Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky, jsem v koncích, třetí dítě na cestě, finance celkem mizerné a já nevím co s tím.
no teď už s tím asi nic moc neuděláš, takže nezbývá než se naučit šetřit…a žít s tím, že je to jenom na 3 až 4 roky, pak se snad vrátíš do práce a bude líp
A nebo taky třeba popřemýšlet o dalším příjmu. U nás třeba v MC berou za hlídání od 18m asi 3000 měsíčně. Kdyby jsi si našla třeba práci za 10 000,– k tomu rodičák. Tak by se hned žilo líp. Jenom hold do těch 18m dítka by jste museli nějak „přežít“
Nedávno jsem to navrhovala známé, který s dítkem zůstala sama. Dívala se na mě jako na vraha cože to po ní proboha chci - ona je přece na rodičáku a má právo být s dítětem doma. Pak je to jednoduché: buď se uskromníte a budute muset vyjít s tím, co máte a nebo musíš pracovat popřípadě podnikat. A nebo chlap musí zvednout příjem. Jiné řešení prostě nevidím.
Příspěvek upraven 19.10.12 v 23:23
@Anonymní píše:
No ještě to můžu dát pryč, ale nějak se mi do toh nechce
Pokud o tom nejsi na 100% přesvědčená, tak to nedělej. Budeš to mít celý život před sebou. Spíš popřemýšlej, kde by se dalo ještě teď ušetřit než budeš mít nižší příjem a tímpádem našetřit si. No a pak si to spočítat, jestli vyjdete nebo ne a najít si hlídání a brigádu.
Plácnu - blbé uklízení po večerech, žehlení na zakázku… ![]()
Ale když vidím toho andílka v postýlce, nedokázala bych dát díte pryč. V pubertě možná jo, ale teď už určitě ne, když už jedno mám.
Zakladatelko, a co to je mizerný příjem? Znám rodiny i s 5ti dětmi a přitom si nežijí zas tak bídně. A pracuje jen chlap. Ono se to odvíjí od zkušenosti ušetřit, uskromnit se či najít si přivídělek. I pečení Vánočního cukroví či dortů na zakázku se dá přividělat. Přápadně hlídání děti sousedkám, nebo úprava oblečení na zakázku. Záleží co umíš a co jsi se ochotna naučit. Nebo s enaučit plést, či háčkovat. A na webu např. www.fleer.cz se dá svoje umění prodat. A to nemusíš ani opustit děti a jít někam do továrny bušit.
Záleží co umíš a co jsi se ochotna naučit a pak své zkušenosti prodat.
Finance mizerné znamená nízké příjmy nebo vysoké výdaje?
Doteď tu pobýval na emiminu člověk pod nickem Bohemund. Bohužel už je nevímproč smazaný
Ten na tom šetření snad začal stavět kariéru.
Někam vložil i odkaz na svůj web o šetření, který byl hooodně užitečný, holkám naposílal tabulku v excelu, dala se pak stáhnout i na tom webu. Bohužel jsem si to neuložila
, kdybyste odkaz na web někdo měl, tak prosím o vložení sem nebo o zaslání do SZ. Ten z toho šetření normálně udělal hobby. Tudíž doporučuji se vydat směrem šetření, může to být i zábava
.
Jestli máte dluhy, doporučuji pozvat povícero fin. poradců (ne najednou
) a vybrat to nejlepší, co poraděj.
V případě nízkých příjmů - manžela asi máš. Nějaké vyhlídky na lepší práci by u něj nebyly? Ty pracuješ, nebo jsi na RD? Co nějaký přivýdělek, třeba bazárek si otevřít, nebo něco tvořit a prodávat třeba na Fleru.
Možností je spousta ![]()
@Gina108 Bohemund už tu není?
To nám ti chlapi nějak řídnou. Ty jeho příspěvky o šetření si vybavuji. Dokonce mám možná někde i tu tabulku. Ale nedostala jsem se k tomu sledování svých financí. Vždycky se nachomítne něco nepřepokládaného - naposledy to bude oprava auta ![]()
@omites tabulku jsem stáhla z jeho webu kdysi, ale mám starý ofice, tak mi to tak dobře nefachčilo
No není tu, kluk jeden ušatá, když ho chceš vyhledat, tak už jen černý nick ![]()
Co s tím co s tím.
To si budeš muset holka poradit sama, v podstatě nevím, co čekáš za radu? Finančně víš, jak na tom jste, na potrat nechceš, tak nezbývá, než se s tím poprat.
Poprat se stím a pak buď sterilizaci nabo nitroděložní tělísko když nemůžeš prášky ![]()
https://www.emimino.cz/…ankovani/22/
Ta tabulka je v tehle diskuzi.
Já mám 3 děti a zatím teda není nějak markantdní rozdíl 2 nebo 3…Pracuje jen muž. Myslím že bídně si nežijem. Já bych chtěla i 4 ale to už si říkám, jestli nění moc ![]()
Holky, jsem v koncích, třetí dítě na cestě, finance celkem mizerné a já nevím co s tím.