Partner a můj 16letý syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17878
9.3.14 19:44

@bamba proc ne? proc by neslo v beznem zivote udrzet to partnerstvi? je to fakt jen fungovani mezi mamama, co zustaly samy, a jejich syny? a v okamziku, kdy dorazi „novy“ chlap, tak jde pochopeni a kooperace do kelu? to snad ne…
(ale priznavam, ze treba Filipa beru jako partaka mnohem vic od doby, co odesel ex-manzel…ale s novych chlapem se to nezmenilo, tu jeho roli uz mu proste nikdo nevezme…a kdyby chtel, tak JA mu to nedovolim…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
@Maden píše:
Mě by to teda asi nevytočilo. A normálně bych mu odpověděla.
Po činu následuje trest - asi jak kde. To je ale pořád to, o čem jsem mluvila. Pokud se mi ten „čin“ nelíbí, tak si s ním promluvím o tom proč se mi to nelíbí a proč on to udělal. Ono to mnohdy stačí. Trestání může ta dušička, která je jednou nohou v dětství a druhou nohou ve světě dospělých, braát jako ponižující a pak jít hledat místo, kde mu bude líp, kde ho budou chápat a rozumět mu. A to může být třeba na ulici…
A zase ty peníze…

Se mi líbíš s tou dušičkou. Ono se to lehce řekne, že si s ním v klidu promluvíš, ale na to musí být dva.Ono,když ta ublížená dušička malého chlapečka se bude cítit ublížená, tak se taky jako malý ublížený chlapeček může zachovat.To jest nekomunikace, lehnout si na zem a kopat nožičkama a mlátit pěstičkama(obrazně).V takový moment je nejlepší ho nechat vyzuřit a pak možná bude ochoten komunikovat.

• Citovat
  • Upravit
49159
@bamba píše:
Jasně, v tu chvíli jste byli rovnocení partneři a museli jste být jeden za druhého zodpovědni. To bylo super, ale ne vždy to jde takle udělat.

ano ale ta zkušenost nám dala to že si sebe můžem vážit přestože se vzájemně občas točíme a že nejdůležitější je vědomí že se potřebujem a že jsem ta co určuje tu hranici jako dospělá a zkušenější.. je to o úctě.. vzájemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
@Maden píše:
Mě by to teda asi nevytočilo. A normálně bych mu odpověděla.
Po činu následuje trest - asi jak kde. To je ale pořád to, o čem jsem mluvila. Pokud se mi ten „čin“ nelíbí, tak si s ním promluvím o tom proč se mi to nelíbí a proč on to udělal. Ono to mnohdy stačí. Trestání může ta dušička, která je jednou nohou v dětství a druhou nohou ve světě dospělých, braát jako ponižující a pak jít hledat místo, kde mu bude líp, kde ho budou chápat a rozumět mu. A to může být třeba na ulici…
A zase ty peníze…

a jsme u toho, někomu stačí říct, proč se mi jeho čin nelíbí, u někoho to ale nestačí. A i do budoucna se musí dítě naučit, že porušení pravidel se trestá, mně to přijde zcela normální. I jako dospělí se musíme řídit zákony, porušení se trestá, a nepřijde mi na tom nic ponižujícího, pokud trest sám o sobě není ponižující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
9.3.14 19:45
@jdukolem píše:
ještě nejsme na konci..má práce bude hotová až bude stát na svých nohách… stát se může ledacos ale pevně věřím, že to zvládnem

pockej, to ti vrazi vnuky na hlidani a klid taky nebude :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 19:49
@Zuziky píše:
@bamba proc ne? proc by neslo v beznem zivote udrzet to partnerstvi? je to fakt jen fungovani mezi mamama, co zustaly samy, a jejich syny? a v okamziku, kdy dorazi „novy“ chlap, tak jde pochopeni a kooperace do kelu? to snad ne…
(ale priznavam, ze treba Filipa beru jako partaka mnohem vic od doby, co odesel ex-manzel…ale s novych chlapem se to nezmenilo, tu jeho roli uz mu proste nikdo nevezme…a kdyby chtel, tak JA mu to nedovolim…)

Jde udržet, ale záleží, jak kdo se k tomu postaví, od jakého věku dítěte funguje náhradní otec.Je toho víc. Můj syn říká mému muži táto i když má vlastního a stýká se s ním. Jenže synovi bylo taky 16 a manžel ho bral už jako chlapa. Nevychovával ho v pravém slova smyslu. Jenže zakladatelka nenapsala, jak dlouho je s manželem a od kolika let se on stará o kluka. V tom je taky rozdíl, jestli ho spolu vychovávají delší dobu, tak má právo se podílet na jeho výchově. Kdyby ho kluk nezajímal a tvářil se, že tam vlastně ani není :nevim: to by taky nebylo dobře.

• Citovat
  • Upravit
bamba
9.3.14 19:52
@jdukolem píše:
ano ale ta zkušenost nám dala to že si sebe můžem vážit přestože se vzájemně občas točíme a že nejdůležitější je vědomí že se potřebujem a že jsem ta co určuje tu hranici jako dospělá a zkušenější.. je to o úctě.. vzájemné

To jo, ale ne každý leze po horách, ne každý má možnost strávit týden o samotě. Já mám dvě děti a nějak si nedovedu představit, že s jedním si vyrazím na týdenní výlet utužovat vztahy a druhé odložím. To nějak moc dobře nejde.

• Citovat
  • Upravit
49159
9.3.14 20:23
@Zuziky píše:
pockej, to ti vrazi vnuky na hlidani a klid taky nebude :lol: :lol:

já mu řekla na rovinu že žádný smrady nehlídám že chci cestovat a užívat si :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a navíc co když mi je nebude chtít snacha půjčit a on na mě vykulil oči a říká - takovou krávu bych si mami nenašel..tak ted nevím jestli to mám dobrý nebo blbý :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.3.14 20:24
@bamba píše:
To jo, ale ne každý leze po horách, ne každý má možnost strávit týden o samotě. Já mám dvě děti a nějak si nedovedu představit, že s jedním si vyrazím na týdenní výlet utužovat vztahy a druhé odložím. To nějak moc dobře nejde.

já malýho odložila k babičce.. vysvětlila jsem jí proč to potřebujeme a ona byla tak úžasná že to pochopila a malýho si vzala..neberu týden u babičky jako zbavení se dítěte
ne já taky nelezu extrémně po horách ale po červené turstické v Orlických kolik to bylo adrenalinu a zábavy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 20:31
@jdukolem píše:
já malýho odložila k babičce.. vysvětlila jsem jí proč to potřebujeme a ona byla tak úžasná že to pochopila a malýho si vzala..neberu týden u babičky jako zbavení se dítěte
ne já taky nelezu extrémně po horách ale po červené turstické v Orlických kolik to bylo adrenalinu a zábavy ;)

No jo, jenže malý je ještě hodně malý, takže nechápal, kde seš s druhým klukem. Já mám děti necelé 4 roky od sebe, takže to by neklaplo.Tak jsem to myslela, bo dceři by to bylo určitě líto, kdybych si vyrazila jen se synem a i když je starší, tak by to určitě nepobrala.

• Citovat
  • Upravit
49159
9.3.14 20:35
@bamba píše:
No jo, jenže malý je ještě hodně malý, takže nechápal, kde seš s druhým klukem. Já mám děti necelé 4 roky od sebe, takže to by neklaplo.Tak jsem to myslela, bo dceři by to bylo určitě líto, kdybych si vyrazila jen se synem a i když je starší, tak by to určitě nepobrala.

já jsem hned v úvodním příspěvku na toto téma psala že to není řešení pro každého :nevim:
nevím jistě by se z toho dala udělat přednost - ty se máš že jedeš k babi… prostě pozitivní motivace..
já věděla že budu muset riskovat i krátkodobou lítost druhého dítěte pro výsledek který stojí za to.. jistě bys to dceři vynahradila.. myslím že vše jde… ale ono je to i o nastavení té jednotlivé mámy… někdo to neudělá a někdo jako já zas ano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.3.14 20:41

@jdukolem Naštěstí jsem to řešit nemusela, dnes už mají svoje životy a mě už nějak nepotřebují.
My měli výhodu, že mé děti drželi a dodnes drží hodně při sobě, takže když jsme neco řešila, tak buď si společně zanadávali na nemožnou matku, která by jen vychovávala a když byl u syna nějaký průšvih, tak mu to sestřička vysvětlila. No a byl klid.

• Citovat
  • Upravit
49159
9.3.14 20:44
@bamba píše:
@jdukolem Naštěstí jsem to řešit nemusela, dnes už mají svoje životy a mě už nějak nepotřebují.
My měli výhodu, že mé děti drželi a dodnes drží hodně při sobě, takže když jsme neco řešila, tak buď si společně zanadávali na nemožnou matku, která by jen vychovávala a když byl u syna nějaký průšvih, tak mu to sestřička vysvětlila. No a byl klid.

ano to je výhoda když jsou si děti blíž věkově.. mají se jako podpora vzájemně a je to hned jiné řešení pro tu mámu..já mám dva skorojedináčky čili zase to muselo být přizpůsobený naší situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
10.3.14 09:20
@bamba píše:
Se mi líbíš s tou dušičkou. Ono se to lehce řekne, že si s ním v klidu promluvíš, ale na to musí být dva.Ono,když ta ublížená dušička malého chlapečka se bude cítit ublížená, tak se taky jako malý ublížený chlapeček může zachovat.To jest nekomunikace, lehnout si na zem a kopat nožičkama a mlátit pěstičkama(obrazně).V takový moment je nejlepší ho nechat vyzuřit a pak možná bude ochoten komunikovat.

No já ale nepsala, že je nutný si vše vyříkávát v průběhu hádky, kdy jsou obě strany vytočený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.14 00:12

PokudDočetla jsem do strany 6, víc ne. S klukem jsem žila od jeho 7 let 7 let sama. Prožil vedle mě to, když jsem byla zoufalá z rozvodu, ale věděla jsem že jiná možnost není, protože jeho otec mě bil. Věděla jsem, že musím odejít ze vztahu, protože jinak je to pro něj špatně. Kluk byl tou motivací a dal mi k tomu odvahu a sílu. Samozřejmě, podepsalo se to na nás obou. 2 roky jsem se z toho dostávala a bála jsem se jít i na rande. Když jsem z nejhoršího byla venku, byla jsem plna naději na nový život plný lásky a spokojenosti. Podotýkám, jen se synem, s přáteli ale bez partnera.
Začala jsem rekonstruovat byt, otec přislíbil, že pomůže a dohlédne na to. Dostal chřipku, ztvrdlo mu břicho, do nemocnice, a do tydne po operaci už nežil.

Doma mi stála metr vysoká zeďmísto koupelny a wc a já musela zbalit dítě, odstěhovat se k tátovi a začít vyklizet byt. Trvalo mi to dva měsíce, pak přišla na řadu garáž a chata. Všechno jsem tahala vlastníma rukama a v noci jsem vstávala, abych se vybrecela a kluk to neslyšel.
No, takže další 2 roky mi trvalo, než jsem se dala dokopy po tatove smrti, protože pak už jsem zůstala úplně sama.
Začala jsem cvičit taichi, meditovat a když jsem dosáhla spokojenosti, potkala jsem nového partnera. Kluk nebyl nadšenej a nijak se netajil tím, že mě chce mít jen peo sebe. Nedivím se mu, měl mě pro sebe málo, protože mi daval život zabrat. Co jsem mu dala nevím, učili jsme se vedle sebe za pochodu během života.
Dneska mi napsal, že ho štve co se mezi nima stalo. Nezasahuju do toho. Chlapovi jsem řekla, že se nechal vyprovokovat a ať se příště dohlida, protože by se taky mohlo stát, ze se jednou takhle někdo jinej zachova k jeho dceři a ať si nechá projít srdcem, jestli by se mu to líbilo. Chlap to neudělal naschvál. Násilí nenávidím, plodí zlo. Teď jsou u nás z toho špatný oni dva, ale snad se jim rozsvítí.
Intr nepřipadá v úvahu, pokud nebude mít kluk výsledky ve škole, v tom stojím za chlapem.
A JINAK!!! PARTNER NEZLOMIL SYNOVI MALÍČEK. A VYCHÁZEJÍ SPOLU!!! Přijde mi velmi nefer bez souhlasu pzakladatele takhle přejmenovat téma, protože to je pak na podání trestního oznámení. Takže žádám. o nápravu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML