Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eevcca píše:
To je hrůza, už sem jak chlap - rýma, horečka a mám pocit, že brzy umřu. 7 měsíční syn to odemě dostal taky. Jak ho mám vyléčit když sem nemocná? Už to má hlavně podruhe za tento měsícco je špatně? Přítel je od rána do večera v práci i víkendy.
To je nepříjemné. Mně se naštěstí nemoce vyhýbaly, když byly děti takhle malé. Jestli kojíš, to mlíčko by mohlo pomoci. Jinak nezbyde než paralen nebo ibuprofen (snad se může při kojení obojí) a léčit se a malýho nápodobně.
To je jak u nás, šestiletá to přitáhne ze školky, a že to jsou někdy moribundy, že to bys nevěřila, nejpozději do dvou dnů lehne mimino, pak hned já, manžel většinou vzdoruje ještě o den dva dýl, pak lehne taky a současně babička, co bydlí vedle. Tak se z toho vyhrabeme, malá jde do školky a jedeme nanovo, mám ti pocit, že my dospělí ty školkové bacily snad snášíme ještě hůř
když jí nekdy vedu do školky a v té šatně vidím, jak nemocné děti jsou tam v pohodě odkládány, ty husté zelen nudle, skleněné oči, tam se to pomíchá…tak se celkem divím, že ještě žijeme.
@eevcca Zkus dávat malýmu Preventan jí se to preventivně a opravdu musím zaklepat aspoň pro dospělí to funguje já se to naučila jíst asi před dvěma rokama když jsem šla na operaci a měla jsem strach abych neonemocněla. mrkni přímo na jejich stránky. koupíš to v každé lékarně. http://www.preventan.cz/
Kup Nasivin kapky pro kojence a mořskou vodu v lékarně na tu rýmu, malý měl ted nedávno taky rýmu a kašel, chytil to ode mě a do týdne z toho byl venku ![]()
Preventan je až od 3 let, navíc se musí cucat, tak ikdybych mu to koupila, tak se mi tím zadusí…jo nasivin a mořskou vodu sme používaly před 14 dny, za tyden byl ok a teď je to tu zase, dávám na imunitu probiotika (teda aspon se to tam píše, že je to i na ochranu imunity)… náhodou nějakou babskou radu?? nebo něco na imunitu pro 7 měsíčního?? Bohužel nekojím ani jsem s tím nemohla začít. Budu ráda, za každou radu.
Babská rada, pokud to do něj dostaneš, zabírá zázračně, na kašel, na ten nejvíc, na rýmu a takové ty hnusné virózky, koupí ce červená řepa, rozřízne napůl, vydlabe důlek na lžici, pocukruje se celá ta rozříznutá plocha, čert vem trochu cukru proti chemickým práškům, ono to začne pouštět šťávu, tak se z toho dolíku vždy vybere lžička té šťávy a půběžně celý den dává. je to sladký, tak s tím nemají problém, je to tedy dost dobrý i pro dospělý, nevím co v té řepě je, ale funguje to.
Rozhodně doporučuji preventan aspoň vám dospělým, on se syn bude o dost líp léčit, když vy budete odolní a „nenapadení“.
jinak ohledně dítěte se ráda přiučím, mám 3měsíčního a moje máma pracuje v zahraničí, kdy se jich sejde několik stovek z x zemí a to se ty bacily ještě echt pokříží a zmutují… po prvním roce, kdy jsme byli všichni pořád nemocní už teda máme extra vypěstovanou uimunitu na „tuzemské“ bacily, ale ona vozí občas ty zahraniční. připadám si jak idiot, když to někomu vykládám, ale ono to je opravdu přesně tak ![]()
Hlavně je důležité se pak pořádně zotavit, tj. ještě min. týden po vyléčení doma, nechodit mezi lidi, jen třeba na krátkou procházku. Byli jsme takhle se synem nemocní v únoru, už byl teda větší, rostly mu zuby a to je vždycky nastydlý. Předávali jsme si to navzájem asi měsíc, asi 4× dokola. Nakonec pomohl Imuregen (ale pro miminko asi ještě ne) a důsledně nikam nechodit (ani nakoupit, do MHD…). Pak jsme se teprve vyléčili.
Jinak já se snažím léčit spíš přírodnějšími prostředky - Sinupret, Prospan, Vincentka, nesrážet teplotu, pokud není nutné. Kapky do nosu (Nasivin) jen na noc, aby mohl dýchat.
Pro tebe by také byly dobré vysoké dávky vit. C a D (Vigantol od syna
)
To je hrůza, už sem jak chlap - rýma, horečka a mám pocit, že brzy umřu. 7 měsíční syn to odemě dostal taky. Jak ho mám vyléčit když sem nemocná? Už to má hlavně podruhe za tento měsíc
co je špatně? Přítel je od rána do večera v práci i víkendy.