Běžný účet a poplatky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Slecnaxxx
28.1.13 13:52

@Gina108 ja to mam taky rozhazene, nikdy nevis co se po*ere :lol: staci blba ztrata karty, pinu nebo ze ma tvoje pobocka zavreno a ses bez penez. v pripade vice bank se riziko tehle situaci zmensuje :lol:

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
28.1.13 13:54

@lucenka no a en mu tam vyresi,,lepsi,, podminky ;)
ale lidi co vyuzivaj vse jen zdarma ty banka nechce a myslim ze je pomerne rada kdyz se jich zbavi, pod obratem 30tis/mes to pro ne az tak zhavy neni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3678
28.1.13 13:54
@1024 píše:
Dle slov kolegyně, která v národní bance pracovala by měla být Komerční banka odnoží ČNB, po revoluci se od ní oddělila. Takže jsi u nějvětší stálice :lol: :potlesk:

KB vybral právě kdysi manžel, takže jsem si k němu vše převedla, někdo tvrdí, že je lepší mít dva účty v rodině, kdyby náhodou, ale z toho, že by KB klekla fakt strach nemáme, kdyžtak máme jistiny někde jinde, což by v dnešní době měl mít každý. I manželova rodina má u KB vše a jsou maximálně spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.1.13 13:55
@Slecnaxxx píše:
@Gina108 no jenze kdyz to reknu na plnou hubu tak to je prave ucel, ta banka o ty,,socky,, nestoji. spise se spoleha na to ze nalaka movite a tem se to pak nebude chtit menit.,,bohaty,, clovek ti nestravi tyden behanim po bankach jen aby ziskal o 0,1% vic

Pak maj ale úplně blbou strategii. :think: Tohle je prostě produkt pro socky a zdá se mi, že třeba FIO a mBank na tom stavěj :nevim: že by měli jako jó nějaký „lákadla“ pro movitější klientelu, to se mi nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
28.1.13 13:57
@terykt píše:
@Slecnaxxx souhlasím s tebou s tou spořkou měsíční poplatky jsou katastrofa, ale nikdy s něma nebyl jeden jediný problém… Teda aspon u mně.

ja jsem si u sporky zrusila kartu (abych se vesla do dvou sluzeb v ramci jedny platby) takze platim tusim jen 29,– za vedeni uctu a za internetbanking (zrusenim vyberu zdarma a karty jsem usetrila 80,–/mes) a pak poplatky dle poctu prikazu. vetsina penez mi chodi do sporky a z ni trvalyma prikazama na jine ucty ze kterych pak bezne cerpam - neutracim tolik a vyjde me to levnejs

• Citovat
  • Upravit
23847
28.1.13 13:59
@lucenka píše:
bohatý člověk si na to totiž vezme finančního poradce :)

noo, třeba Partners :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne, pardon, to byl vtip, nějak jsem si to nemohla odpustit :oops: ale kdybyste se setkali s těmi idioty co já, co si říkaj finanční poradci, taky byste si rejply.
A hodně bohatých lidí jsou bohatí právě proto, že rozumí financím sami - líp jak poradci ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
28.1.13 14:01
@Slecnaxxx píše: …ale jelikoz planuju vyhledove hypo, tak je blbost prechazet do novy banky ktera me 1)nezna, 2) ktera tu za par let vubec nemusi byt.

A o tom to je. Spíš hypošku a nebo půjčku dostaneš jako známý klient, který není rizikový než z ulice. Je to smutné, ale i banka se musí chránit. Jak říkám neznám podmínky ani strategii ostatních bank, jen na mě neznámé nepůsobí dobře. Např. Zuno je ve skupině Rajfka a taky bych u ní účet neudělala jen proto, že nemá zázemí. S kým budu řešit problém-např. mylně zaslaná platba, platba do zahraničí apod. Mě osobně se to při mých obchůdkách s maminama podařilo 2×, že jsem poslala na jiný kod banky :zed:
@Gina108 A když moji „no name“ banku zpoplatní, půjdu jinam…fluktuace není dobrá pro budoucího věřitele. Pokud od banky nic nechci a vím, že chtít nebudu, tak proč ne, jak jsem psala výše pro toho kdo nic nemá a nechce, dobrý :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
28.1.13 14:04

@Gina108 ja bych k financnimu poradci nikdy nesla :lol: ale zas pokud nekdo ma uz miliardy a ma poradce kteremu veri a ktery mu udela optimalni plan jak nejvyhodneji je ulozit tak proc ne, sestavit si plan klidne muzes (a zamyslet se nad tim), ale je blbost slepe verit kazdymu,,poradci,,

• Citovat
  • Upravit
lucenka
28.1.13 14:06
@Gina108 píše:
noo, třeba Partners :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne, pardon, to byl vtip, nějak jsem si to nemohla odpustit :oops: ale kdybyste se setkali s těmi idioty co já, co si říkaj finanční poradci, taky byste si rejply.
A hodně bohatých lidí jsou bohatí právě proto, že rozumí financím sami - líp jak poradci ;).

jo vím jak finanční poradci fungují :) s nima by většinou člověk zbankrotoval.

• Citovat
  • Upravit
2969
28.1.13 14:06

Snad každá banka má finanční poradce pro lepší klientelu, jen kopou za svůj tým :mrgreen:. Ale co si budem nalhávat. Je to o tom, kdo je nyní jejich partnerem, např. dříve bylo pro RB ING a teď je myslím Česká pojišťovna, ale mě už měkne mozek jsem doma 3 roky a další půlrok budu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Slecnaxxx
28.1.13 14:13
@1024 píše:
Snad každá banka má finanční poradce pro lepší klientelu, jen kopou za svůj tým :mrgreen:. Ale co si budem nalhávat. Je to o tom, kdo je nyní jejich partnerem, např. dříve bylo pro RB ING a teď je myslím Česká pojišťovna, ale mě už měkne mozek jsem doma 3 roky a další půlrok budu :lol:

no poradce v csob ti fakt nebude dporucovat airbank ze je levnejsi. a zas,,nezavisle,, poradenstvi doporucuje podle toho z ceho ma nejvetsi provize, takze v penezich se neda verit nikomu, muze si clovek nechat poradit ale podepsat neco cemu nerozumim je blbost

• Citovat
  • Upravit
1748
28.1.13 15:37

Mbank - jediná nevýhoda vklad hotovosti jedině přes poštu a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jura84
30.1.13 14:22
@Slecnaxxx píše:
@1024 no prave vseho moc zdarma je podezrely. vsechno k uctu zdarma, zamestnanec projede benzin k tobe ZDARMA. tohle je proste jasna taktika toho ze si udelaji skvele jmeno, nacpou kupu penez do dobreho jmena a klientely a pak to zacne ;) viz airbank a jeji snizovani uroku atd. nejdriv snizej veskery uroky a pak si zacnou pakovat na jinych vecech.ja mam prave hlavni ČSAS a zbytek produktu ČMSS, ČSOB, KB a ted AirBank docasne kvuli sporicimu bez vypovedni doby. stve me ze platim za sporku vyssi poplatky, ale na druhou stranu nic neni zadarmo a uz jsem u nich kolik let. kdyz ji zrusim tak usetrim treba 2tisice rocne ale jelikoz planuju vyhledove hypo, tak je blbost prechazet do novy banky ktera me 1)nezna, 2) ktera tu za par let vubec nemusi byt.

Líbí se mi věta,,nic není zadarmo" :) To snad nemůžete myslet vážně, když právě na českém bankovním trhu je minimálně 5 bank, které nabízejí osobní, spořící i úvěrové účty zdarma. Byl jsem 7let klientem ČSOB(poplatky za vedení běžného účtu kolem 120Kč), před třemi lety jsem kvůli hypotéce tento účet zrušil a v návaznosti na hypotéku založil účet u Komerční banky. Služby mají dobré, ale ty poplatky (120Kč za bežný účet a 150Kč za vedení hypotečního účtu), prostě zlodějina, takže zrušeno také. Nyní refinancuji hypoteční úvěr k mBank (BÚ + HÚ = 0Kč). Úspora oproti Komerční bance 3240Kč ročně. Včera jsem si ještě pro jistotu založil druhý běžný účet u GE Money bank (Genius gratis = 0Kč) Oproti mBank má výhodu sítě bankomatů + poboček a lepší kurz při platbách v zahraničí. Všechny banky na českém trhu jsou zákoně pojištěny proti úpadku, takže o své úspory se rozhodně nebojím!! K velkým bankám (ČS, ČSOB, KB, RB) snad už nikdy nebudu muset.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
30.1.13 15:33
@Jura84 píše:
Líbí se mi věta,,nic není zadarmo" :) To snad nemůžete myslet vážně, když právě na českém bankovním trhu je minimálně 5 bank, které nabízejí osobní, spořící i úvěrové účty zdarma. Byl jsem 7let klientem ČSOB(poplatky za vedení běžného účtu kolem 120Kč), před třemi lety jsem kvůli hypotéce tento účet zrušil a v návaznosti na hypotéku založil účet u Komerční banky. Služby mají dobré, ale ty poplatky (120Kč za bežný účet a 150Kč za vedení hypotečního účtu), prostě zlodějina, takže zrušeno také. Nyní refinancuji hypoteční úvěr k mBank (BÚ + HÚ = 0Kč). Úspora oproti Komerční bance 3240Kč ročně. Včera jsem si ještě pro jistotu založil druhý běžný účet u GE Money bank (Genius gratis = 0Kč) Oproti mBank má výhodu sítě bankomatů + poboček a lepší kurz při platbách v zahraničí. Všechny banky na českém trhu jsou zákoně pojištěny proti úpadku, takže o své úspory se rozhodně nebojím!! K velkým bankám (ČS, ČSOB, KB, RB) snad už nikdy nebudu muset.. :mavam:

ano, myslim to vazne. tyhle banky zdarma mi zdaleka nenabidnou to, co ty stale. takze radsi si priplatim alespon za jednu lepsi banku.

• Citovat
  • Upravit
Jura84
30.1.13 15:50
@Slecnaxxx píše:
ano, myslim to vazne. tyhle banky zdarma mi zdaleka nenabidnou to, co ty stale. takze radsi si priplatim alespon za jednu lepsi banku.

samozřejmě, je to věc každého zda je ochoten platit tyto poplatky. Ale na to co využívám já: 10 odchozích plateb tuzemsko, 2× inkaso, 4 trvalé příkazy, 1× měsíčně výběr z bankomatu a platby bezkontaktní kartou. To vše za 0Kč měsíčně, jak u GE Money, tak mBank. GE Money je myslím pátá největší banka na trhu (700 svých bankomatů v ČR) a její konto genius gratis je zadarmo, tak proč platit? Rozhodně si nepřijdu jako,,socka", že využívám nizkonákladové banky. Řekněte mi co Vám třeba Vaše banka s poplatky nabídne víc než Ge Money?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat