Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja treba vitam diskuze co koupit atd, protoze nechci kupovat hovadinu nebo nefunkcni vec a jsem rada kdyz mi nekdo kdo ji ma napise postrehy
nevim, ja bych nad tim nejak nehloubala byt tebou ![]()
@K.Black Já to vnímám spíš jako „potřebu sdílení“. V dnešní uspěchané době chybí komunikace -a na netu se to konverzuje jedna radost:-)
Když se nad tím člověk zamyslí, tak máš pravdu
, ale zase na druhou stranu, když je maminka bezradná, neví co s dítkem…tak je fajn se takhle vypsat, poradit si a vědět, že v tom není sama…mě to třeba pomáhá pročíst si diskuze a vědět, že nejsem jediná, kdo neví…
a kolikrát je tam i cenná rada, která pomůže. Nikdo nejsme vševědoucí
![]()
No třeba ty diskuze jakej kočár, fusak atd.Jsou fajn aspoň se dovím jaký má kdo na danou věc názor a přikloním se k tomu při rozhodování. Diskuze o tom co dělat s dítětem v tom máš pravdu, že je každé dítě jiné ale když to nějaké mamince pomůže tak proč ne.
A k tomu co koupit, tak to s přítelem prohlížíme recenze skoro na vše co koupíme
(myslím tím např. nějakou elektroniku, ale i hračky…) Je fajn vědět, jeslti ta věc stojí za to koupit, nebo na trhu není lepší…názory ostatních pomůžou při výběru ![]()
@K.Black píše:to mě nenapadlo, myslíš jako že lidi nemají kolem sebe přátele s kterými můžou sdílet radostoi a starosti?
Ano. Anebo mají, ale není ČAS se setkávat. Třeba se více méně míjejí…
@Markétka91 píše:
Když se nad tím člověk zamyslí, tak máš pravdu, ale zase na druhou stranu, když je maminka bezradná, neví co s dítkem…tak je fajn se takhle vypsat, poradit si a vědět, že v tom není sama…mě to třeba pomáhá pročíst si diskuze a vědět, že nejsem jediná, kdo neví…
a kolikrát je tam i cenná rada, která pomůže. Nikdo nejsme vševědoucí![]()
Presne
taky sem toho názoru,
Tak mě zas občas přijde, že se za některými dotazy skrývá naprostá lenost si potřebné informace zjistit ![]()
Tak z části s tebou souhlasím, na druhé straně, čím víc lidí řekne na nějaký produkt svůj názor, tím lepší představu si o něm můžeme udělat. ROzhodnutí jestli něco koupí/nebo bude dělat tak nebo onak je pak jen na každém zvlášť, byť jsme každý jiný..aspoň můžeme předpokládat, protže to „xy“ v diskuzi psala ![]()
@Markétka91 no tak to my taky hledáme recenze, ale na věci např elektroniku atd, ne na lahvičku, dudlík, kaši.
@K.Black píše:
@Markétka91 no tak to my taky hledáme recenze, ale na věci např elektroniku atd, ne na lahvičku, dudlík, kaši.
no to je fakt, na dudlík a kaši je to naprostá hloupost, protože každému dítku sedí jiný cumel, některému kaše chutná, jinému ne… musí se to vyzkoušet
![]()
Myslím, že to málokdo bere jako vůbec nemám tucha, co dělat, bezradnost. Ale prostě chce o tom pokecat. prvomatkám chvíli trvá, než se seznámí v okolí, do té doby všechny pískoviš%tové a hřišťové záležitosti drbaj tady.
@Markétka91 píše:
no to je fakt, na dudlík a kaši je to naprostá hloupost, protože každému dítku sedí jiný cumel, některému kaše chutná, jinému ne… musí se to vyzkoušet![]()
To jo, ale třeba informace, že kaše hrudkuje, nebo cumel smrdí se hodí ![]()
Zdravím při večeru
Už delší dobu mám pocit že spousta maminek je neschopná samostatného myšlení.
Nevědí jak obléknout dítě při určitém počasí, jak uspat dítě, jak nakrmit dítě, jakou koupit lahvičku, fusak, ponožky, čepičku atd.
Jestli koupat dítě ve vaně, vaničce, kýblíku.
Jak reagovat když se dítě vzteká, kouše, nechce jíst, nechce pít.
Nemyslím to nijak ve zlém, jen mě to překvapuje
vždyť mi přeci nemůže nikdo v diskuzi poradit, protože každé dítě je jiné, na každé platí něco 

Tím nechci rozhodně říct, že jsou tu diskuze k ničemu, to rozhodně ne, spousta jich je důležitých a spousta jich pomůže. Jen těch tzv jednoduchých je nějak moc
Jen by mě zajímalo, jestli to někdo cítí stejně.
Nechci vyvolávat žádné hádky a hrubosti.