Bije holčičky

2597
28.3.14 18:47

Bije holčičky

Hezký večer,

zrodil se nám problém, před pár měsíci jsme byla s malým (ted ma 21m) u známé, která má cca o půl roku starší holčinu. Ona je strašně mazlivá a přítulná i k cizím lidem, a v jeden moment se na mě vrhla a tulila se. Jak to Davča viděl, spustil takový pláč, jako nikdy. Hrozně a dlouho plakal. Vikina si s ním chtěla jít hrát a jakmile se k němu nebo ke mě příblížila lištil ji nebo bouchl. Od té doby bije i kolemjdoucí holčičky, v obchodě jsme projížděli s vozíkem kolem maminky s holčičkou a vyjel po ní 8o Já nevím co s tím dělat. Domlouvání nepomáhá- to vlastně u ničeho, placnuti pres ruce ci zadek taky ne. Jsem docela bezradna, cekame druhe dite a nedovedu si predstavit co se bude dit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
28.3.14 18:54

A nevyvolalo to v nem zarlivost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
28.3.14 18:55

To asi určitě, ale co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
28.3.14 18:56
@Gabulle píše:
To asi určitě, ale co s tím? [/citjemhTo asi jo deti zarli. Mozna mu prislo ze si ji vsimas vic nez jeho. Psycholog? Nevim existuje psycholog i pro mimina my tam byli take.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.3.14 18:56

@Gabulle No to nevim :nevim: Mozna ho nejak ujistit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
28.3.14 19:01
@Mysis píše:
@Gabulle píše:
To asi určitě, ale co s tím? [/citjemhTo asi jo deti zarli. Mozna mu prislo ze si ji vsimas vic nez jeho. Psycholog? Nevim existuje psycholog i pro mimina my tam byli take.

To je tak trochu az krajni reseni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
28.3.14 19:01

A jak mu domlouváš? zkusila si mu vysvětlit, že i když se s tebou mazlí jiné dítě, tak on je tvůj syn, kterého miluješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.3.14 19:08

Nic, budeš se muset nějakou dobu malým holčičkám vyhýbat a čekat, až mu v mozečku sepne, že se žádné ohrožení nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
28.3.14 19:11

On je docela problem mu domluvit, nemluvi, rika jen tata, ťají - pití. To je vše. Nechce mluvit, když mu chci číst pohádku, zavře mi knížku, když povídám, směje se a zacpává mi pusu, na nočník nechce, bije i nás, dokáže se domluvit rukama, ukaze, placne na pozdrav nebo jak rika muj bracha da pesticku k pozdravu, zamava, plinku si odnese do kose, bez priboru se sam naji, sam si vleze a vyleze z jidelni zidlicky, co potrebuje si poda i z tama, kam nedosahne - dotahne si zidli, prach umi utrit :D Ale to je tak vse.. A jak se mu rekne, ze neco nesmi, nebo se mu sebere to co mu do rukou nepatri, vzteka se, dupe, nekdy se i vali po zemi, boucha hlavou do zdi… a pak jsou dny kdy je to uplne zlato.. nevime co s nim
Mam z nej dojem, ze mi absolutne nerozumi, musim ukazovat… na objeti nereaguje kdyz je nucene jako v tomto pripade, vetsinou nereaguje ani kdyz na nej volame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
28.3.14 19:19

@Gabulle A není to spíš tím, že rozumí, jen je tvrdohlavý a chce, aby bylo po jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
28.3.14 19:22
@CokeLady píše:
@Gabulle
no ale nenapsala jsi, jak ses v té chvíli chovala ty, když jsi chovala tu holčičku a on začal brečet.Myslím, že popisuješ průměrný dítě jeho věku i včetně toho vzteku, u nás to přišlo asi před 2 měsíci, kdy se ke vzteku přidala i agresivita, ale co se týče „bití“ rodičů, tak mu tu ruku chyť, aby nedopadla na tebe, prostě předcházet konfliktu než ho nechat tě fláknout a pak ho plácnout, to je kontraproduktivní.

Jen jsem ji nechala na sobe sedet, zadne mazleni.
Kdyz mu ruce chytim, nastve se znova a opakuje se to, kdyz ho placnu pres ruky, vetsinou prestane, taky se mu to nelibi, ale udela smutny kukuc a za chvilku to zkusi znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
28.3.14 19:24
@rachele píše:
@Gabulle A není to spíš tím, že rozumí, jen je tvrdohlavý a chce, aby bylo po jeho?

To nevim, kdyz ukazuju co ma udelat, pochopi a zkousi opakovat, ale na mluvene slovo mi nejak moc nereaguje, ale slysi urcite, kdyz se manzel rano vraci ze sluzby tak okamzite leti za nim hned jak slysi rachotit klice v zamku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
28.3.14 19:30

@CokeLady Sorry, ai jsem dneska nejak zabrzdena :D Ja ji ze sebe sundala, maleho vzala do naruce, chovala, utesovala at neplace, ze se nema ceho bat, ze on je muj, tady jsme jen na navsteve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.3.14 19:33

@Gabulle V tomhle věku je to normální. Když něco říkáš, musíš to hodně přehrávat. Prostě k ne dodat i příslušnou grimasu a pokud možno jednoduché věty. Vysvětlování je naprosto neefektivní. Sice jsou děti, co v tomhle věku chápou delší slovní spojení a dokonce je i vytvářejí, ale naprostá většina nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
28.3.14 19:34

@Gabulle Jo to jo, já spíš myslím, jak se chová, když něco chce a neudělá se to podle něho. Jak se chová? Je taky agresivní? Já bych ještě zkoušela, když bych chovala jiné dítě a viděla, že je smutný, naštvaný a nebo jen, že po mě a chovajícím dítěti kouká. Tak bych dítě dala na chvíli od sebe, vzala si syna a mazlila se s ním a třeba i říkala, že ho mám ráda. Aby měl jistotu, že si jeho maminka a nemusí se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí