Partner a můj 16letý syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
9.3.14 13:39
@veri3110 píše:
no já to zase beru tak, že intr bude natolik trauma pro adolescenta nakolik se z toho trauma vytvoří, většinou zásluhou náhledu dospěláků. Mě tam taky „šoupli“ rodiče na radu výchovné poradkyně a psycholožky. Vytěžila jsem z toho maximum, vzpomínám ráda.

Když ono je to u každého jinak. Nechtěla bych mít pocit, že jsem tam proto, že doma překážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
9.3.14 13:43

@Burj Chalifa jj, vetsinou deti lip vnimaly rozchod rodicu (neco jako „konecne klid“ ) nez prichod noveho partnera domu…a kluci- soudim i podle toho sveho skoro-pubertaka doma- to berou vyslovene „novy kohout na MEM smetisti“… ten pocit ohrozeni musi byt priserny…
tim, jak to znam z prace, jak to znam z domu, dokazu si predstavit situaci, ktera se takhle vyhroti, ale rozhodne bych ji neresila „odsunem“ na intr…moc se mi libi, jak nekdo psal, ze by mel partner vzit toho skoro-chlapa nekam na kofolu a domluvit pravidla fungovani, pokud to jen kapku jde…prtz pokud s nim partner nebude mluvit jako rovny s rovnym, bude porad zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.3.14 13:46
@Zuziky píše:
@Burj Chalifa jj, vetsinou deti lip vnimaly rozchod rodicu (neco jako „konecne klid“ ) nez prichod noveho partnera domu…a kluci- soudim i podle toho sveho skoro-pubertaka doma- to berou vyslovene „novy kohout na MEM smetisti“… ten pocit ohrozeni musi byt priserny…
tim, jak to znam z prace, jak to znam z domu, dokazu si predstavit situaci, ktera se takhle vyhroti, ale rozhodne bych ji neresila „odsunem“ na intr…moc se mi libi, jak nekdo psal, ze by mel partner vzit toho skoro-chlapa nekam na kofolu a domluvit pravidla fungovani, pokud to jen kapku jde…prtz pokud s nim partner nebude mluvit jako rovny s rovnym, bude porad zle…

Ano, takový pokus o nastavení „chlapských“ pravidel nic nezkazí. Samozřejmě nic nevíme o tom, jak dlouho tam ten pán je, za jakých okolností přišel, jaké má vlastnosti, jaký byl vztah mámy a kluka před jeho příchodem. Prostě přes to všechno hubačení je mi toho kluka tak nějak líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
9.3.14 13:47

Tohle je těžký, když partner není jeho táta. Od vlastního ta máma tak nějak cítí, že je to myšleno v zájmu dítěte (nějaká snaha o výchovu), u toho cizího si pokaždý bude říkat, jestli to udělal proto, že mu na klukovi záleží, nebo ho má plný šlupky. Ty svýho syna znáš nejlíp, tak víš. Mám to věkově doma stejně, taky není manžel synův táta, ale od začátku jsme si jasně vyříkali, co a jak. Je teda fakt, že to mám lehčí, synátor je naprosto pohodovej puberťák, ale souhlasím s holkama, že si sedni hlavně s ním, dej mu prostor a nech ho mluvit. Ať ti řekne, co a jak vidí, ono to třeba bude trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.3.14 13:48
@Burj Chalifa píše:
Když ono je to u každého jinak. Nechtěla bych mít pocit, že jsem tam proto, že doma překážím.

To nepopírám, že je to u každého jinak, jen netřeba prezentovat jen negativa. Naši přiznali, že si nevědí rady, že takhle to dál nejde a tohle MOŽNÁ bude lepší možnost pro všechny a byla!. Já doma překážela, já překážela všude v pubertě a ještě chvíli potom, úkol pro mě se s tím srovnat nebo se krapet přizpůsobit. Učební potíže nebyly, premiantka třídy, jen výchovné. Upřímně mě se od tlaku rodičů taky ulevilo. Kdybych nešla na intr, šla bych časem asi do diagnosťáku, dost vyhrocené to bylo. Vztahy se hodně zlepšily, zkušenosti jsou nepřenosné, některé trny jsem musela sesbírat sama bez drbání rodičů na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
9.3.14 13:48

@Burj Chalifa
taky mi to přijde spíš jako nějaký volání o pomoc po puberťácku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.3.14 14:09

Bože, proč takové drama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
9.3.14 14:39
@maminazplzne píše:
@MarkétkaU no, koukám, jak některé ženy se modlí, aby dítě přišlo, aby se narodilo, když se narodí, tak jsou z něj celé pryč, zapisují si jeho hlášky,… a když holt přestane bejt roztomilý, tak jim některé poradí, nebo to radí ony jiným, aby ho šuply na intr a odpočinuly si od něj… mimochodem, co přesně je ***bonánek*?** že by kluk, co se mu nelíbí, když ho otčím zmastí, až skončí na pohotovosti?
:pankac: Souhlas. Jakýho ho vychovala, takovýho ho má. V těch 16 letech se začíná ukazovat, jaký má k rodičům vztah. Děti jsou naše zrcadla celý život. Pokud došly argumenty, nastává pošťuchování. Mě kdyby kluk řekl „nebo co“ tak mu v klidu řeknu „nebo to a to“ No rozhodně do něj nebudu hnípat. A kdyby to udělal můj chlap - bez ohledu na to, jestli je to biologický otec nebo ne, tak mu přerazím ruku. A možná proto, že můj syn ví, že jsem taková, tak na mě nehubatí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
9.3.14 14:41
@veri3110 píše:
Nemyslím si že je nutné dělat z internátu koncentrák :lol: Někdo dává už 3leté dítě do školky „aby si odpočinul“.

ale to je špatný přístup ne? Do školky dáváme děti proto, aby byly v kolektivu dětí a my mohly jít pracovat. Jestli některá máma dává děti do školky proto aby si odpočinula, tak se pak v jeho 16 letech může taky divit a psát na diskuzní weby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Babišovka
9.3.14 14:43

Docela nešťastný název diskuze… a koukala jsem tak letmo, ale ten tvůj syn v tobě asi moc zastání nemá, že?

• Citovat
  • Upravit
14895
9.3.14 15:04

Bože nechte zakladatelku bejt, ani nevíte co přesně tam je..stačí aby se puberťák chytl špatné party, měl pocit že doma je mu zle a nikdo ho nechápe, neuznával nového přítele otce a hádka je na světě..brácha v 16 letech mámu poslouchal, ale jejího přítele nesnášel a dělal mu zle. přitom dostával od něj pvní poslední.
všichni zjevně máte zkušenosti s puberťákama…a odraz zrcadla? no, možná třeba zrcadla otce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
9.3.14 15:58

@Malike No tak já zkušenost s puberťákem mám. Jednoho mám doma :) Pokud nebude uznávat přítele, bude mít pocit, že mu je doma zle a nikdo ho nechápe, tak by si s ním spíš měli promluvit a ne to tlačit na sílu.
A odraz zrcadla znamená, že děcko kopíruje co vidí… Což může znamenat i to, že když do něho v 16 letech otčím hnípe, tak on mu ve26 může jednu natáhnout. A proto jsem psala, že bych chlapovi přerazila pazouru, protože bych nechetěla, aby se něco takového stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.3.14 16:21

@Maden a já t znám taky, vysvětlování jsem pouštěla jedním uchem ven druhým, tam..né všichni pubertáci co dělaj problémy maj doma stalinovský režim a za otce Hitlera, mému bratrovi je 19 let, myslí si že svět na něj čeká a taky chtěl pryč, a šel a nakonec jak mu je to líto. Jeho otčím ho nejspíše neštastné odstrčil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.3.14 16:35
@Malike píše:
@Maden a já t znám taky, vysvětlování jsem pouštěla jedním uchem ven druhým, tam..né všichni pubertáci co dělaj problémy maj doma stalinovský režim a za otce Hitlera, mému bratrovi je 19 let, myslí si že svět na něj čeká a taky chtěl pryč, a šel a nakonec jak mu je to líto. Jeho otčím ho nejspíše neštastné odstrčil..

bratr a syn je rozdíl.. to že pozoruješ neznamená žes prožila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.3.14 16:48

@jdukolem né,jenom jsem v tom vyrůstala. máma se mi svěřuje do tedka,..a sama vím jaký pubertos jsem byla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí