Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
otevírám téma vy a kamarádky. Já mám 4 kamarádky. Stýkáme se někdy třeba dva krát do měsíce i víc a někdy třeba jednou za čtrvt roku. Chodíme na kafe, cvičit a když jsou nějaký tancovačky. Ikdyž jsem ráda, že mám tyto kámošky, tak jsou to moje jediný kámošky a častokrát bych někam ráda vyrazila večer ven a není s kým. Nebo si s někým přes den pokecala na chatu, probrala holčičí témata a tak. Nebaví mě se holám ozývat pořád první, tak když napíšou až za delší dobu, tak si raději počkám než abych někomu pořád vypisovala. Vím, že všichni už chodíme do práce, některé máme partnery a je méně času.. ale i tak musím říct že postrádám kámošku se kterou si budu moct napsat i na netu a ne se potkávám třeba jednou měsíčně.. cvičit samotný a dělat samotný mě moc neba. Nevim jak se dostat mezi lidi. Dělám v kanclu a tam potkávám jen šéfa a jednoho staršího kolegu.. tak vážně nevim kde hledat( kromě seznamek)
Jak to máte vy, taky sedíte večer doma, ikdyž byste někam rády vyrazili?? chybí vám někdo na pokec? na aerobik? na koncert?
jo a k těm seznamkách, jsem z malýho města a tak bych ani nechtěla dávat fotku na seznamku, díky za případné odpovědi.-)
Možná, že kdybys vyrazila na to cvičení nebo plavání, tak bys tam na někoho narazila. V práci a doma se ti to evidentně podařit nemůže ![]()
Ahoj, momentálně mám kamarádky skrz malého. To znamená, že se většinou vidíme v MC. Z předchozích časů mi vlastně nikdo nezbyl, jelikož jsem se i přestěhovala. Ale ještě tady mám ségru, která je vlastně moje nejlepší kamarádka. Od listopadu zase bydlí doma a do práce bude dojíždět, tak máme v plánu to cvičení a tak. I zapařit sem tam jdeme, ale to už není tak časté. A hlavně musím pak stejně ráno s malým vstát, tak už to není tak veselé jako kdysi ![]()
Se seznamkama nevím. Přes net jsem potkala dvě holčiny, bohužel z vedlějíšho města, takže se vidíme velmi sporadicky, což je škoda.
Já doma rozhodně nesedím. psala jsem že mě to neba chodit pořád cvičit sama. Ale stejně chodím aspoń 2 krát týdně. Plavat chodím pořád a to i měním plavecký bazény a na akce chodím taky. Spíš jen nemám koho s kým chodit.Teda na ty akce s kámoškama, ale nemůžou taky věčně.
Co je to správné kamarády
. Asi takové, které si představuji mít já
.
Ne, nemám, mám velkého psa - a pocit, že chci jít ven a nemám s kým nemívám
.
@Lily.M píše:
Ahoj holky,
otevírám téma vy a kamarádky. Já mám 4 kamarádky. Stýkáme se někdy třeba dva krát do měsíce i víc a někdy třeba jednou za čtrvt roku. Chodíme na kafe, cvičit a když jsou nějaký tancovačky. Ikdyž jsem ráda, že mám tyto kámošky, tak jsou to moje jediný kámošky a častokrát bych někam ráda vyrazila večer ven a není s kým. Nebo si s někým přes den pokecala na chatu, probrala holčičí témata a tak. Nebaví mě se holám ozývat pořád první, tak když napíšou až za delší dobu, tak si raději počkám než abych někomu pořád vypisovala. Vím, že všichni už chodíme do práce, některé máme partnery a je méně času.. ale i tak musím říct že postrádám kámošku se kterou si budu moct napsat i na netu a ne se potkávám třeba jednou měsíčně.. cvičit samotný a dělat samotný mě moc neba. Nevim jak se dostat mezi lidi. Dělám v kanclu a tam potkávám jen šéfa a jednoho staršího kolegu.. tak vážně nevim kde hledat( kromě seznamek)
Jak to máte vy, taky sedíte večer doma, ikdyž byste někam rády vyrazili?? chybí vám někdo na pokec? na aerobik? na koncert?
jo a k těm seznamkách, jsem z malýho města a tak bych ani nechtěla dávat fotku na seznamku, díky za případné odpovědi.-)
Mám totiž trochu problém, že momentálně nemám partnera a tím, že s holkama chodíme jednou za čas večer do města je pro mě málo. Tím pádem nemůžu na nového partnera ani narazit. Ale i s bývalým partnerem mě občas chybělo že holky moc nemůžou( spíš nejsou moc na to někde vysedávám a na koncerty) a já můžu, tak mě všude bral můj ex, ale to asi nebylo nej.
Díky za názor. věřím že když má člověk prcka tak na hřišti někoho potkává, třeba i starý dobrý známý.. tak aspoń se mám na co těšit ![]()
Mam kamaradky jak s detmi s kterymi se vidime vetsinou pres den, a taky svobodne s partnery a zatim bez deti, s tema se vidame kazdy mesic vecer si jdeme nekam sednout a nez jsem znova otehotnela tak jsme chodili parit
cvicit jsem chodila vzdycky sama a clovek se tam i seznami. nebavilo me bejt na nekom zavisla a cekat kdo se mnou pujde.
@Larr píše:
Co je to správné kamarády. Asi takové, které si představuji mít já
.
Ne, nemám, mám velkého psa - a pocit, že chci jít ven a nemám s kým nemívám.
taky mám velkýho psa, občas se tak s někým dá zakecat při procházce a je pravda že pes je vážně nejvěrnější.
Tak čtyři kamarádky na všechno možné jsou dost
, bych si nestěžovala. Nikdy jsem víc neměla, ani se to moc nedá stíhat. Tak nějak nevím, jak si to představuješ - to fakt nic proti tobě, možná když si sama sebe zformuluješ, co by sis představovala s kamarádkou dělat, tak ona se na to přesně nějaká objeví.
Jinak jasně, že když člověk nastoupí do práce a nemá zázemí part a známých kamarádek, že se blbě seznamuje a potkává pořád nové a nové lidi. Všechno jsou to náhody a v podstatě štěstí.
Vlastně sis na všechny své otázky odpověděla, takže teď co s tím.
Nemáte tam ve městě nějaké zájmové spolky? Zní to děsivě, ale party kolem různých kroužků (sbory, orchestry, tancování, turistika, sport), hlavně když ti lidé spolu tráví víc času, jsou fakt bezvadné a často se tam i lidi párují. žvanit je vždycky o čem, lidé zaujati svým koníčkem bývají přátelští a rádi přijmou dalšího do party. Nemyslím třeba kurs angličtiny nebo autoškola, to je asi o ničem, ale zkus zapátrat. Nebo vůbec, co si třeba dát měsíc a každý třetí den zkusit něco nového, ne proto, abys potkala přátele na život a na smrt nebo partnera, ale prostě vypadnout ze stereotypu, kouknout se na život z neobvyklého úhlu, tak nějak… no jsem se zas rozkecala, snad mi rozumíš ![]()
@Lily.M 4 kámošky, 2× týdně cvíčo, mezitím plavání a občas pařba
, na co si stěžuješ???
Podle mě to máš náhodou super, akorát ti chybí chlap - takže za mě - nehledej on si tě najde sám ![]()
Já mám 1 kamarádku a cvičit ani pařit nechodím, ptž na to nemám čas a vlastně mi to ani nechybí. Doma mám 100% vyžití a jsem takto spokojená.
Když se nad tím tak zamyslím, stejně si nejvíc popovídám s mámou a bráchou jak se sejdem 1× za uherský rok.
No tak ja za spravne povazuji kamarady, kterym muzu verit, podrzi me v tezkych casech atd…
Holt to tak byva, ze kdyz si lide najdou partnery a pak maji i deti, tak casu na kamarady je mene…
A kde se seznamovat? Ja mela vzdy stesti na kolegy(ne), takze jsme kolikrat po praci vyazili cvicit, posedet, na pivo… Do toho par kamaradu jeste ze skoly, z byvale prace…a kamaradky na pokec po netu mam tady, zname se uz nekolik let a uz jsme se sesly i „nazivo“ ![]()
Jo ted jeste jednou docitam…no v praci to asi moc neporesis, ja jsem z velkych firem zvykla na par desitek lidi v kanclu…ale tak minimalne na pokec po netu tady mas bohaty zdroj
Zapoj se do nejake skupiny a uvidis, jak se to vyvine
My zacinaly pri planovani svatby ![]()
Mam spoustu kamaradu a kamaradek ruznych vekovych skupin a muze za to hlavne oddil, kam uz 20 let chodim
Zkus nejaky spolek nebo tak neco-kdyz mas psa, tak treba s nim chod na cvicak nebo tak neco. Podle me je to i o nature-mam opacny problem, nestiham se vidat se vsemi kamarady tak casto, jak bych chtela. Ale mam krom oddilu i blizke kamarady ze stredni, z VS, par byvalych kolegu z prace, kamarady od manzela…a se vsema udrzji kontakt-nekdy se prvni ozvou oni, nekdy ja, ale rozhodne necekam, az vzdy se ozvou jako prvni oni…ten kontakt musi byt oboustranny. Me by teda nebavilo se nekomu vnucovat a ozyvat se porad jako prvni, brala bych to jako nezajem z druhe strany…