Běžný účet a poplatky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Slecnaxxx píše:
jako byvalemu zamestnanci pomerne dost
Tak to potom chápu, že cítíte potřebu být loajální ke svému bývalému zaměstnavateli i když má zbytečné poplatky. Já prostě nemám potřebu krmit tyto velké banky, aby si pak jejich nejvyšší manažeři mohli rozdělit milionové odměny. Oni ty nízkonákladové banky vydělávají hlavné na úrocích z poskytnutých úvěrů a obchodováním s penězi ležících na běžných a spořících účtech, takže bych se nebál že zkrachují. Mají jen jinou politiku, která je pro mě přívětivější..
- Citovat
- Upravit
Tak koukám, že vede mBank. A chci se zeptat (nečetla jsem celou diskuzi
), když chci odejít od ČS, jak to udělat. Vím, že někdy si to ta nová Banka zařídí všechno sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 my jak jsme kdysi odcházeli od čs, tak jsme si nejdřív založili nový účet, pak převedli skoro vše z ČS - zůstaly tam nějaké korunky na ty jejich poplatky a pak jsme účet zrušili (taky je potřeba všechno oběhat - tam kde máš zadané číslo účtu) a banka ČS nám zbytek (zbyli tam opravdu jen nějaké koruny) přeposlala na náš nový účet - který jsme zadávali při rušení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná že teď to je jiné - ale spíš myslím, že si to musíš sama všechno zařídit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
Tak koukám, že vede mBank. A chci se zeptat (nečetla jsem celou diskuzi), když chci odejít od ČS, jak to udělat. Vím, že někdy si to ta nová Banka zařídí všechno sama.
Zrovna mBank na kodex mobility nepřistoupila, takže při přechodu k ní by jsi musela všechny trvalé příkazy a inkasa ručně přenastavit sama. Jinak co jsem koukal, tak vetšina bank na českém trhu na kodex mobility přistoupila. Stačí se jen zeptat v bance ke které chceš přejít a oni to za tebe vše převedou. Článek zde:
- Citovat
- Upravit
@Jura84 píše:
Zrovna mBank na kodex mobility nepřistoupila, takže při přechodu k ní by jsi musela všechny trvalé příkazy a inkasa ručně přenastavit sama. Jinak co jsem koukal, tak vetšina bank na českém trhu na kodex mobility přistoupila. Stačí se jen zeptat v bance ke které chceš přejít a oni to za tebe vše převedou. Článek zde:http://www.bankovnipoplatky.com/…tu-9125.html
No tak co platím to vím, ale občas mi přijdou prachy ani nevím odkad
. Teda tím chci říct, že bych spíš uvítala nějaké přesměrování těch plateb, abych nemusela mít starost s nahlášením nového čísla účtu plátcům. To asi nic takového nenexistuje, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
No tak co platím to vím, ale občas mi přijdou prachy ani nevím odkad. Teda tím chci říct, že bych spíš uvítala nějaké přesměrování těch plateb, abych nemusela mít starost s nahlášením nového čísla účtu plátcům. To asi nic takového nenexistuje, že?
Co vím, tak nic takového neexistuje, každá banka má svůj kód a nefunguje to tak jako třeba u mobilních operátorů, že se dá přenést telefonní číslo k jinému operátorovi. Pokud chceš nadále používat stávající číslo účtu, tak budeš muset u banky zůstat. Nebo ho můžeš zrušit a všem nahlásit nové číslo účtu. Platby zákazníků na zrušené číslo účtu by se jim pak vracely zpět.
- Citovat
- Upravit
@Andísek89 píše:
Zdravím
už nějakou dobu přemýšlím, že změním svoji banku…mám KB 8 let, ale ty poplatky za vedení jsou šílenécca 103,– měsíčně, dva výběry z KB bankomatu zdarma ale ostatní už se platí a navíc musím vybírat jen u jejich bankomatu takže mě to dost omezuje…
Sháním banku u které bych za vedení neplatila nic, mohla vybírat úplně všude atd.Jaký běžný účet využívate vy? Jaké máte poplatky?
A jaký názor máte na airbank…
Ahoj, já mám od začátku Mbank, všechno vč. elektronického měsíčního výpisu z účtu zdarma, výběry z bankomatů do 4000 Kč taky zdarma (z jakéhokoliv bankomatu) nad 4000 35 Kč/výběr. Takže za mě s Mbank naprostá spokojenost ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky
,
jsem se chtěla zeptat, máte a hlavně využíváte bezkontaktní kartu od mBank? Nám končí karta v květnu a můžem se rozhodnout jestli ji chceme nebo ne… tak se ptám na vaše zkušenosti… předem díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem už několik let spokojená s mbank, mně naprosto vyhovuje a poplatky veškeré žádné. Penízky mi chodí na spořicí účet a kolik potřebuju, převedu si na běžný, ke kterému mám i kartu (na ní vždycky jen pár peněz, kdyby náhodou nějakej zloděj nenechavej…). S bezkontaktní kartou zkušenost nemám, ale myslím, že ji potřebovat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MBank - naprostá spokojenost po 5 letech využívání jejich služeb.
NAVÍC JAKO JEDINÁ NABÍZÍ VEDLE BEZKONTAKTNÍCH PLATEBNÍCH KARET, KTERÉ MAJÍ BEZPEČNOSTNÍ RIZIKO ZNEUŽITÍ BEZ POTŘEBY ZNALOSTI PIN, TAKÉ KLASICKÉ KONTAKTNÍ PLATEBNÍ KARTY
U bezkontaktních platebních karet totiž hrozí, že pokud Vám ji někdo ukradne nebo najde, může udělat i několik nákupů do 500 Kč bez potřeby znalosti PINu a tohle zneužití platíte vy, jako vlastník karty, dokud krádež či ztrátu nenahlásíte.
Reálný případ se již stal a jak se (nečestní) lidé budou seznamovat s možností nakoupit na bezkontaktní platební kartu bez znalosti PINu, tak poroste i četnost jejich zneužití.
http://liberecky.denik.cz/…0130703.html
Proto jsem při obnovení platební karty letos v červnu požádal o vydání klasické karty bez bezkontaktní technologie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Banka
Airbank mám a její jedinou nevýhodou je, že nemá vlastní bankomaty (jen v pobočkách a těch je málo) a výběr z cizího bankomatu je drahý.
- Citovat
- Upravit
jako byvalemu zamestnanci pomerne dost