Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rachele píše:
@Gabulle A není to spíš tím, že rozumí, jen je tvrdohlavý a chce, aby bylo po jeho?
To nevim, kdyz ukazuju co ma udelat, pochopi a zkousi opakovat, ale na mluvene slovo mi nejak moc nereaguje, ale slysi urcite, kdyz se manzel rano vraci ze sluzby tak okamzite leti za nim hned jak slysi rachotit klice v zamku
@CokeLady Sorry, ai jsem dneska nejak zabrzdena
Ja ji ze sebe sundala, maleho vzala do naruce, chovala, utesovala at neplace, ze se nema ceho bat, ze on je muj, tady jsme jen na navsteve
@Gabulle V tomhle věku je to normální. Když něco říkáš, musíš to hodně přehrávat. Prostě k ne dodat i příslušnou grimasu a pokud možno jednoduché věty. Vysvětlování je naprosto neefektivní. Sice jsou děti, co v tomhle věku chápou delší slovní spojení a dokonce je i vytvářejí, ale naprostá většina nee.
@Gabulle Jo to jo, já spíš myslím, jak se chová, když něco chce a neudělá se to podle něho. Jak se chová? Je taky agresivní? Já bych ještě zkoušela, když bych chovala jiné dítě a viděla, že je smutný, naštvaný a nebo jen, že po mě a chovajícím dítěti kouká. Tak bych dítě dala na chvíli od sebe, vzala si syna a mazlila se s ním a třeba i říkala, že ho mám ráda. Aby měl jistotu, že si jeho maminka a nemusí se bát.
@kotyk píše:
@Gabulle V tomhle věku je to normální. Když něco říkáš, musíš to hodně přehrávat. Prostě k ne dodat i příslušnou grimasu a pokud možno jednoduché věty. Vysvětlování je naprosto neefektivní. Sice jsou děti, co v tomhle věku chápou delší slovní spojení a dokonce je i vytvářejí, ale naprostá většina nee.
To samozřejmě dělám, ale on ty naše grimasy opakuje po nas a pak udela jednu svoji, jeden z nas to obcas neustoji a pukne smichy
@rachele píše:
@Gabulle Jo to jo, já spíš myslím, jak se chová, když něco chce a neudělá se to podle něho. Jak se chová? Je taky agresivní? Já bych ještě zkoušela, když bych chovala jiné dítě a viděla, že je smutný, naštvaný a nebo jen, že po mě a chovajícím dítěti kouká. Tak bych dítě dala na chvíli od sebe, vzala si syna a mazlila se s ním a třeba i říkala, že ho mám ráda. Aby měl jistotu, že si jeho maminka a nemusí se bát.
Záleží jak moc to chce, nekdy mu staci ze me odstrci at jdu pryc a nebavi se mnou, jindy me drzi za ruku a tahne k dane veci nebo at to udelam teda ja kdyz on nesmi a jindy se strasne vzteka, ten vztek netrva dlouho, ale je to nekolikrat denne
@Gabulle
Nikdo netvrdí, že je rodičovství snadné. Takových situací bude, kdy ti provede něco náramně směšného a ty budeš muset být za toho rodiče.
@Gabulle píše:
Záleží jak moc to chce, nekdy mu staci ze me odstrci at jdu pryc a nebavi se mnou, jindy me drzi za ruku a tahne k dane veci nebo at to udelam teda ja kdyz on nesmi a jindy se strasne vzteka, ten vztek netrva dlouho, ale je to nekolikrat denne
A vy se zachováte v takových situacích jak? ![]()
@Gabulle píše:
Jen jsem ji nechala na sobe sedet, zadne mazleni.
Kdyz mu ruce chytim, nastve se znova a opakuje se to, kdyz ho placnu pres ruky, vetsinou prestane, taky se mu to nelibi, ale udela smutny kukuc a za chvilku to zkusi znova
Prostě testuje hranice- má na to věk
Vydrž a buď srozumitelná v tom, co se smí a co ne.
Mladší syn taky občas vyjede ať už je to holka nebo kluk, prostě v kolektivu kde je víc dětí si k někomu nenápadně stoupne a začne ukazovat kde más nos, oko, ucho..a najednou se napřáhne a bum..já tedy stojím už vždy u něj, už vím kdy ta situace přijde, prostě předvídám a včas ho zadržím
pak mu říkám, že bít se nesmí, jenom hladit..tak dotyčné dítě pohladí a jede dál..ale když to nestihnu, je mi trapně a pevně věřím, že ho to přejde věkem..u prvního tohle neznám, nikoho snad nikdy neuhodil ![]()
@KriJona píše:
Mladší syn taky občas vyjede ať už je to holka nebo kluk, prostě v kolektivu kde je víc dětí si k někomu nenápadně stoupne a začne ukazovat kde más nos, oko, ucho..a najednou se napřáhne a bum..já tedy stojím už vždy u něj, už vím kdy ta situace přijde, prostě předvídám a včas ho zadržímpak mu říkám, že bít se nesmí, jenom hladit..tak dotyčné dítě pohladí a jede dál..ale když to nestihnu, je mi trapně a pevně věřím, že ho to přejde věkem..u prvního tohle neznám, nikoho snad nikdy neuhodil
Hezky kamufluje
, nas David se mi odmita naucit kde jakou ma cast tela, on vi kde ma co mamka a to mu staci ![]()
@Gabulle píše:
Hezky kamufluje, nas David se mi odmita naucit kde jakou ma cast tela, on vi kde ma co mamka a to mu staci