Beználada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.6.10 20:53

beználada

Ahoj všichni,

nevím, jestli si jdu pro radu, spíš asi jen vypsat.

Asi před 2 hodinama mě přepadla beználada, taková smutná nálada - maprosto bez důvodu, jen tak si přilezla a usadila se v hlavě a nic nezabírá abych jí vyhnala.

Jsem doma sama - dcera je u babičky, manžel je ještě v práci, ale to není nic neobvyklého. Jindy si tyhle chvilky o samotě užívám, ale dneska :nevim: :zed:
Je mi do breku, ani nevím proč, ale brečet nejde ikdyž myslím, že by mi to ulevilo, jen to je v hrudníku stažený a je mi úzko…
Pouštím si oblíbený písničky, ale nemůžu je ani poslouchat a tak je zas vypínám, tv ani nezapínám, knížku taky nejde číst.

Jsem z toho celá vedle, jsem velký optimista a smutnou náladu nemám ráda a když už přijde, ta jednak a) vím proč, b) v jistým slova smyslu si jí vychutnám a pustím si nějaký film/zalezu do postele s čajem/potulím se s rodinou/jdu malovat/uklízet/dám si vanu… často, když jsem smutná, tak jsem až neskutečně tvůrčí
Ale teď když na cokoli z toho pomyslím, tak je mi spíš hůř. Nechce se mi vůůůbec nic a pořád ta úzkost :-(

Znáte to někdo - připadám si šíleně divně, takový stavy prostě neznám …a podotýkám těhotná nejsem, to mě už taky napadlo - tedy nejspíš nejsem, test na zkoušku nemám, ale mám pár dní před MS a když jsem otěhotněla s dcerou, tak jsem měla náladu úplně báječnou a hlavně mi vyrostly prsa :-P

a jak nemám na nic náladu, tak jsem teď akorát během psaní mluvila s dcerou a místo abych si s ní hezky popovídala, jak se měla celý den a popřála jí hezkou noc, tak jsem se těšila, až telefon skončí. Vůbec jsem s ní nechtěla mluvit, chjo :-( tedy přemohla jsem se, to jo, vždyť ona za mou náladu nemůže, ale bylo to strašně divný a když na to myslím, tak je mi zas do breku :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30303
29.6.10 21:04

Neznám přímo beználadu, ale už přes týden se nutím dodělat pár věcí a nějak nemůžu najít energii a taky mi to už vadí. Dneska celý den je posedávám, polehávám, spát nemůžu no děs. Tak si tu popovídáme a třeba nás to přejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.6.10 21:09

Mně když je mizerně, tak si jdu umýt vlasy. Možná divný, ale hned se cítím líp. Btw, co třeba jít spát? Ráno moudřejší večera. Probudíš se odpočatá, bude líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
29.6.10 21:13

PMS ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.10 21:13

Aspero - už celý týden? doufám, že mě to přejde dřív …
na nedostatek energie mi vždycky pomáhal pohyb - ikdyž šlo třeba jen o to, že jsem obvyklou trasu mhd šla pěšky - mě i dceři to neuškodí, naopak mě to tak nějak napumpovalo.
Přemýšlím, že se asi obleču a půjdu ven

u mě je to hodně o tom vnitřním smutku se kterým si neumím poradit, jinak jsem normálně obstarala domácnost, energie cítím dost, ale v hrudníku to svírá a pořád mám chmury, kdoví proč, nechtějí pryč, snažím se u práce si zpívat, ale napadají mě jen balady a je to ještě horší :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.10 21:14
adys píše:
PMS ?

co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.10 21:16
Wiolla píše:
Mně když je mizerně, tak si jdu umýt vlasy. Možná divný, ale hned se cítím líp. Btw, co třeba jít spát? Ráno moudřejší večera. Probudíš se odpočatá, bude líp…

to nechci - chci počkat aspoň na manžela, jsem zvyklá usínat s ním a vedle něj … nojo zhýčkaná :-)

• Citovat
  • Upravit
1901
29.6.10 21:18

Ahojky, já když mám špatnou náladu, tak mně pomáhá když se jdu projet na kole nebo zajezdit na kolečkových bruslích. To je dobrý nápad jít ven, třeba potkáš někoho známého a bude po špatné náladě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.10 21:19

já měla tyhle úzkostný a beználadový stavy před zjištěním momentálního těhotenství.....a při prvním jsem před zjištěním, že jsem těhotná, byla pořád vysmátá a plná elánu…ale taky to mlže být PMS (predmenstruační syndrom) a ten mě trápil v době pubertálních let. Smutek, pláč…jakmile dorazila červená, bylo mi líp, fyzicky ne,měla jsem bolestivou menstruaci, le a duši se mi ulevilo.

• Citovat
  • Upravit
17180
29.6.10 21:26

tak tyhle stavy taky občas mívám. Něco bych dělala ale jakmile to vymyslím tak se mi nechce. A za sebe nepomáhán nic, jen se probudit druhý den a to už to bývá zase v pohodě. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
29.6.10 22:27
Anonymní píše:
adys píše:
PMS ?
co?

kdosi uz odpovedel .. predmenstruacni syndrom = PMS ;-)
nekdo nema vubec, nekdo desnej, zkus vyhledat vic info ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.6.10 22:37

Jj, to bude PMS, http://cs.wikipedia.org/…remenstruační_syndrom

Já k tomu ještě mívám pocit, že mě partner rozčiluje už jen tím, že dejchá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.10 22:58
chuanitka píše:
Jj, to bude PMS, http://cs.wikipedia.org/…remenstruační_syndromJá k tomu ještě mívám pocit, že mě partner rozčiluje už jen tím, že dejchá :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Děkuju všem za vaše rady, tak jsem zas o něco chytřejší … tedy ne že bych byla nadšená, že mám PMS, ale aspoň si už nepřipadám tak blbě

• Citovat
  • Upravit
6
29.6.10 23:14

Hezký večer,tak to znám docela dobře,i když jsem to taky neznala.Jsem jako vy veselý a optimistický člověk,vážné problémy na štěstí neřeším,ale také mě tento stav někdy přepadne…
Všechno se vám zdá na nic,zbytečné,nemáte se ne co těšit,jste plačtivá,nic vás nebaví atd.......
Jedná se nejspíš o mírnou depresi,která dle mé zkušenosti přejde cca za 3 dny.Nic moc mi na to nepomáhá,prostě to přejde.
Když,ale sportuji je to mnohem lepší,takže doporučuji sport nebo dobrou komedii v kině s kamarádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová