Bezmoc v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.10.21 22:06

@Trojlístek Právě, že ne. Odešla jsem z velké korporace pod soukromníka. :zed:

• Citovat
  • Upravit
7188
8.10.21 22:36
@Anonymní píše:
@Trojlístek Já budu bojovat, aby mi to prostě dál. Podrazy nenávidím, nedělám je a očekávám, že když se něco slíbí, tak se to dodrží. Joo, náletěla jsem, ale věřím ve spravedlnost.Někdo tady psal, že bych mohla jít na nemocenskou a mateřská by se mi v tom případě počítala z minulého zaměstnání. Bohužel, v tomto nejsem znalá a na nemocenské jsem nikdy nebyla. Prosím, jak je to? A lékaři nemají problém psát nemocenskou těhotným?

Zkus co jde. Ja jsem opoustela teplou praci behem nejtezsi vlny covidu a hodne jsem si davala pozor na to, co slibuji a co bude. Ale dostala jsem nabidku prace a tu jsem nasledne potvrzovala, byly tam vsechny nalezitosti, ktery jsem potrebovala vedet. Vse co padlo na pohovoru. Je mi tricet, nesla bych do nejistoty. A mela jsem kliku, ze to byl ferovej korporat. Po mych zkusenostech uz neverim nicemu, co neni napsany. To ti ted moc nepomuze. Ale zkus vyjednavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35701
8.10.21 22:48
@Anonymní píše:
@Trojlístek Já budu bojovat, aby mi to prostě dál. Podrazy nenávidím, nedělám je a očekávám, že když se něco slíbí, tak se to dodrží. Joo, náletěla jsem, ale věřím ve spravedlnost.Někdo tady psal, že bych mohla jít na nemocenskou a mateřská by se mi v tom případě počítala z minulého zaměstnání. Bohužel, v tomto nejsem znalá a na nemocenské jsem nikdy nebyla. Prosím, jak je to? A lékaři nemají problém psát nemocenskou těhotným?

Pokud by jsi šla na nemocenskou ve zkušební době tak tě po 14 dnech můžou propustit a nemusela by jsi mít mateřskou vůbec. Takže to bych neriskovala. Kdyz uz tak po zkusebce. Počítat se ti to bude z tohoto zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 22:49

@Azeretereza Děkuji, budu dělat všemožné i nemožné. :)
Moc ti to přeju, že máš fajn práci a férového šéfa. Teď už budu opatrná a příště budu vědět. :)

• Citovat
  • Upravit
10959
8.10.21 22:54
@Anonymní píše:
@Trojlístek Právě, že ne. Odešla jsem z velké korporace pod soukromníka. :zed:

To nebylo mysleno na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
8.10.21 22:54
@Anonymní píše:

Chápu, že chceš bojovat a chceš mít velké peníze.
Ale fakt je teď důležitý klid a žádný stres pro mimčo. Protože já bych měla obavu. Jsi ve zkušebce aby ty neukončil prac. poměr, když do toho budeš rýpat
Napiš na sociálku jak se ta mateřská počítá

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
8.10.21 22:57
@Anonymní píše:
@Trojlístek Právě, že ne. Odešla jsem z velké korporace pod soukromníka. :zed:

Kdyby tě propustil. Tak běž okamžitě na nemocenskou. Sice budeš 14 dní doma zadarmo, ale finančně na tom budeš podle mě lépe, než být na pracáku

• Citovat
  • Upravit
101602
8.10.21 23:01
@Trojlístek píše:
A nejsi náhodou státní zaměstnanec?

Ne, od soukromé firmy, no i když spise tedy taky korporat… Ale tam to bude tim, ze me fakt chtěli a meli obavu, abych jim nastoupila, takze hned po pohovoru písemně orislib zamestnani a ve chvili, kdy jsem jim byla schopna rict termin nastupu, tak obratem vstupni prohlidka u doktora a smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
8.10.21 23:03
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Ano, od 1.10. :roll:

Pak uz je to jedno a nemocenska by se stejně počítala z tohoto zamestnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
8.10.21 23:24
@j.a.n.i1 píše:
Ne, od soukromé firmy, no i když spise tedy taky korporat… Ale tam to bude tim, ze me fakt chtěli a meli obavu, abych jim nastoupila, takze hned po pohovoru písemně orislib zamestnani a ve chvili, kdy jsem jim byla schopna rict termin nastupu, tak obratem vstupni prohlidka u doktora a smlouva.

Osobně opravdu nemám zkušenost, že by mi smlouvu někdo dával číst předem. Mám už nějaké roky a něco už jsem v pracovně právních vztazích zažila.
A byla to solidní jednání, ale i ta nesolidni.
Od těch nesolidnich jsem obyčejně odešla ve zkušební lhůtě, kdy se mi povedlo najít nové zaměstnání a důvodem odchodu po tak krátké době jsem se na novém nikdy netajila, protože jsem měla obavu abych neslapla z bláta do louže.
Taky obyčejne by mi samotná smlouva byla k ničemu, protože výši mzdy obvykle mám ve mzdovém výměru, který je na jiném papíře. Proto už bych nešla pracovat k malé soukromé firmě, kde jsem nesolidniho jednání zažila opravdu hodně. Už jen větší firma, korporát, nebo jako státní zaměstnanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
9.10.21 17:13
@Trojlístek píše:
Osobně opravdu nemám zkušenost, že by mi smlouvu někdo dával číst předem. Mám už nějaké roky a něco už jsem v pracovně právních vztazích zažila.
A byla to solidní jednání, ale i ta nesolidni.
Od těch nesolidnich jsem obyčejně odešla ve zkušební lhůtě, kdy se mi povedlo najít nové zaměstnání a důvodem odchodu po tak krátké době jsem se na novém nikdy netajila, protože jsem měla obavu abych neslapla z bláta do louže.
Taky obyčejne by mi samotná smlouva byla k ničemu, protože výši mzdy obvykle mám ve mzdovém výměru, který je na jiném papíře. Proto už bych nešla pracovat k malé soukromé firmě, kde jsem nesolidniho jednání zažila opravdu hodně. Už jen větší firma, korporát, nebo jako státní zaměstnanec.

Smlouvu jsem taky nikdy nedostala předem. Ale vždycky jsem dostala předtím, než jsme si plácli, informaci o platu. Až pak jsme se bavili dál. Teď když jsem v březnu dělala pohovor, tak mi telefonicky potvrdili, že mě berou, a poslali mi nabídku práce, kde byla uvedená mzda, veškerý benefity, pracovní doba a tak. Pak jsem to potvrdila a vše bylo takto ve smlouvě, kterou jsem podepisovala v den nástupu. To bylo poprvý, kdy jsem to dostala takto oficiálně. Taky bych už nešla dělat k menšímu soukromníkovi, jedině do korporátu nebo do větší zavedený firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
9.10.21 17:26

@Azeretereza Tak ja jsem mala smlouvu skoro mesic predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
9.10.21 17:41
@Anonymní píše: …
Jádro problému je takové, že nový šéf o těhotenství neví a nejdříve se to dozví po třech měsících. Pak je tady problém, že plat, který mi u pohovoru slíbil, tak mi nedal. Částku, kterou jsme si ujednali a upozorňují, že on sám mi oznámil, že se budeme bavit v čisté mzdě, tak tu částku mi napsal do hrubého výdělku. …

Obvykle nemám rád obstrukce, které způsobují zaměstnanci zaměstnavateli, ale tenhle si to zaslouží. To není zaměstnavatel, ale prase, mzda se uvádí vždy a jen v hrubém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 19:37

Ahojky, z duvodu citlivosti, prosim, anonym.
Dostala jsem se do situace, kdy si moc nevim rady. Od 1.10. jsem v novem zamestnani. Do te doby jsem pracovala x let jinde.
Po nastupu do nove prace jsem zjistila, ze jsem tehotna. Nekolik let jsme se s manzelem pokouseli o miminko, takze tehotenstvi je opravdu vymodlene.
Bylo mi doporuceno, abych to v nove praci neoznamovala hned a pockala po prvnim trimestru. Nyni jsem vstoupila do druheho trimestru, ale bohuzel, musela jsem na nemocenskou. Covid dostihl i nas, takze jsem od patku na nemocenske a v karantene.
Dnes mi napsala sefova, ze k dnesnimu dni by se mnou chtela rozvazat pracovni pomer. Samozdrejme jsem se hned radila s ucetni, ktera mi rekla, ze v prvnich 14 dnech, kdy mi nemocenskou plati zamestnavatel, tak me nemuzou propustit. To jsem taky sefove odepsala. Prosim, jakmile uplyne 14 dnu a oni mi daji vypoved, jak postupovat dale? Momenatlne mi opravdu neni dobre a mam stale teploty, bolesti hlavy a celeho tela, ale kdyz me nemoc opusti, jak byste jednaly? Predstava, ze se hlasim na urad prace a k tomu vsemu tehotna, tak mi naskakuje koprivka. Nikdy jsem nebyla lempl, vzdy jsem praci mela a na nemocenske jsem poprve. Rikam si, ze tolik stesti a zaroven smuly me potkat nemohlo. Nevim, co udelat, aby to bylo v tuto chvili pro me nejlepsi. Dekuji za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
25897
30.11.21 19:43

Když jsi v PN, tak ti výpověď dát nemůžou. Pokračovala bych v nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat