Třetí dítě a normální příjem

Anonymní
19.10.12 23:12

třetí dítě a normální příjem

Holky, jsem v koncích, třetí dítě na cestě, finance celkem mizerné a já nevím co s tím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.10.12 23:16

A proč teda třetí dítko, když jsou mizerné finance

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.12 23:19

Nemůžu brát antiko a stalo se přes kondom

• Citovat
  • Upravit
27259
19.10.12 23:19
@Anonymní píše:
Holky, jsem v koncích, třetí dítě na cestě, finance celkem mizerné a já nevím co s tím. :nevim:

no teď už s tím asi nic moc neuděláš, takže nezbývá než se naučit šetřit…a žít s tím, že je to jenom na 3 až 4 roky, pak se snad vrátíš do práce a bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
19.10.12 23:22

A nebo taky třeba popřemýšlet o dalším příjmu. U nás třeba v MC berou za hlídání od 18m asi 3000 měsíčně. Kdyby jsi si našla třeba práci za 10 000,– k tomu rodičák. Tak by se hned žilo líp. Jenom hold do těch 18m dítka by jste museli nějak „přežít“
Nedávno jsem to navrhovala známé, který s dítkem zůstala sama. Dívala se na mě jako na vraha cože to po ní proboha chci - ona je přece na rodičáku a má právo být s dítětem doma. Pak je to jednoduché: buď se uskromníte a budute muset vyjít s tím, co máte a nebo musíš pracovat popřípadě podnikat. A nebo chlap musí zvednout příjem. Jiné řešení prostě nevidím.

Příspěvek upraven 19.10.12 v 23:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.12 23:22

No ještě to můžu dát pryč, ale nějak se mi do toh nechce

• Citovat
  • Upravit
13141
19.10.12 23:26
@Anonymní píše:
No ještě to můžu dát pryč, ale nějak se mi do toh nechce

Pokud o tom nejsi na 100% přesvědčená, tak to nedělej. Budeš to mít celý život před sebou. Spíš popřemýšlej, kde by se dalo ještě teď ušetřit než budeš mít nižší příjem a tímpádem našetřit si. No a pak si to spočítat, jestli vyjdete nebo ne a najít si hlídání a brigádu.
Plácnu - blbé uklízení po večerech, žehlení na zakázku… :nevim:
Ale když vidím toho andílka v postýlce, nedokázala bych dát díte pryč. V pubertě možná jo, ale teď už určitě ne, když už jedno mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.12 00:24

Zakladatelko, a co to je mizerný příjem? Znám rodiny i s 5ti dětmi a přitom si nežijí zas tak bídně. A pracuje jen chlap. Ono se to odvíjí od zkušenosti ušetřit, uskromnit se či najít si přivídělek. I pečení Vánočního cukroví či dortů na zakázku se dá přividělat. Přápadně hlídání děti sousedkám, nebo úprava oblečení na zakázku. Záleží co umíš a co jsi se ochotna naučit. Nebo s enaučit plést, či háčkovat. A na webu např. www.fleer.cz se dá svoje umění prodat. A to nemusíš ani opustit děti a jít někam do továrny bušit.

Záleží co umíš a co jsi se ochotna naučit a pak své zkušenosti prodat.

• Citovat
  • Upravit
23847
20.10.12 00:27

Finance mizerné znamená nízké příjmy nebo vysoké výdaje?
Doteď tu pobýval na emiminu člověk pod nickem Bohemund. Bohužel už je nevímproč smazaný :pocitac: :pocitac: :pocitac: Ten na tom šetření snad začal stavět kariéru. :lol: Někam vložil i odkaz na svůj web o šetření, který byl hooodně užitečný, holkám naposílal tabulku v excelu, dala se pak stáhnout i na tom webu. Bohužel jsem si to neuložila :zed:, kdybyste odkaz na web někdo měl, tak prosím o vložení sem nebo o zaslání do SZ. Ten z toho šetření normálně udělal hobby. Tudíž doporučuji se vydat směrem šetření, může to být i zábava :palec:.
Jestli máte dluhy, doporučuji pozvat povícero fin. poradců (ne najednou :mrgreen: ) a vybrat to nejlepší, co poraděj.
V případě nízkých příjmů - manžela asi máš. Nějaké vyhlídky na lepší práci by u něj nebyly? Ty pracuješ, nebo jsi na RD? Co nějaký přivýdělek, třeba bazárek si otevřít, nebo něco tvořit a prodávat třeba na Fleru. :think: :nevim: Možností je spousta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.10.12 00:31

@Gina108 Bohemund už tu není? 8o To nám ti chlapi nějak řídnou. Ty jeho příspěvky o šetření si vybavuji. Dokonce mám možná někde i tu tabulku. Ale nedostala jsem se k tomu sledování svých financí. Vždycky se nachomítne něco nepřepokládaného - naposledy to bude oprava auta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.10.12 00:35

@omites tabulku jsem stáhla z jeho webu kdysi, ale mám starý ofice, tak mi to tak dobře nefachčilo :( No není tu, kluk jeden ušatá, když ho chceš vyhledat, tak už jen černý nick :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.10.12 07:47

Co s tím co s tím.
To si budeš muset holka poradit sama, v podstatě nevím, co čekáš za radu? Finančně víš, jak na tom jste, na potrat nechceš, tak nezbývá, než se s tím poprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
20.10.12 08:26

Poprat se stím a pak buď sterilizaci nabo nitroděložní tělísko když nemůžeš prášky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.10.12 08:51

https://www.emimino.cz/…ankovani/22/
Ta tabulka je v tehle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
20.10.12 10:02

Já mám 3 děti a zatím teda není nějak markantdní rozdíl 2 nebo 3…Pracuje jen muž. Myslím že bídně si nežijem. Já bych chtěla i 4 ale to už si říkám, jestli nění moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová