Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, řeším dilema - dcera má atopický ekzém, teď už je 6 měsíců bez ekzému, úplně čistá. Jelikož je vedro, tak přemýšlím, zda ji vzít na pláž k rybníku. Je mi jasné, že ji neudržím jen tak na břehu, ale že bude chtít do vody a stráví tam celou dobu namočená až po krk. Co si myslíte, nebo jaké máte zkušenosti s koupáním v rybniční vodě? Bydlíme v Třeboni, jedná se o rybník Svět. O kvalitě vody nic nevím, je prostě zelená jako rybník, chovají se v něm kapři.
KOupou se vaše děti v rybníce?
U mě to naši řešili před 25 lety na chatě. Jako atopikovi mi vozili do bazénku vodu ze studny a ekzém horší a horší. Pak je napadlo mi tam dát vodu z rybníka a najednou se to zlepšovalo. Ten rybník je klasický kačák s půl metrem bláta.
Takže pokud nejsou nahlášené sinice já bych to asi i riskla a uvidíš co se bude dít. Kdyby se osypala tak holt příště nepůjde.
Já bych ji násilím od vody nedržela, moje dcera má taky AE, ale jen nějakou slabší formu, má ekzém jen v loketních a podkoleních jamkách. Nevím jak rybník, to jsme nezkoušeli, ale občas zajdem do bazénu, to je asi horší než rybník… Prostě ji pak vysprchuju a pěkně namažu. To bych udělala i kdyby se koupala v rybníku. ![]()
Mam AE a koupani v rybnice mi nikdy nic nedelalo. Takze bych se toho nebala - za predpokladu, ze rybnik neni brcal a neni v nem zakazane koupani.
Ahoj, Domcovi tedy uz AE zmizel, ale kuzi ma porad mizernou.. ![]()
Loni jsme byli na Dalesicke prehrade (u Brna), letos na Lhote (u Prahy), mozna jeste nekde, nevim…
Pokazde do vody lezl a nikdy mu nic nebylo, vyrazka apod.
Takze myslim, ze to bude ok. ![]()
Ahoj holky,
dneska odpoledne se chceme jít s malým (13m) koupat. Trpí na atopický ekzém. Má otázka zní, šly by jste raději na veřejné chlorované koupaliště nebo raději do přehrady?
V přehradě se koupe tisíc lidí a já mám trošku problém tam vlízt i když ta voda je v cajku, co myslíte? ![]()
Zrovna jsem to řešila s naší dr…prý je lepší rybník/přehrada (samozřejmě bez sinic) než veřejná koupaliště. Ten chlor v kombinaci s močí je humus nejen na kůži, ale i na dýchací cesty.
@Lemuska já si myslím, sinice tam právě nejsou ale o kvalitě vody raději nemluvím
Děkuji ![]()
@Ademe
Namaz ho necim mastnym, nez do te vodu pujde. Treba lipobazi
@Oudrey lipobasi mažeme pořád a nebude stačit opalovací krém? Máme od Eucrinu 50, je přímo pro atopiky a je dost mastnej ![]()
@Ademe
Jo, tak to jo. Nektery ty kremy na opalovani jsou takovy vodovy, ale tento ti stacit bude. Taky to kolikrat namazou maminky, az to dite vyleze z vody, jen kvuli slunicku, ale takto je to ok ![]()
Rozhodně je lepší přírodní koupaliště, než chlorovaný bazén, pokud to není plné sinic. Sama mám AE a chlor to jenom rozdráždí.