Bezmocná maminka

Anonymní
8.12.16 14:11

bezmocná maminka

Ahoj, chci se zeptat, mam kluka dva roky, vychovavam ho sama, do 1 roku jsem ho nejak.. jak to mam napsat, nebuzerovala, do jiste miry nezakazovala atd. jenze tedm kdyz ma dva roky, „skace mi po hlave“ neposloucha, vzteka se, vysmiva se mi, venuju se mu porad, paradox je, ze kdyz tady mam kamaradku nebo se prijde podivat tatinek, vsechny krome me posloucha na slovo, vim ze jsem udelala chybu a mela jsem mu dat mantinely uz kdyz byl mensi.. ja to zkousela kdyz mel rok a pul.. na nejaky tyden to zabralo, poslouchal, ale ted zase zvlcil.. poradite prosim? chbu si priznavam.. treba mi otvira lednicku, ja ho napomenu 3× a po 4 mu dam trochu pres plinku,, ale vubec to nezabira.. sice odejde.. ale do minuty to dela zase.. a s usmevem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
508
8.12.16 14:15

Mám taky 2letého a do jisté míry to dělá taky, ale myslím, že k tomu věku to asi patří, ne? to musí říct zkušenější maminky.Nebo taky místo „trochu přes plínku“ dát trochu víc, aby to přes tu plínku vůbec cejtil. takhle má z tebe prču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.12.16 14:19

Zkousi na tebe, co si muze dovolit. Dcera ma pres tri roky a vsude je hrozne hodna, krome doma. Tu na nas zkousi vsechno mozne. To je normalni. Placanim nevyresis nic. Musis byt dusledna a trpeliva. Ono to pry za par let prejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
8.12.16 14:26

@Berousik prejde a pak nastoupi prvni puperta, tu ma nyni nase ctyrletacka a nekdy mam fakt pocit, ze se nedozije vanoc.
Autorko. V tomto obdobi je holt nejcastejsi slovo ne a nesmis. Vydrz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
8.12.16 14:26

Jo nase mala 2a pul je taky vsude andilek a doma satan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
8.12.16 14:31

Jak píšou ostatní výše, do značné míry je to přirozené chováí každého dítěte a součást formování jeho osobnosti.
Pokud bys myslela, že je to za obvyklou hranou, tak nic nezkazíš návštěvou dětského psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
8.12.16 14:32

U dvouleťáka mi to přijde jako naprosto normální chování. Nepočítala jsem to, ale slovo NE, zvládnu říct, tak 100 za hodinu. Ne, nedlej to, nesahej na to, nesmíš…a stejně jde za chvilku zase lumpačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.12.16 14:50

Máme bezdětné kamarády, kteří dítě nechtějí. Ona se nechala slyšet, že kdyby, tak aby tomu bylo rovnou dva roky. Že nesnáší mimina, s kterýma se nedá domluvit. Tak my rodičové jsme se dali do smíchu, že tenhle věk je „na ovládání“ mnohem horší, horší už je snad jen puberta.

Takže souhlas, nezbývá než se obrnit trpělivostí a mantinely a… vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.12.16 14:50

To není chyba ve výchově, to je období. Moje dcerka měla nastavované mantinely od malinka a stejně teď, ve dvou letech, se z ní stal tyran. Dělá přesně to, co popisuješ. Donedávna poslouchala a když něco provedla, přišla se zkroušeně přiznat. Prostě to zkouší, takže je potřeba vydržet a občas přitvrdit, aby pochopili, že se opravdu zlobíme. Lehké plácnutí berou jako hru, takže dcerku misím prostě od sebe odstrčit a huboval a hubovat, aby pochopila, že takhle teda NE! Buď důsledná a ono se to poddá.

• Citovat
  • Upravit
1429
8.12.16 14:53

@Maiiia ono mozna to 100× ne taky neni dobry. Na neco co fakt nesmi (oparil by se, spadl ze schodu nebo tak jo), ale jinak se mi osvedcilo spis rict proste pojd, uklidime to spolu at je poradek, nez ne nesmis to roztahovat. Jako na strasi to fingovalo dobre, potom to ne melo ten pravej vyraz a kdyz se rekne ne, tak okamzite zbystri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31435
8.12.16 15:02

Zakladatelko, to je zcela bezna faze. Musim rici, ze muj syn je vyrazne poslusnejsi, nez byvala dcera, ale celkem to odpovida tomu, co popisujes. U prvniho ditete je to vzdycky tezke, s pripadnym druhym budes vyrazne otrlejsi :mrgreen:.

@soleile V tom mas naprostou pravdu, taky mam pocit, ze moje deti poslouchaji celodenne jakousi litanii obsahujici zejmena slova ne… ovsem potiz je v tom, ze mam deti divoke, inteligentni a vynalezave - jaksi temer cokoliv, co si vymysli jako zabavu, je znacne pres caru :zed:. Uz jsem se povznesla nad radu veci, snazim se mluvit co nejpozitivneji, ale ta jejich povaha me stale valcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
8.12.16 15:05

@soleile Ono je to právě utěch nebezpečných věcí, to ho láká nejvíc. Zbytek má víceméně povolený. On to ale zkouší stále dokola a dokola. Dřív pomohlo odvést pozornost, teď se vztekne (vřeští, jak kdyby ho chtěl někdo zabít), tak si ho nevšímám, až se uklidní, tak si chvíli hrajem nebo cokoli jiného v pohodě a za chvíli to jde zase zkusit, jestli přece jenom nestrčí prsty do zásuvky/nesrthne na sebe hrnec s vařící vodou/nevleze do trouby/nezkusí si hrát s nožem…cokoli dalšího :-) Prostě jsem nastavila hranice (řeknu to v klidu jednou s vysvětlením, podruhé, potřetí zvýším hlas a pak dojde na fyzično - odtáhnu ho bokem/plácnu přes ruku/přes plínu) a teď jen čekám, až to přejde, nebo až bude trochu rozumnější a bude s ním i lepší domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
8.12.16 15:12
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, mam kluka dva roky, vychovavam ho sama, do 1 roku jsem ho nejak.. jak to mam napsat, nebuzerovala, do jiste miry nezakazovala atd. jenze tedm kdyz ma dva roky, „skace mi po hlave“ neposloucha, vzteka se, vysmiva se mi, venuju se mu porad, paradox je, ze kdyz tady mam kamaradku nebo se prijde podivat tatinek, vsechny krome me posloucha na slovo, vim ze jsem udelala chybu a mela jsem mu dat mantinely uz kdyz byl mensi.. ja to zkousela kdyz mel rok a pul.. na nejaky tyden to zabralo, poslouchal, ale ted zase zvlcil.. poradite prosim? chbu si priznavam.. treba mi otvira lednicku, ja ho napomenu 3× a po 4 mu dam trochu pres plinku,, ale vubec to nezabira.. sice odejde.. ale do minuty to dela zase.. a s usmevem

Ahoj, netrestej se, žádnou chybu si neudělala, děláš jen tak, jak umíš v daný okamžik nejlépe. Začít můžeš teď a jinak. Tvé dítě roste, pozoruje, zkoumá a zjišťuje, co vše se dá dále zkoumat. Je to jeho přirozenost. Pokud tě neposlouchá, tak zkus mu vysvětlit, proč se ti nelíbí, že neustále ledničku. Pokud i přesto neposlechne, tak to znova zopakovat, ale s vnitřní autoritou a hlubokým, neústupným pohledem do jeho očí. Musí cítit, že se začínáš již zlobit. Mělo by to zabrat, aspon u mě to tak funguje.
Dále již více ti neporadím, jelikož neznám vaší celistvou atmosféru doma, povahu vaší a dítěte.

Johann Wolfgang von Goethe

„Nemůžeme děti tvořit podle své vůle. Musíme je mít, milovat a vychovávat co nejlépe a jinak je nechat na pokoji.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
8.12.16 15:20

@Maiiia jo ja to znam, mladsi ma ted 19 mesicu a je to palica dubova, s nim to bude o poznani horsi :roll: :mrgreen:
Starsi je povahove hrozne hodna, v zivote se me nikde nevztekala, kdyz jsem cokoliv zrusila (slibenou zmrzku treba, z vaznyho duvodu) rekla jen, tak pujdeme jindy, proste zlaticko. Na mladsiho jen zvednu hlas a urazene odpluje do pokojiku kde je schopnej byt i 2 hodiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31435
8.12.16 15:25

Zakladatelko, jeste dodam, ze preszadek pouzivam jen v krajnich pripadech, prijde mi lepsi dite fyzicky oddelit od predmetu lumpaceni - odnest od lednicky apod. To, ze na miste, kam ho odnesu, najde okamzite jine pruditko je vec jina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí