Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@MarkétkaU no, koukám, jak některé ženy se modlí, aby dítě přišlo, aby se narodilo, když se narodí, tak jsou z něj celé pryč, zapisují si jeho hlášky,… a když holt přestane bejt roztomilý, tak jim některé poradí, nebo to radí ony jiným, aby ho šuply na intr a odpočinuly si od něj… mimochodem, co přesně je ***bonánek*?** že by kluk, co se mu nelíbí, když ho otčím zmastí, až skončí na pohotovosti?
Nemyslím si že je nutné dělat z internátu koncentrák
Někdo dává už 3leté dítě do školky „aby si odpočinul“.
@MarkétkaU píše:
Některé tady dělají ze syna bonánka, ale víme jací puberťáci, zvlášť kluci, jsou. Jsem na straně toho chlapa. Kluka dala na intr, už jen proto abych si já odpočinula
to je smutný.. doufám, že tak nikdy nedopadnu..
mít nezvládnuté 16leté dítě natolik abych si od něj musela odpočinout? Kde to jsme?
Mi přijde, že holky co píšou - já bych mu vrazila atd vůbec neví o čem je řeč.. v 16 se už jen sklízí plody předchozí výchovy - je pozdě dítě fackovat nebo do něj strkat
@veri3110 píše:
Nemyslím si že je nutné dělat z internátu koncentrákNěkdo dává už 3leté dítě do školky „aby si odpočinul“.
ne intr není koncentrák pakliže na něj dítě nejde za trest protože doma si s ním neví rady
@jdukolem tak nějak jsem to cítila, ale nedokázala jsem to tak vyjádřit, jako ty ![]()
@jdukolem píše:
to je smutný.. doufám, že tak nikdy nedopadnu..
mít nezvládnuté 16leté dítě natolik abych si od něj musela odpočinout? Kde to jsme?
Mi přijde, že holky co píšou - já bych mu vrazila atd vůbec neví o čem je řeč.. v 16 se už jen sklízí plody předchozí výchovy - je pozdě dítě fackovat nebo do něj strkat
Je smutný, když vlastní dítě doma překáží. Je to ještě pubertální mládě, i když s pusou nevymáchanou, který mámu potřebuje. Včetně láskyplného podrbání na zádech. Chce slyšet, že ho má máma ráda. Otázka je, zda mu to doma někdo říkal.
@jdukolem píše:
ne intr není koncentrák pakliže na něj dítě nejde za trest protože doma si s ním neví rady
i takový tam mezi námi byli a jak si to užili. Jenom to třeba nebyl otčím, ale vlastní rodiče a to je všechno hned jinak.
@Burj Chalifa no, nenapadlo by me, ze budu souhlasit s tebou
ale…mam doma 11letaka, co jde pomalu a jiste do puberty…a pak taky
oveho partnera, ktereho to moje drahe zlato moc nemusi (stejne jako trvalo exmuzove partnerce opravdu DOST dlouho, nez si k nemu nasla cestu a i ted ji ve vzteku obcas vpali, ze ona neni jeho matka…a to chlapecek moc dobre vi, ze staci zvednout telefon a ja odkyvu reseni problemu, ktere ona navrhuje
)
proste ty deticky v tomhle veku jsou takova mala „zviratka“…potrebuji mamu jako sul, i kdyz se tvari jako mistri sveta…a najednou je doma cizi chlap, ze ktereho je mama hyn (nebo hin?
)…intr bych brala jako vyreseni situace s nepohodlnym dojizdenim do skoly, ale ne jako „odkladiste“ hajzliku, co si s nima nikdo nevi rady…ze pry…
jasne, taky se stane, ze proste se nekde neco pokazi a fakt se s pubertakem vyjit neda…ale tohle asi nebude ten pripad…
@Zuziky píše:
@Burj Chalifa no, nenapadlo by me, ze budu souhlasit s tebouale…mam doma 11letaka, co jde pomalu a jiste do puberty…a pak taky
oveho partnera, ktereho to moje drahe zlato moc nemusi (stejne jako trvalo exmuzove partnerce opravdu DOST dlouho, nez si k nemu nasla cestu a i ted ji ve vzteku obcas vpali, ze ona neni jeho matka…a to chlapecek moc dobre vi, ze staci zvednout telefon a ja odkyvu reseni problemu, ktere ona navrhuje
![]()
)
proste ty deticky v tomhle veku jsou takova mala „zviratka“…potrebuji mamu jako sul, i kdyz se tvari jako mistri sveta…a najednou je doma cizi chlap, ze ktereho je mama hyn (nebo hin?
jasne, taky se stane, ze proste se nekde neco pokazi a fakt se s pubertakem vyjit neda…ale tohle asi nebude ten pripad…)…intr bych brala jako vyreseni situace s nepohodlnym dojizdenim do skoly, ale ne jako „odkladiste“ hajzliku, co si s nima nikdo nevi rady…ze pry…
Ano, tak to cítím taky.Ten kluk je navenek mistr světa, asi dost často na přizabití, ale duši má křehkou. Možná má pocit, že doma překáží a to bolí.
@Burj Chalifa píše:
Je smutný, když vlastní dítě doma překáží. Je to ještě pubertální mládě, i když s pusou nevymáchanou, který mámu potřebuje. Včetně láskyplného podrbání na zádech. Chce slyšet, že ho má máma ráda. Otázka je, zda mu to doma někdo říkal.
hlavně v 16 už se z kluka tvoří muž..a mladý muž by měl vědět že na mámu se nedržkuje protože je to žena a na ženy já jako CHLAP nemám co vřískat…
věřím že kdyby vedl otčím kluka tímto směrem tak by k této situaci rozhodně nedošlo a pokud ano tak není řešení do kluka strkat ale chtělo to chlapský slovo někde mimo zónu neklidu…nebála bych se toho i kdyby ho vzal do hospody na kofolu a tam mu řekl svý: hele mladej tak a tak…rozhodně by to bylo produktivnější chování.
A s tím pomazlením a pohlazením..no podepisuju.. vidím to doma denně
Příspěvek upraven 09.03.14 v 13:35
@Burj Chalifa no prave… ucila jsem na stredni, vim, co dela s detma v tomhle veku, kdyz se zmeni situace doma…bezpecne to je poznat…a neni to pekny pohled…najednou jako by tem detem zas byly tri…a potrebovaly by vzit na klin a obejmout a slyset, ze mama je tam pro ne ( prisel za mnou klucina, ze ma mamka urcite hezci podpis nez tata…potreboval proste aspon neco pozitivniho o mame slyset, zrovna v te dobe od nich odesla, strasny zazitek…tehdy jsem se zarekla, ze proste nedopustim, aby moje deti nekdy neco takoveho citily)
a jo, je drzej, klackuje, drzkuje…kdo z nas to nedelal???
@veri3110 píše:
i takový tam mezi námi byli a jak si to užili. Jenom to třeba nebyl otčím, ale vlastní rodiče a to je všechno hned jinak.
jak píšu.. je to smutné pokud mou výchovnou funkci musím svěřit intru..
neříkám intr že ne když se třeba složitě dojíždí atd to je samozřejmost..ale dávat tam dítě s pocitem - mě se uleví nevím.. já jako rodič bych ze sebe radost neměla.. brala bych to tak že jsem selhala
@Zuziky píše:
@Burj Chalifa no prave… ucila jsem na stredni, vim, co dela s detma v tomhle veku, kdyz se zmeni situace doma…bezpecne to je poznat…a neni to pekny pohled…najednou jako by tem detem zas byly tri…a potrebovaly by vzit na klin a obejmout a slyset, ze mama je tam pro ne ( prisel za mnou klucina, ze ma mamka urcite hezci podpis nez tata…potreboval proste aspon neco pozitivniho o mame slyset, zrovna v te dobe od nich odesla, strasny zazitek…tehdy jsem se zarekla, ze proste nedopustim, aby moje deti nekdy neco takoveho citily)a jo, je drzej, klackuje, drzkuje…kdo z nas to nedelal???
Ty viditelné změny na dětech - bylo to příchodem nových " vetřelců " partnerů? Mám takový pocit, domněnku, že děti v tomto snad lépe snášejí rozchod rodičů( mají mámu pro sebe) než příchod někoho cizího ( mámu už pro sebe nemají)? V 16 je to ještě dítě v těle dospělého, který nepotřebuje jen najíst, ale taky pomazlit…
@jdukolem píše:
neříkám intr že ne když se třeba složitě dojíždí atd to je samozřejmost..ale dávat tam dítě s pocitem - mě se uleví nevím.. já jako rodič bych ze sebe radost neměla.. brala bych to tak že jsem selhala
Stejný pocit.
@jdukolem píše:
no já to zase beru tak, že intr bude natolik trauma pro adolescenta nakolik se z toho trauma vytvoří, většinou zásluhou náhledu dospěláků. Mě tam taky „šoupli“ rodiče na radu výchovné poradkyně a psycholožky. Vytěžila jsem z toho maximum, vzpomínám ráda.
Jenom jak píšu byli to rodiče vlastní a to se hned hodnotí jinak.