Mám věčně špatnou náladu

Anonymní
21.10.12 18:11

Jak se máš? Já blbě.

Na dítě jsem úplně sama. Chlap kvůli práci příjíždí domů cca 2× týdně a to ještě k tomu až okolo osmé, když už malá spí a odjíždí brzy ráno. Nějak mě ten život nebaví. :think: Každý den ten samý kolotoč mezi plenkama, kojením, úklidem a vařením. Co neudělám, to nemám. V noci vstávám 6×, takže ani ten spánek si nemůžu dopřát. Nevím, jestli je to z toho, ale bolí mě celý člověk. Hlavně kosti a klouby. Věčně mám špatnou náladu, protože není můj život takový, jak bych chtěla. Z velké části je nenaplněný. :zed:

Co ty, jak se máš?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2481
21.10.12 18:19

Anonymní, a to jsi nevěděla dřív, že když budeš mít dítě s chlapem, který jezdí domů 2× týdně, tak to bude jiný s dítětem??? :nevim: :nevim:
Nevím, ale musíš přehodnotit svůj náhled, buď to vezmeš, jak to je a smíříš se s tím nebo si budeš pořád stěžovat a budeš mít blbej život :pocitac: :zed: :poblion:
Taky jsem si v životě neprošla růžovým sadem, ale musíš si říct, jestli to nedám, bude to zlý. Když to dám, budu se mít dobře :hug:
Zkus se nad tím zamyslet, ale lepší je mít optimistický náhled, než pesimistický :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
21.10.12 18:28

Kolem malých dětí to jinak není. Prostě ve většině případech se opravdu lítá jen dokola kolem věcí, které jsi vypsala. Jak bylo již zmíněno. Ber to z lepší stránky, třeba už to nikdy neprožiješ. Každý den si naplánuj něco, co i tebe s dítětem baví, choď hodně ven, navštěvuj mateřský centra a ono ani doma to potom není jako po výbuchu. Dítě unavené, ty nebudeš společensky úplně izolovaná. Teď ti to přijde jako trapná fráze, ale jednou i na tohle období budeš s radostí vzpomínat. Já už vzpomínám a tak přemýšlím o druhém prckovi, protože to moje první miminko už je najednou ve školce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
21.10.12 18:29

To máš jedno a takhle si stěžuješ?? co budeš dělat až budou dvě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16987
21.10.12 18:33

Víš, zkus se na to podívat třeba tak, že díky tomu, že je manžel pryč, máte jeho příjem..
Jsem sice zatím jen těhotná, ale na rizikáči - už 4 měsíce. A mám na starost domácnost a 3 zvířata. Manžel až do února (do porodu) pryč. Taky sem tam nenávidím jednotvárnost dnů - takže tě chápu. Rady jako - tak si někam zajdi, něco si kup zabírají jednorázově..Stejně nemůžu jít kam chci - sauna, sport.. Víc mi pomáhá, že navzdory mým problémům se dvojčátka vyvíjejí dobře a nemám existenční problémy. Zkus se na to podívat takhle ;) Co by za to jiné maminky daly?
A pokud máš možnost dávej mimčo hlídat a víc odpočívej- bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
21.10.12 18:34
@lopata píše:
To máš jedno a takhle si stěžuješ?? co budeš dělat až budou dvě??

Nestraš ji, navíc-není dítě jako dítě, já prý vydala za několik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
21.10.12 18:35

A jak se mám? Dost uštvaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.10.12 18:38

No ale máš vlastně „jen“ malé dítě a chlapa zřejmě workoholika, to zas není tak strašné, ne?
Nějaké dluhy, nějaké nemoci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
21.10.12 18:44

Já s Tebou soucítím. Jasně, že člověk předem ví, že bude doma s děckem sám a ta činnost bude celkem jednotvárná, ale musím říct, že mě to taky ubíjí… Celkem doufám, že až mrňous trochu povyroste, bude to o něco lepší :-)

Drž se ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andula78
21.10.12 18:49

Jóó holka, jaký si to uděláš, takový to máš..aneb každý svého štěstí strůjcem :nevim:

nevím, cos sis představovala, ale snad si před otěhotněním věděla, jak je na tom tvůj muž s prací, ne? a to že lítáš jen okolo plenek a dítětě - nevím co ti na to říct, nejsi jediná, holt taková je realita, když se narodí dítě…pokud ale chceš něco změnit, tak zvedni zadek, pomož chlapovi s vyděláváním a budeš ho mít víc doma…nevím co jinýho čekáš…buď ráda, že te živí…

• Citovat
  • Upravit
13046
21.10.12 18:49

JÁ TAKY VSTÁVÁM V NOCI, NĚKDY I JKAŽDÝCH DESET MINUT.. NIkdy jsme ještě za ten rok co mám syna nespala celou noc, na úklid vaření a vše okolo jsem taky sama, muž je doma častěji než tvůj, ale já jsem si to takhle vybrala, syn je chtěný, a pokud bych měla každý den jen nespokojeně brumlat bude to ještě horší.. myslím že kolotoč s malým dítětem má každá žena, a která ne tak kecá.. pokud jsi si svůj stav v životě sama vybrala tak neremcej, a zkus ho vzít za druhý konec a vidět ho optoimistoičtěji!!! tyhle problémy totiž nejsou skutečnými problémy.. problémy zažívají lidé nemohoucí něco změnit a lidé nemocní, važme si zdraví a užívejme si život ať je jakýkoliv!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andula78
21.10.12 18:56

Anonymní, ještě k té větě „na dítě jsem úplně sama“
to máš sice pravdu, ale tvůj chlap je zas sám na práci. A uznej, že to je snad větší zodpovědnost než se starat o dítě. pokud nebudou peníze, nebudete mít kde bydlet a ani na jídlo. takže to ber tak, že tvůj chlap dělá co může, aby vás uživil…a to že se za noc vůbec nevyspíš a jses unavená k tomu také nemám slov - uvědom si, že tvůj chlap chodí do práce a také je unavený, a rozhodně si nemůže dovolit si přes den jít lehnout, kdežto ty jo. pokud jednou neuklidíš nebo neuvaříš, svět se nezboří… a ty máš možnost se jít vyspat, tvůj muž ne. Takže stěžovat si, že ty jsi unavená a máš nárok na odpočinek je sice fajn, ale co pak mají říkat všichni ti, co pracují a mají na bedrech celou domácnost co se týká financí? Uznej, že to je mnohem větší zodpovědnost, než se jen „válet doma a starat se o dítě.“
myslím, že všechno vidíš moc černě a pokud ne, navrhni chlapovi, ať dá v práci výpověď a role si prohoďte. Uvidíš jak pak budeš vzpomínat na chvíle doma, kde tě žádnej šéf nebuzeruje :mavam:

• Citovat
  • Upravit
13046
21.10.12 19:06

Andulo78: promiň ale musím nesouhlasit s tvojí formulací válet se doma a starat se o dítě, já byla v pracovním procesu rozhodně víc odpočatá než jsem teď, a to jsem měla práci náročnou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.10.12 19:13

Úklid zredukuj na nejmenší možnou míru, zkus se poohlédnout, jestli se nedají objednávat obědy z nějaké školy v okolí, aby sis aspoň od vaření občas trošku odpočinula, a jak miminko usne, tak usni taky. Já si moc dobře pamatuju, jak jsem byla vyřízená, a pak stačilo, aby mrně začalo trochu rozumně spát a hned bylo líp.
Teď je ke všemu ještě hnusné depresivní počasí, nakup si ovoce a zeleninu, ať máš vitamíny, na ty klouby si od doktora nech poradit nějakou kloubní výživu - já měla při kojení kolena jak důchodce, nemohla jsem se posadit na wc, pak mi doktor na to něco doporučil a dost se to zlepšilo.
Držím palce, ať je brzo líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
21.10.12 19:15

Milé ženy - proč tak strašně odsuzujete to, že si někdo jiný výhradní péči o miminko neužívá a dovolí si postěžovat? Jasně, že jsou horší věci, než sedět doma zavřená s prckem, ale na druhou stranu - taky spousta lepších. Navíc minimálně u prvního mimča je to prostě dost výrazná změna životního stylu, oproti předchozímu životu s prací, volným časem…

Spoustu žen mateřská naplňuje a baví - a na příjmu manžela jsou závislé natolik, že by si nemohly dovolit řešit to jinak. Pak jsou ženy, pro které je to spíš oběť - děti chtějí a tak jsou ochotny to podstoupit, protože alespoň ze začátku to prostě jinak nejde (protože nikdo jiný miminko prostě nakojit nemůže) - ale žádná výhra to pro ně není. V naší zemi bohužel o moc víc možností, než zůstat na MD a RD nemají, protože je tu problém umístit do školky i tříleté dítě. Ale zahraniční praxe, kdy matka zůstává s dítětem doma výrazně kratší dobu, než u nás má pro mnohé ženy něco do sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová