Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádek mám hodně, ale moje opravdu nejlepší,,kámoška,, je nejstarší dcera..
Promin, ale ja mam spis dojem, ze se tu chlubis, jak se mas dobre, ze mas hodne kamaradu (nerikam, ze to tak je).
Vetsinou tu narazime na diskuse, kdy zakladatelka nema zadne kamarady, nevi jak je najit.. takze nechapu, co resis ![]()
a k dotazu. Ne nemam, nemam zadne kamarady. zijeme v zahranici a ti, ktere bych tak mohla kdysi oznacit, se stali pouze znamymi, ktere vidam 2× do roka
@lucie.t píše:
Promin, ale ja mam spis dojem, ze se tu chlubis, jak se mas dobre, ze mas hodne kamaradu (nerikam, ze to tak je).
Vetsinou tu narazime na diskuse, kdy zakladatelka nema zadne kamarady, nevi jak je najit.. takze nechapu, co resis
a k dotazu. Ne nemam, nemam zadne kamarady. zijeme v zahranici a ti, ktere bych tak mohla kdysi oznacit, se stali pouze znamymi, ktere vidam 2× do roka
No tak to nevim, ze y se zakladatelka chlubila…spis toted holka vypada diky tomu tvymu prispevku, ze ty ji to trosku zavidis
To, ze ty zijes v zahranici a nemas kamarady-za to my nemuzeme, muzes si ale zalozit svou diskuzi
Zakladatelka tu resi svuj problem-neni to anketa na tema kdo je lepsi, kdo ma vic kamaradu, to jsi spatne pochopila…
Taky si myslím, že kolem 5 stálých kamarádek je úplně akorát. Na co jich mít 20 když stejně ten čas na sejití mít nebudete, nebo se zrovna někomu chtít nebude. A hlavně víme jak to mezi námi děvčaty chodí, budem chtít vyrazit ve více lidech někam na párty jenže tamta nemá ráda tamtu, tahle ta vadí mě a dalších X verzí a je hnedka zle. Mám asi 4 kamarádky s kterýma si volám, píšu, scházím se snimi každý týden a naprosto mi to stačí
ostatní kámošky nemám potřebu vídat tak často, nemám si snimi toho tolik říct ale taky si myslím, že až se mi narodí malá tak budu shánět spíš maminy s dětma na probírání úplně jiných věcí, než na to, kde zrovna byli kalit a koho tam sbalily..
![]()
@pansy co silis
, jen jsem odpovedela, ja si prece nestezuji, nerikam ze nekdo tady muze za to, ze tu nikoho nemam, je to moje volba a diskusi kvuli tomu opravdu zakladat nepotrebuji.
Nejsem tu v diskusi prvni, kdo se podivil, ze ma zakladatelka 4 kamarady, se kterymi se pravidelne styka, vyrazi ven…a prijde ji to malo
Tak možná zas budu za chytrého, ale stýkání a scházení lidí vždycky podporuje nějaký ten „společný projekt“. Společné koníčky, výchova dětí, profesní příprava na stejné povolání, cokoliv. A platí to ať jde o chlapa nebo ženskou.
Takže možná v tom je skrytý návod k tomu, jak hledat a najít víc kamarádek.
Tak tema diskuze zni „Mate ty spravne kamarady?“ Ne, jestli staci 1 nebo 20 kamaradu. Zakladatelka pise, ze ma 4, ale neni si jista, jestli jsou to ty spravne kamaradky.
@pansy tak jestli to jsou ti spravni kamaradi, ji tu patrne nikdo nerekne, to musi vedet/zjistit sama. vetsina tu pise kolik maji nebo drive meli kamaradu, ikdyz se na to zakladatelka neptala, vazne nevim, o co ti jde
![]()
Tak já nemám kamarádky vůbec žádné. Často jsme se stěhovali a teď, když jsme s manželem konečně spustili kotvy, tak neumím žádnou kamarádku najít. Mám pocit, že všechny holky u ns ve vesnici jsou už „rozebrané“.
Do MC chodím a jsou tam docela pohodové holky, ale většinou jsou to kamarádky, které mají stejně staré děti a chodí tam spolu.
Na procházce s kočárkem sice potkávám relativně dost mamin, ale protože jsem ve vesnici nová, tak na mě koukají, kolikrát ani nepozdraví a dál se baví se svým dlouholetým „maminkovským gangem“ kam nikoho nového nepotřebují.
Řeknu ti, že mít takové 4 kamarádky, tak si výskám… ale chápu přesně co myslíš. Takovou tu kamarádku, se kterou jsi „jedno tělo, jedna duše“… o takových vždycky jen čtu a tajně po ní toužím ![]()
Na plavání na zumbě je to to samé.
Myslím, že Ti nechybí kamarádka ale chlap ![]()
Jinak k tomu psaní na chatu - proč máš blbý pocit z toho, že napíšeš kamarádkám první? Jsou to přece kamarádky ne? Možná bys měla trochu přehodnotit přístup k nim a nepřipadat si blbě když je „žádáš o společnost“ i tu virtuální.
Cvičení provozuji nejradši sama, ale v rámci úspory času chodím většinou s kamarádkou, sestrou atd. - pak rychle kafčo a domů - pro mě je to úspora času, kdybych šla cvičit a pak se ještě sešla s kamarádkou tak zabiju času dvakrát tolik - třeba tvoje kamarádky o cvičení nestojí
Třeba je to nebaví.. ve cvičení se dá seznámit taky - jestli tam chodíš pravidelně, už tam přece nějakou „kámošku“ musíš mít, co jí oslovit i jinak než „ahoj ta nám dala dneska zabrat“..? Jestli nejsi spokojena se svými kamarádkami oslovuj další a zkoušej jestli nechtějí zajít na kafe atd. ale stejně si myslím, že tvou situaci by spíš vyřešil chlap než tisíc kamarádek.. ![]()
@Anonymní píše:
Takovou tu kamarádku, se kterou jsi „jedno tělo, jedna duše“… o takových vždycky jen čtu a tajně po ní toužím
no s takovou kamarádkou je celkem snadné se po určité době rozhádat nadosmrti ![]()
V dětství jsem se pokusila aplikovat a pokaždé to dopadlo nějakou PŘÍÍÍÍŠERNOU ZRADOU
@Kačus82 píše:
no s takovou kamarádkou je celkem snadné se po určité době rozhádat nadosmrti
V dětství jsem se pokusila aplikovat a pokaždé to dopadlo nějakou PŘÍÍÍÍŠERNOU ZRADOU
Já taky. Na základce i na střední jsem takové kamarádky měla.
Opravdu „nejvíc nejlepší“
… a v obou případech to fakt skončilo strašlivánskou zradou a teď se ani nepozdravíme.
Doufala jsem, že v dospělosti taky poznám skvělou kamarádku, které se budu moci svěřit bez obav, že se to dostane dál atd. Ale žádná kamarádka se nekoná.
Třošku mi to chybí, ale naštěstí mám skvělého manžela a úžasnou mamku, takže zas tak moc „netrpím“ ![]()
Holky, děkuji za příspěvky. O klubu uvažuji ale o jakém? sport mě baví, ale ten kolektivní, to bych ostatním kazila nemám talent, umění, VV, hudebka, to mi taky moc neříká..
K reakcím některým mám sice 4 kamarádky, že si nemám stěžovat, ale jak říkám stýkáme se zřídka kdy a často je to z mé strany, kamarádky jsou spíš introverti a nevadí jim trávit čas doma a taky mají partnery (a 1 ta je teď v jiném městě.)A s tou jedno z těch 4 to není ideální( nejen z mého hlediska ale vidí to tak i další holky).
Mě prostě chybí to že mi kámoška třeba jen tak na icq nenapíše jak se máš?? co podnikneme? a tak.. i přesto že se scházíme, tak si třeba jen takto nepíšeme.
Svoje kamarádky mám ráda, ale není to ideální. Třeba teď je plesová sezóna a já vím, že se jim nebude chtít. Prostě nevim kam se přidat, co začít dělat abych potkala nějaké nové lidi.KDe sehnat takový kámošky co se mnou rádi půjdou na ples, na kolo, napíšeme si co novýho( bez toho aniž bychom se museli vidět).
@Kallkapa píše:
Myslím, že Ti nechybí kamarádka ale chlap![]()
Jinak k tomu psaní na chatu - proč máš blbý pocit z toho, že napíšeš kamarádkám první? Jsou to přece kamarádky ne? Možná bys měla trochu přehodnotit přístup k nim a nepřipadat si blbě když je „žádáš o společnost“ i tu virtuální.
Cvičení provozuji nejradši sama, ale v rámci úspory času chodím většinou s kamarádkou, sestrou atd. - pak rychle kafčo a domů - pro mě je to úspora času, kdybych šla cvičit a pak se ještě sešla s kamarádkou tak zabiju času dvakrát tolik - třeba tvoje kamarádky o cvičení nestojíTřeba je to nebaví.. ve cvičení se dá seznámit taky - jestli tam chodíš pravidelně, už tam přece nějakou „kámošku“ musíš mít, co jí oslovit i jinak než „ahoj ta nám dala dneska zabrat“..? Jestli nejsi spokojena se svými kamarádkami oslovuj další a zkoušej jestli nechtějí zajít na kafe atd. ale stejně si myslím, že tvou situaci by spíš vyřešil chlap než tisíc kamarádek..
díky za názor, jo chlap mi taky chybí a kámošky taky.. jenže ikdyž má člověk chlapa, tak s ním nemůže trávit 7 dni v týdnů, je dobrý si taky zajít pokecat s holkama a já zkrátka kolikrát nemám s kým. No blbý mi to není napsat kámoškám první, jsou to přece kámošky. Ale musí to být oboustranný. Tak asi tak.
Já osobně jsem měla tak jednu dvě kamarádky holky, ale i s těma jsme byli pořád v pánském kolektivu. Nebylo dne kdy bych seděla doma snad, furt se něco vymýšlelo.
Potom jsem si našla nového přítele, otěhotněla a přestěhovala se cca 20-30km dál od bývalého bydliště a bohužel tím se přerušili veškeré kontakty se starými přáteli.
Ze začátku mi to celkem vadilo, že si nemám s kým popovídat atd, ale potom jsem si zvykla na svůj klid a ted naopak my vadí sebemenší randál
Ale za týden se nám má narodit holčička, tak to se budu snažit najít nějaký maminky na pokec a nějaký ty procházky.