Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No, možná by se měl partner naučit, že do dítěte se nestrká
Pokud kluk chce, dala bych ho na internát, než dojde k něčemu horšímu ![]()
Zlomila bych mu celou nohu, chlapovi. ![]()
Tak jedna vec je, ze se kluka snazi vychovavat, ale druhá že do nej strká. To neni kiks, to je normalni zhovadilost. Taky bych chtela na internát.
Přečetla jsem to chlapovi a tvrdí, že na nějaké posouzení situace má málo informací.
Tak vycházejí spolu nebo vás má kluk plné zuby?
Manžel radí, počkat týden, 14 dní a zeptat se na ten intr znova.
Uvítala bych názory maminek, které řešili obdobné. Děkuji za pochopení. Mimochodem, kluk stál před postelí a sednul si na ni, když do něj chlap strčil. Ne, že by mu to udělal naschvál.
@Anonymní píše:
Uvítala bych názory maminek, které řešili obdobné. Děkuji za pochopení. Mimochodem, kluk stál před postelí a sednul si na ni, když do něj chlap strčil. Ne, že by mu to udělal naschvál.
nech vychladnout emoce, svolej rodinnou radu, domluvte se.
@Burj Chalifa no tak já se ho zbavit nechci, jen se zachovat k oboum fair. Zbavenim se chlapa toho moc nevyřeším.
@omites ok, to mi přijde rrozumný. Ať každej řekne svoje a najde se řešení dobrý pro všechny.
@Anonymní píše:
tak sedel nebo stal?
A jak si zlomil ten prst? ![]()
@Anonymní píše:
@omites ok, to mi přijde rrozumný. Ať každej řekne svoje a najde se řešení dobrý pro všechny.
my jsme to tak dělaly. Byly jsme sami s mamkou, já 15, ségra 10. Později přibyl mamčin partner. S ním se ale domluvit, bohužel, nedalo, i když jsme se snažily. Ale by jsme právě byly vychovány tak, že můžeme říct názor a máme právo se k situaci vyjádřit, nejlépe si právě sednout, vyslechnout navzájem názor druhého a udělat na závěr nějaký kompromis. I když jsme byly puberťačky a někdy to dalo dost práce, docela to fungovalo a výsledný kompromis jsme se snažily dodržet, protože jsme se podílely na jeho vytvoření.
Přeji pevné nervy ![]()
Možná by ten internát pomohl všem. Když jsem začala chodit s dnes už manželem, měl ve vlastní péči dceru ve stejném věku (16), soužití bylo strašný, vychovávat jsem se ji nesnažila vůbec, na to už se mi zdálo pozdě a navíc svoji mámu měla. Je fakt, že fyzicky jsme po sobě nikdy nevyjely, ale u chlapů je to jiný, občas jsem jí měla chuť zlomit nejen malíček. Klid nastal až když se holka nakonec rozhodla odstěhovat, tam to bylo kdo z koho, já už bych o moc dýl nevydržela (i když už jsem byla těhotná). „Dítě“ v 16ti umí vytvořit docela silnej psychickej teror, po svých zkušenostech bych Tvého manžela šmahem neodsuzovala.
@jakuve kluk stál a chlap mu řekl, ať si na něj neotvira pusu no a kluk se postavil blíž k němu a řekl, nebo co? Vyprovokoval ho. Chlap do něj strčil, ale věděl, že si sedne na postel. Nebyla to žádná velká rána. Ani zle, nebo úmyslně.
@Anonymní píše:
Mám syna 16 let, je v pubertě. A pak malé dítě s novým partnerem. Chlap je dobrej, platí klukovi vše, snaží se ho vychovávat. No, dnes večer na sebe drzkovali, strčil do nej, a kluk spadnul na postel a měl z toho zlomenej malicek. Jinak spolu vycházejí. Jen chlap chce, ať se kluk učí a nedrzkuje na mě. Ale bylo to už podruhé, co se něco mezi nima stalo. Jsem z toho špatná. Kluk mi dnes řekl na pohotovosti, že nás má dost a že chce na internat.
Chtělo by to více podrobněji popsat danou situaci + situaci před tím.
Mám syna 16 let, je v pubertě. A pak malé dítě s novým partnerem. Chlap je dobrej, platí klukovi vše, snaží se ho vychovávat. No, dnes večer na sebe drzkovali, strčil do nej, a kluk spadnul na postel a měl z toho zlomenej malicek. Jinak spolu vycházejí. Jen chlap chce, ať se kluk učí a nedrzkuje na mě. Ale bylo to už podruhé, co se něco mezi nima stalo. Jsem z toho špatná. Kluk mi dnes řekl na pohotovosti, že nás má dost a že chce na internat.