Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím že když už je platíte tak by byla škoda vynechat ale jak píšou holky pak hned domů a třeba se učit
No jde o to, že příjde ze školy, udělá úkoly a v půl čtvrté už maže na kroužek, zaberou jí pomalu celé odpoledne, takže zarach tak nějak nemá efekt ![]()
@rozmary tak příště nedávej zaracha, ale třeba bude muset pomáhat doma. Na kroužek by jsem ji pustila, beru to v rámci vzdělávání.
@rozmary Nedávala bych příště zaracha, ale třeba PC, TV a ještě k tomu bych dala povinost na víc třeba doma budeš celý týden vysávat…prostě něco co běžně doma nedělá.
Fakt mě tak naštvala, že jsem byla rozhodnutá ji na ty kroužky prostě nepustit, aby si uvědomila, že takhle se mnou mluvit nebude. Včera jsem si zrovna na toto od ní vyslechla přednášku, jak jsem strašná matka, že ty kroužky potřebuje a už je to zaplacený a…
@rozmary píše:
Dcera dostala v neděli zaracha na celý týden, protože už byla nesnesitelně drzá. Otázka zní. Pouštíte děti na kroužky, když mají zaracha? Ptám se protože holka má od pondělí do pátku každý den kroužek, v pátek dokonce dva.
„Zaracha“ nikdy nedávám. Ale kdyby snad někdy, rozhodně by se to netýkalo zájmového kroužku.
Kroužek považuji za věc, kterou si vybrali nejen jako zábavu, ale také jako povinnost - tj. její dodržení je samozřejmost. Kromě toho mi takovýto způsob „ne-docházení“ připadá velmi bezohledný vůči vedoucím těch kroužků (plus také vůči dalším členům, jde-li o nějaký kolektivní).
Já zaracha chápu tak, že děti mají školu a kroužky, ale nemají televizi, kamarády, počítač ani mobil
@rozmary po tomhle kázání od dcery bych svému dítěti trest o týden prodloužila a přidala domácí práce
@rozmary tak zkusit domluvit, ze na kroužky může, ale místo toho ti s něčím pomůže? No a příště nedávat zaracha.
Rozhodně nezakazovat kroužky!!! Když zaracha nemá efekt, zakažte třeba televizi, nebo přidejte nějakou domáci práci…
@BohunkaP píše:
„Zaracha“ nikdy nedávám. Ale kdyby snad někdy, rozhodně by se to netýkalo zájmového kroužku.Kroužek považuji za věc, kterou si vybrali nejen jako zábavu, ale také jako povinnost - tj. její dodržení je samozřejmost. Kromě toho mi takovýto způsob „ne-docházení“ připadá velmi bezohledný vůči vedoucím těch kroužků (plus také vůči dalším členům, jde-li o nějaký kolektivní).
Samozřejmě bych jí omluvila. ![]()
Za mě by byli dvě možnosti a tak bych to řešila doma já. A to jí to tedy dál nechat s tím, že bude bez kroužků celý týden a nebo si sednout a vysvětlit, že tě tedy neskutečně naštvala a na kroužky ano, ale hned po nich domů (POKUD JE ZVYKLÁ BÝT PAK JEŠTĚ VENKU TAK TO TREST I JE)a pokud se to bude opakovat tak, že dostane jiné zákazy.
Dcera dostala v neděli zaracha na celý týden, protože už byla nesnesitelně drzá. Otázka zní. Pouštíte děti na kroužky, když mají zaracha? Ptám se protože holka má od pondělí do pátku každý den kroužek, v pátek dokonce dva.