolene do konce roku. Jak to bude s tim, nevite? :think:

• Citovat
  • Upravit
65015
30.11.21 22:27
@Anonymní píše:
@smajlik345 Takove jednani opravdu nechapu a obcas se divim, jak se nekdo s takovym charakterem dostane na misto nadrizeneho/zamestnavatele.
Vim, ze prace sefa bude taky pekny opruz, ale je to preci porad o tom, ze clobek by nemel delat to, co by sam nechtel, aby delal nekdo jemu.
Ja si absolutne nestezuju na to, ze jsem dostala vypoved ve zkusebni dobe. Ale myslim, ze to jde udelat i jindy a ne v prvnich dnech, kdy clovek opravdu lezi a je mu spatne. A navic to zkousi v prvnich 14 dnech, kdy na to nema ani narok. Zde je videt ta hamiznost a uplne sobectvi. A to jsem mu vcera volala, ze jsem oficialne potvrzena jako pozitivni. Jeste jsem se ptala, jak se tam vsichni citi a jestli jsem nahodou nekoho nenakazila. A dnes mi jeho prava ruka napise ubohou SMS, ze mi MUSI dat k dnesnimu dni vypoved, ze firma si ted nemuze dovolit zamestnavat lidi, protoze neni tolik prace… Ano, neco jineho by bylo, kdybych se vratila z nemocenske nebo kdyby mi on sam zavolal a narovinu mi rekl, jak se situace ve firme vyvinula a ze by bylo fajn, kdybych si po zkusebce nasla jinou praci, ze se mnou rozvaze pracovni pomer. Asi jsem z jine planety, ale je to o tom slusnem chovani. A ja jsem neudelala zadnou botu, aby me takovym stylem vykopl.
A ted me jeste napadlo, ze tam mam nejake 4 dny dovolene do konce roku. Jak to bude s tim, nevite? :think:

A oni vedele, kdyz te prijimali, ze jsi tehotna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 22:31

@vokishka ne, to jsem nevedela ani ja. Ale u pracovniho pohovoru jsem mu na jeho otazku ohledne rodiny, odpovedela, ze dlouhe roky se snazime, ale do ted se nepovedlo. Nemela jsem zapotrebi lhat. Kdyby me nevzali, zustala bych v byvale praci. V podstate jsem zkousela najit lepsi misto, ale nebylo to akutni.

• Citovat
  • Upravit
7844
30.11.21 23:43
@Anonymní píše:
@vokishka ne, to jsem nevedela ani ja. Ale u pracovniho pohovoru jsem mu na jeho otazku ohledne rodiny, odpovedela, ze dlouhe roky se snazime, ale do ted se nepovedlo. Nemela jsem zapotrebi lhat. Kdyby me nevzali, zustala bych v byvale praci. V podstate jsem zkousela najit lepsi misto, ale nebylo to akutni.

nestresuj se a nenervuj se něčím, co nemůžeš změnit. Jen ti to zdravotně ublíží. Zkus tu špatnou situaci přijmout prostě jako osud. Nedařilo se ti otěhotnět. V téhle oblasti se na tebe usmálo štěstí a aby byl život v rovnováze, tak v té pracovní sféře tě štěstí asi muselo na chvíli opustit… Bude zase líp.

Zaměstnavatel není lump, jen využil zákonných možností. Ty jsi neudělala nic špatně, jen jsi měla trochu smůlu…vlastně kopec štěstí, že jsi otěhotněla. (pokud jsi slyšela nějaké příběhy těch, kterým se nedařilo otěhotnět, tak s téměř zákonitou pravděpodobností to těhotenství vždy přijde v tu nejméně vhodnou chvíli ;-) )

Teď to nějak zvládnete, úřad práce taky přežiješ a pak si práci nejdeš lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
1.12.21 06:29
@Pears206 píše:
Tak mně to nespravedlivé přijde. V prvním lockdownu bylo upraveno spoustu věcí a nikdy netrvala izolace 14 dní, ale jen 10 dní. Většinou trvá pár dní, než se člověk z nějakého důvodu na PCR dostane, pokud ho někdo uvrhne do karantény, musí tam jít 5.až 7.den( dřív to hygiena nechce),pokud test vyjde pozitivní, znamená to dalších 14 dní izolace/PN. V tomto případě prostě nelze zařídit PN kratší než 14 dní ani kdyby zaměstnanec ve zkušební době chtěl a zaměstnanec by měl mít nějakou ochranu :nevim: Toto by si měly ty chytré hlavy nahoře uvědomit.
Kdyby byla izolace kratší, ve většině případů při nekomplikovaném průběhu se lze vrátit do práce tak, aby nebylo možno zaměstnance vyhodit.

Ale ono ho jde vyhodit i když se vrati po mene dnech nebo i pokud neni nemocný vubec. Ono to vůbec neni o delce pn, ale o tom, jak si vzajemne sednou, případně i o tom, jak je to se zakazkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat