Bezpečnostní pásy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2518
11.5.06 19:15

Bezpečnostní pásy

Ahoj holky,

mám problém. A i když jsem „sjela“ net, tak jsem nic nenašla :(

Můj děda má starou ŠKODU 105 a dost často jezdí na chalupu, kam bere i synka. Bohužel v autě nemá vzadu umístěné bezbečností pásy.
Dnes mi volal, jestli bych mohla zjistit, co a jak, ale bojím se, že asi nebude moc synka vozit.
Takový hazardéři se synkovo životem nejsme.

Dají se někde bezpečnostní pásy na ŠKODU 105 koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
11.5.06 19:31

Ahoj,
mam za to, ze dodelat pasy do jakehokoliv auta neni problem, asi by bylo nejlepsi, kdyby se tvuj deda poptal v nejakem autoservisu, tam mu urcite poradi!
A do te doby, nez je bude mit - byl by treba problem vozit maleho vepredu? V autosedacce samozrejme!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
11.5.06 19:32

105nevím, ale do 120 je známý kvůli autosedačkám nechával přidělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
11.5.06 19:33

to maxik - a mezi 105 a 120 prece zas tak velky rozdil neni, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
11.5.06 19:34

Gandelion, no, ono je malému už 6let, tak nevím. Vepředu asi neee…

Zkusím zítra zavolat přímo do Škodovky, snad mi tam poradí, když ty auta vyráběli. Na netu jsem nenašla ani žádné inzeráty na prodej bezpečnostních pásů:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
11.5.06 19:39

to Monalisa - ja vim, koukala jsem na listu :wink: Myslela jsem to tak, ze by bylo bezpecnejsi vozit maleho pripasaneho vepredu, nez nepripasaneho vzadu!
A jinak, z vlastni zkusenosti, bych se obratila spis nez na Skodovku, na nejaky maly autoservis, byvaji tam ochotnejsi a vetsinou si poradi s kazdym problemem!
Ale moc moc drzim palecky!!!
Hezky den,
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
11.5.06 19:41

Ahoj
Manžel měl starou škodovku a tvrdí, že tam jdou přidělat pasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
11.5.06 19:52

Ahojka, pásy přiděláš kamkoli. Jak radí holky, nejlépe zajít někam do malého servisu. nebo jestli má děda známého automechanika či někoho, kdo tomu rozumí.
Jinak mezi škodou 105 a 120 je rozdíl jen v motoru, 120 má lepší světla, jinak udělaný a tak. Jinak je to to samé :wink: .

• Citovat
  • Upravit
9262
11.5.06 19:55

Ahojky,

Jestli se ptáš jen na zákon tak i po novele zákona se v autech kde nejsou pásy osoby poutat nemusí, ale děti musí být bezpodmínečně v autosedačce to znamená klidně i na předním sedadle.(Děti se rozumí myslím do 150cm výšky. Jenže z hlediska bezpečnosti je tu ještě jeden svízel, nepřipoutaná osoba může při čelním nárazu vážně zranit nebo dokonce usmrtit osobu před sebou, vahou svého těla. Takže by ani za ním nikdo sedět nesměl. :? A ještě jedna statistika většina dopravních nehod se stává při cestách na krátké vzdálenost (cesta do obchodu, k lékaři).
Zkus pročíst tyhle stránky: http://www.ibesip.cz
Jestli jdou přidělat pásy to netuším, možná ano.

Nějak nevím, proč nejde do předu přidělat takový ten bobek autosedačka. Tam pásy přece jsou? Určitě lepší naž vzadu nepřipoutaný. A stojí to tak čtyři stovky.

Ahoj Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
11.5.06 20:00

Bohužel zákon až do roku 2007 povoluje vyjímku, tam kde pásy nejsou mohou se převážet osoby bez upevnění… Nane2
Vymínily si to páni poslanci, ale moc se přimlouvám gurtujte svoje děti do bezpečnostních sedaček a samozřejmě i sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
11.5.06 20:02

Upřímně bych auta, co nemají bezpečností pásy - viz. můj děda a jeho škodovka - zakázala na silnici.
Jen si neumím představit, jak by to bez auta zvládl. „Svojí“ škodovce dokonce říká Barborka a stará se o ni líp jak o babičku :lol:

Asi tam budeme synka vozit a pak si pro něj zase přijedeme. Jinak to nevidím.

Přesto moc děkuju za odpovědi, holky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
11.5.06 20:05

IvoV, my samozřejmě máme asutosedačku na synka, máme Renaulta a tam pásy jsou.
Ale děda má Škodovku a to je horší. Vepředu vozit malého… nevím nevím… asi ho na tu chalupu budeme s manželem vozit a pak si pro něj přijedeme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
11.5.06 20:22

Monalisa24 Promiň jestli to tak vyznělo nemyslím to zle, ale sedačku dopředu dát klidně můžeš, pokud tam není airbag tak je to v pohodě. Já jsem na vození bez pásů hodně alergická zabil se mi takhle kamarád. Proto jsem možná reagovala trošku divně. Omlouvám se ti. Určitě o tvojí zodpovědnosti vypovídá i to, že se vůbec ptáš a zajímáš o tohle. Mám kamarádku, která vozí malého na rukách i když má autosedačku vedle na sedadle. 8O Prostě je přesvědčená, že jí se tohle stát nemůže. Bohužel tohle je pro všechny. Já třeba bourala minulý týden ne vlastní vinou a jen v padesátce, ale nedovedu si představit co by bylo s malou kdyby v té autosedačce nebyla. 8O :! Tož tak.

Dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
11.5.06 20:29

Ahojky. :P Nám přidělal pásy do Š120 švára,říkal,že to není problém ani do Š105,my tam měly pásy,ale krátký a nenavíjely se sami a to byl s autosedačkou mor.
Jo a ty pásy,co nám tam namontoval,jsou z Favorita :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
11.5.06 20:53

IvoV, já vím, žes to nemyslela zle :wink:

Manžel je na to také hodně háklivý, aby byli všichni v autě připoutaný. Je to automatický, vlezeme do auta a poutáme se všichni - synka my, sám to zatím neumí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová