Nezvládám výchovu svého 2 letého dítěte

jb93
14.3.14 17:44

Nezvládám výchovu svého dítěte

Ahoj holky, už jsem fakt zoufalá a potřebovala bych poradit..jsem dost mladá a nezvládám výchovu svého dítěte..Nebo alespon si to myslím…
Moje holka má 2 roky a už si ani nevzpomínám kdy naposledy byla hodná. Je pořád protivná, vzteklá, mlátí mě i taťku, neposlouchá, dělá si co chce..Nepomáhá nic a už jsem z toho na nervy tak, že jí už mlátím před lidma na ulici. Třeba dnes jsem ji plácla na prdel, protože mi vlítla na silnici i přesto, že jsem ji řekla, at na tu silnici nechodí :-( Co mám dělat??? Co dělám špatně??? Pomoc!!!Jsem hrozná matka!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7904
14.3.14 17:48

@jb93 A co děláš proto, aby se to změnilo? Píšeš, že nic nepomáhá, tak co konkrétně děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jb93
14.3.14 17:49

Snažím se jí hlavně domluvit, jenže to nejde..a to je asi tak vše..nevím co přesně mám dělat proto, aby nebyla pořád vzteklá a pořád nebrečela..Všechno to na mě padá :-(

• Citovat
  • Upravit
211
14.3.14 17:51

Stěžuješ si, že vás mlátí a na oplátku ty ji plácneš taky, je to začarovaný kruh. prvděpodobně má období vzdoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
14.3.14 17:51

@jb93

dva roky… jo, jo… taky mám doma dvouleťáka :roll:
mladá už nejsem a řekla bych, že jsem docela zkušená matka a ten můj malej klokan mě taky dokáže vytočit do nepříčetnosti. Zrovna dneska mi udělal takovou scénu v obchodě při koupi bot, že jsem myslela, že mě tam porazí :zed: :zed: :zed:
Nechtěl si nechat nazout zkoušenou botu a řval tak příšerně, že tam doletěly postupně všechny prodavačky, protože si myslely, že ho tam snad někdo vraždí. To byla ostuda :roll: :lol:
A určitě nebyla poslední… on ten druhý rok je docela záhul… jedno období vzdoru střídá druhé… takže jediné co můžeš dělat je zatnout zuby, obrnit si nervy a nějak to přečkat… ono to přejde, neboj :hug: :hug: :hug:

Jinak jen malá připomínka… neber to ve zlém :hug: : dvouleté dítě podle mě ještě nechápe, že nemůže jít na silnic… musíš být prostě pořád ve střehu, když nechceš, aby chodila na silnic, tak ji prostě u té silnice musíš držet za ruku nebo být u ní tak blízko, abys ji mohla chytit, když tam zamíří a musíš jí to neustále vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat a zase vysvětlovat :hug:

Příspěvek upraven 14.03.14 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
14.3.14 17:52

@jb93 Nejsi hrozná…spíš sama nemáš pevná pravidla v sobě…ty si urči co ano a co ne…a přes to nejede vlak…to samé u dcery…bez vzteku, bez emocí, pevně…
Pokud je dcera zdravá (nejde o nějakou poruchu…autista a pod.)
A musíte s mužem vychovávat stejně…stejný přístup. Nejít proti sobě. Má určitě období negace, ale dá se to usměrnit. Co zkusit nějakou mini školičku…třeba na 2 dny v týdnu-dopoledne…ona si zvykne na jinou autoritu, řád a ty si odpočineš…

• Citovat
  • Upravit
211
14.3.14 17:53

Doporučuji respektovat a být respektován, první dvě kapitolky jsou o neefektivní komunikaci, vím, že je to spíše pro starší dítka, ale opravdu stojí za přečtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jb93
14.3.14 17:54

@Mína13 No ono nejde o to, že neví, že na tu silnici nesmí.. Já jí řekla, at tam nechodí a ona neposlechla…Neříkám že jí drastivky mlátim bože, odpustte si ty kecy laskavě! prostě jí jednu plácnu!!… Vzít za ruku? Néé…to ona ruku nechce.. ani náhodou :D..Chce chodit sama..Budu to muset vydrzet, ted jí do toho jeste vylejzá stolička, takže mám doma do slova peklo :think:

• Citovat
  • Upravit
jb93
14.3.14 17:57

No já jdu od pondělí do práce…A můžu vám říct holky, že se tam těšim :D

• Citovat
  • Upravit
20518
14.3.14 18:00

Ve dvou letech nic neobvyklého. Jednak dítě ještě nemá tuchu, co je to psolechnout, a jednak má silnou potřebu zkoušet a opakovaně zkoušet. Jestli i příště se ta věc zachová stejně. Z toho důvodu je třeba, abys ty reagovala stejně. Že vyletíš, je naprosto pochopitelné - já mám kluky 6 a 4 a taky si netroufám tvrdit, že jsem po celý den absolutně v klidu. Zrovna před chvílí, brácha je u sousedů, povídám, musíme pro něj oba dojít, nesmíš tu být sám. Půjdeme. Ne, tak se nechal honit. Když jsem ho chytila, tak sebou zřískl o zem - že jsem ho chytila. Táhla jsem ho k sousedům, to už bylo se sirénou a smykem. Brácha mě uprosil, že se vrátí později, až na večeři. Táhla jsem smykem malého zase domů, jenže tentokrát řval proto, že jdeme pryč.

Je třeba - jak bylo napsáno - abys byla láskyplně pevná. Vysvětlovat, vysvětlovat, držet mantinely a pokud jde o situaci, kdy to nemá s vysvětlováním nic společného - prostě do silnice nesmí - tak holt jedno výchovné třepnutí přes zadek. A hlavně trpělivost. Vydržet, vydržet, vydržet. Předvídat za dítě, hlídat jak ostříž, být ve střehu - a vydržet. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
14.3.14 18:02

Souhlas s @Mína13 vysvětlovat a vysvětlovat, stanovit si pravidla a ta dodžovat, aby si dítko zvyklo. např u silnice zastavit, vzít za ruku a rychle přejít nebo po skončení hraní společně uklidit hračky atd.
já mám 2,5 letého raracha a ten mi taky občas dává zabrat, např. se natáhne na chodník a pláče… vím jaké to je :kytka: u nás byl problém s odchodem z hřiště, zkouším teď metodu, že ho dopředu několikrát upozorním, že už je čas jít, má čas se s tím sžít a už tak často sebou o chodník neháže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335

Ty sama musíš nastavit pravidla - a musíš je dodržovat a trvat na nich. Půjdeme přes cestu, dej mi ruku. Nezájem, že nechce, i kdybys ji měla táhnout smykem, prostě půjde přes cestu za ruku. Neřvat, obrnit se, vydržet. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175

Zmen pristup…nezakazuj, motivuj. Nerikej kdyz udelas tohle, dostanes a zadek, ale napr. pekne pockej na kraji, at mam z tebe velkou radost nebo kdyz snis jogurt, pujdeme ven (NE kdyz ho nesnis, nikam nepujdeme). Porad chvalit i za drobnosti a casem se to zmeni. Budes mile prekvapena. Mela jsem stejny problem se starsim, uz jsem byla vecne protivna a nas.ana i ja a pak jsem zde vycetla tuhle radu a fakt pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jb93
14.3.14 18:03

@Emilie Děkuju :) Budu se snažit :* I když je ted pořád na dělo, tak jí miluju a udělám vše proto, aby z ní nebyla taková vzteklinka jako je ted a aby ji děti měli rádi a aby měla kamarády…Já jsem jako malá taky byla vzteklá a nikdo mě neměl rád :-(

• Citovat
  • Upravit
jb93
14.3.14 18:04

@růženín To se mi taky dnes stalo ( na hristi)…řekla jsem že se jde domů a ona se začala válet na zemi :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML