Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Obávám se, že pokud topit chtít nebude, tak ho k tomu nepřimějete. Pokud to nebude únosné, tak je jediné řešení: odstěhovat se.
Taky záleží jek to máte napsané ve smlouvě my tam máme přímo že platíme topení majitelce. a jaké máte vytápění??
@brouček123 asi centrální
a my mu posíláme každý měsíc peníze za vodu a „topení“ akorát energetiku si platíme sami.
My tady máme už hlášené trvalé bydliště a stěhovat se mi moc nechce ![]()
Ja bych ho nahlasila, ze platim za topeni a mrznu s malym ditetem. Nevim, kde se to resi jestli pres soud nebo policii…ale aby to k necemu bylo ![]()
@Manhattan no právě, já mám i strach si mu stěžovat, aby nám třeba nezvýšil nájem…
Pokud vůbec netopí, tak proč si od vás bere neoprávněně peníze na topení? Asi bych zašla do nějaké právní poradny a poradila se s právníkem, co mám dělat. Bezplatné poradny bývají na městských úřadech.
@Anonymní píše:
@Manhattan no právě, já mám i strach si mu stěžovat, aby nám třeba nezvýšil nájem…
Za tohle by vám ho měl spíš snížit ![]()
Zkus tu poradnu ale co já vím tak pokudje venku 3 dny pod 15 stupnu tak se topí ale asi jste narazili na špatného pronajímatelé a asi bych měla strach že když si budu stěžovattak bych se bála vyhazovu. Taky bydlím v podnájmu a mám ze všeho strach
@brouček123 Ja si ted zacinam taky hledat podnajem, mam strach, ze taky natrefim na nekoho takoveho ![]()
@Manhattan no já mám teď opravdu strašné štěstí protože naše paní majitelka je užasna cokoli potřebujem tak nemá problém ale i tak prostě ten strach tam pořád je protože to není moje a nikdy nevíš co se stane a bude třeba potřebovat byt pro sebe nebo tak něco a to stěhování není žádnej med. Ale zakladatelce teda tu zimu nezávidím a to ještě nejsou mrazy.
Existuje nějaká vyhláška hlavního hygienika (myslím že to tak je) ohledně minimálních teplot v obytných prostorách, kancelářích a školách atd… Ale už nějaký čas ji nejsem schopný najít
. Tak třeba někdo zkušenější poradí… ![]()
Je to fakt prekérka, ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak mě nic nenapadá
Vyhodit nás nemůže, máme to s nájemní smlouvou na neurčito, nájem zatím slušný (na centrum) a hlavně tady máme s malou hlášené trvalé bydliště, tak stěhování zatím nepřipadá v úvahu.
Ale ta zima je fakt strašná, malá má na spaní několik vrstev, já spím v teplákách s dvěma peřinama a stejně klepu kosu ![]()
Hajzl to je, kdyby to byl nějaký chudák tak neřeknu, ale jezdí si s americkou károu, on tady má i svou realitní kancelář (v přízemí) a raděj parkuje o dva rohy dál, abychom nepoznali, že tady je ![]()
Ahojte,
asi rady není, ale přece jen to zkusím… Před rokem jsme se nastěhovali do krásného /památkářského/ bytu v centru Prahy. Majitel jej celý zrekonstruoval a sám má byt vedle našeho. Když jsme se sem stěhovali, měl opravené jen jedno patro, tak jsme tady zatím bydleli jen dvě rodiny - to jsme i chápali, že se snaží ušetřit a neprotápět zbytečně další tři nedodělaná patra a řešili to přímotopem (před týdnem nám přišla složenka na 10 000,–) a to posíláme měsíčně ještě 1000,–
Už jsem zoufalá, byty už jsou všechny obydlené a majitel topení prostě nezapne, o to víc mě štve, že je to chlap z vyšší vrstvy, po Praze má několik takových baráků, líta si do Turecka na víkend na golf a na nás takhle šetří! Platíme mu včas.
Soused mu píše maily, volá mu a on vůbec nereaguje. Sice má byt vedle nás, ale bydlí u přítelkyně..
Dneska je tu 19 stupňů a přímotop už nezapínám… Omlovám se, že je to tak dlouhé, ale já jsem tak nas. raná, mám stochutí koupit sprej a napsat mu na dveře: Zatop ty hajzle
Díky za každou reakci a že jsem si mohla postěžovat
Kdybych neměla malou, tak to tak asi neřeším, ale člověk mu platí a je tady taková zima