Běžný účet a poplatky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Slecnaxxx
30.1.13 15:52
@Jura84 píše:
samozřejmě, je to věc každého zda je ochoten platit tyto poplatky. Ale na to co využívám já: 10 odchozích plateb tuzemsko, 2× inkaso, 4 trvalé příkazy, 1× měsíčně výběr z bankomatu a platby bezkontaktní kartou. To vše za 0Kč měsíčně, jak u GE Money, tak mBank. GE Money je myslím pátá největší banka na trhu (700 svých bankomatů v ČR) a její konto genius gratis je zadarmo, tak proč platit? Rozhodně si nepřijdu jako,,socka", že využívám nizkonákladové banky. Řekněte mi co Vám třeba Vaše banka s poplatky nabídne víc než Ge Money?

jako byvalemu zamestnanci pomerne dost ;)

• Citovat
  • Upravit
Jura84
31.1.13 09:19
@Slecnaxxx píše:
jako byvalemu zamestnanci pomerne dost ;)

Tak to potom chápu, že cítíte potřebu být loajální ke svému bývalému zaměstnavateli i když má zbytečné poplatky. Já prostě nemám potřebu krmit tyto velké banky, aby si pak jejich nejvyšší manažeři mohli rozdělit milionové odměny. Oni ty nízkonákladové banky vydělávají hlavné na úrocích z poskytnutých úvěrů a obchodováním s penězi ležících na běžných a spořících účtech, takže bych se nebál že zkrachují. Mají jen jinou politiku, která je pro mě přívětivější..

• Citovat
  • Upravit
25110
31.1.13 11:00

Tak koukám, že vede mBank. A chci se zeptat (nečetla jsem celou diskuzi :oops: ), když chci odejít od ČS, jak to udělat. Vím, že někdy si to ta nová Banka zařídí všechno sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
31.1.13 11:04

@avm3 my jak jsme kdysi odcházeli od čs, tak jsme si nejdřív založili nový účet, pak převedli skoro vše z ČS - zůstaly tam nějaké korunky na ty jejich poplatky a pak jsme účet zrušili (taky je potřeba všechno oběhat - tam kde máš zadané číslo účtu) a banka ČS nám zbytek (zbyli tam opravdu jen nějaké koruny) přeposlala na náš nový účet - který jsme zadávali při rušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
31.1.13 11:05

Možná že teď to je jiné - ale spíš myslím, že si to musíš sama všechno zařídit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jura84
31.1.13 11:49
@avm3 píše:
Tak koukám, že vede mBank. A chci se zeptat (nečetla jsem celou diskuzi :oops: ), když chci odejít od ČS, jak to udělat. Vím, že někdy si to ta nová Banka zařídí všechno sama.

Zrovna mBank na kodex mobility nepřistoupila, takže při přechodu k ní by jsi musela všechny trvalé příkazy a inkasa ručně přenastavit sama. Jinak co jsem koukal, tak vetšina bank na českém trhu na kodex mobility přistoupila. Stačí se jen zeptat v bance ke které chceš přejít a oni to za tebe vše převedou. Článek zde:

http://www.bankovnipoplatky.com/…tu-9125.html

• Citovat
  • Upravit
23847
31.1.13 23:25
@Jura84 píše:
Zrovna mBank na kodex mobility nepřistoupila, takže při přechodu k ní by jsi musela všechny trvalé příkazy a inkasa ručně přenastavit sama. Jinak co jsem koukal, tak vetšina bank na českém trhu na kodex mobility přistoupila. Stačí se jen zeptat v bance ke které chceš přejít a oni to za tebe vše převedou. Článek zde:http://www.bankovnipoplatky.com/…tu-9125.html

No tak co platím to vím, ale občas mi přijdou prachy ani nevím odkad :mrgreen:. Teda tím chci říct, že bych spíš uvítala nějaké přesměrování těch plateb, abych nemusela mít starost s nahlášením nového čísla účtu plátcům. To asi nic takového nenexistuje, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jura84
1.2.13 09:51
@Gina108 píše:
No tak co platím to vím, ale občas mi přijdou prachy ani nevím odkad :mrgreen:. Teda tím chci říct, že bych spíš uvítala nějaké přesměrování těch plateb, abych nemusela mít starost s nahlášením nového čísla účtu plátcům. To asi nic takového nenexistuje, že?

Co vím, tak nic takového neexistuje, každá banka má svůj kód a nefunguje to tak jako třeba u mobilních operátorů, že se dá přenést telefonní číslo k jinému operátorovi. Pokud chceš nadále používat stávající číslo účtu, tak budeš muset u banky zůstat. Nebo ho můžeš zrušit a všem nahlásit nové číslo účtu. Platby zákazníků na zrušené číslo účtu by se jim pak vracely zpět.

• Citovat
  • Upravit
quassa
1.2.13 09:55
@Andísek89 píše:
Zdravím :)
už nějakou dobu přemýšlím, že změním svoji banku…mám KB 8 let, ale ty poplatky za vedení jsou šílené :cert: cca 103,– měsíčně, dva výběry z KB bankomatu zdarma ale ostatní už se platí a navíc musím vybírat jen u jejich bankomatu takže mě to dost omezuje… :zed:
Sháním banku u které bych za vedení neplatila nic, mohla vybírat úplně všude atd.Jaký běžný účet využívate vy? Jaké máte poplatky?
A jaký názor máte na airbank…

Ahoj, já mám od začátku Mbank, všechno vč. elektronického měsíčního výpisu z účtu zdarma, výběry z bankomatů do 4000 Kč taky zdarma (z jakéhokoliv bankomatu) nad 4000 35 Kč/výběr. Takže za mě s Mbank naprostá spokojenost :dance:

• Citovat
  • Upravit
15811
28.2.13 17:26

Ahoj holky :mavam:,
jsem se chtěla zeptat, máte a hlavně využíváte bezkontaktní kartu od mBank? Nám končí karta v květnu a můžem se rozhodnout jestli ji chceme nebo ne… tak se ptám na vaše zkušenosti… předem díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
28.2.13 17:58

Ahoj, taky jsem už několik let spokojená s mbank, mně naprosto vyhovuje a poplatky veškeré žádné. Penízky mi chodí na spořicí účet a kolik potřebuju, převedu si na běžný, ke kterému mám i kartu (na ní vždycky jen pár peněz, kdyby náhodou nějakej zloděj nenechavej…). S bezkontaktní kartou zkušenost nemám, ale myslím, že ji potřebovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
10.8.13 22:52

MBank - naprostá spokojenost po 5 letech využívání jejich služeb.

NAVÍC JAKO JEDINÁ NABÍZÍ VEDLE BEZKONTAKTNÍCH PLATEBNÍCH KARET, KTERÉ MAJÍ BEZPEČNOSTNÍ RIZIKO ZNEUŽITÍ BEZ POTŘEBY ZNALOSTI PIN, TAKÉ KLASICKÉ KONTAKTNÍ PLATEBNÍ KARTY

U bezkontaktních platebních karet totiž hrozí, že pokud Vám ji někdo ukradne nebo najde, může udělat i několik nákupů do 500 Kč bez potřeby znalosti PINu a tohle zneužití platíte vy, jako vlastník karty, dokud krádež či ztrátu nenahlásíte.

Reálný případ se již stal a jak se (nečestní) lidé budou seznamovat s možností nakoupit na bezkontaktní platební kartu bez znalosti PINu, tak poroste i četnost jejich zneužití.

http://liberecky.denik.cz/…0130703.html

Proto jsem při obnovení platební karty letos v červnu požádal o vydání klasické karty bez bezkontaktní technologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jsem
15.4.14 14:54

Banka

Airbank mám a její jedinou nevýhodou je, že nemá vlastní bankomaty (jen v pobočkách a těch je málo) a výběr z cizího bankomatu je drahý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat