Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@maminazplzne píše:
@Burj Chalifa tak mi napadá, že ublížení na zdraví, ale ono to je mnohem spíš ublížení na duši, a jestli takový trestný čin existuje??? asi néééé, bohužel…
Nojo, měl by kluka partner zažalovat - pižlá se s ním jak s vlastním, platí mu, na co si kluk vzpomene a ten fakan si na něj ještě otvírá hubu… to musí být na chlapskou duši celkem náročné. Ale kluk z toho ještě nemá rozum, tak bych to nehrotila.
@Burj Chalifa možná nějaká odrůda křivého svědectví, tedy třeba křivé pojmenování???
@Knihomyš a já bych prostě vzala klacek, na fakana, rozmazlenýho, má co si vzpomene, barevnou televizi, nééé, Máňo? na dovolenou každej rok k Balatónu, co by chtěl, hajzlík??? Seřezat, a ještě mi za to jednou poděkuješ, rosteš pro šibenici!
@maminazplzne píše:Možná by stačilo
@Burj Chalifa možná nějaká odrůda křivého svědectví, tedy třeba křivé pojmenování???
@maminazplzne píše:
Takovej trestnej čin tedy neznám. ![]()
@maminazplzne No, víš, mám dojem, že zakladatelka to řeší vcelku rozumně, ale přispěvatelky ronící slzy nad chlapcem, co zkouší na hlavu rodiny „kdo z koho“, neb mu rodiče za to asi měli něco pěkného koupit, aby se necítil tak zle, mi připomínají rčení „Čím víc se s hovnem maže, tím víc smrdí.“
Jestli má takovou výchovu většina dnešní mládeže, budu při svém návratu do práce za hvězdu, neb takovéhle móresy jsou v pracovním procesu ještě méně přijatelné než vysoký věk a malé dítě.
@Knihomyš píše:
@maminazplzne No, víš, mám dojem, že zakladatelka to řeší vcelku rozumně, ale přispěvatelky ronící slzy nad chlapcem, co zkouší na hlavu rodiny „kdo z koho“, neb mu rodiče za to asi měli něco pěkného koupit, aby se necítil tak zle, mi připomínají rčení „Čím víc se s hovnem maže, tím víc smrdí.“
Jestli má takovou výchovu většina dnešní mládeže, budu při svém návratu do práce za hvězdu, neb takovéhle móresy jsou v pracovním procesu ještě méně přijatelné než vysoký věk a malé dítě.
a zase ty prachy…
@Maden píše:
a zase ty prachy…
Zrovna tady si myslím, že klukovi o prachy nejde. Možná by spíše stál o věci nehmotné.
@Maden @Burj Chalifa ale jo, tak mu možná měli dovolit, aby se vůbec neučil, otvíral si ústa, jak ho napadne, nehnul prstem a vše bylo po jeho… je to dostatečně nehmotné? (Upřímně si myslím, že po tomto touží každý normální puberťák - a normální rodina mu to nedovolí.)
Myslím, že pleteme dvě věci. jedna je výchova, nároky, důslednost, přísnost, vyžadování respektu a tak a druhá je forma, jakou tu výchovu uplatnit. Není to snad tak, že jedni jsou ti moudří, kdo vyžadují, aby děti k něčemu rostly, a to holt po dobrou nejde, nějaká ta rána sem tam padne, a že ta druhá část diskutujících hlasuje za anarchii, bordel a nekázeň. Někde uprostřed bude možná ta cesta, ale myslím si, že přes fyzické potyčky se 16 letým mladým člověkem s následným dost bolavým úrazem se tam nejde. Mimochodem, puboš je na útok ze strany dospělého ABSOOOOLUTNĚ alergickej, a když fotřík navíc použije převahu, tak to je i zahanbení mladého samečka, pak od mladého nejde očekávat nic než zkrat…
sama vím, že na domluvu mi jde mladej jako beránek, a když poslouchám nářky bejvalýho manžela, jak ho nezvládá, jak je to tam u nich samej konflikt, a VON SE MI NORMÁLNĚ POSTAVÍ, JÁ Z NĚJ MÁM STRACH! No, tohle já fakt neznám. Diskuse a spory jsou, ale vedu je já jako máma - ta, co nakonec je rodič a rozhodne, a kluk jako syn, kterej si k tomu řekne svý ale nakonec uzná, že jsou pravidla a normy…
@Knihomyš píše:
@Knihomyš ano a proto taky k tomu všemu došlo. Jinak nad některýma domněnkama žasnu. On stejně mladej dokud se nepostaví proti vlastnímu otci, tak nedospeje. Mimochodem velmi lituje, že to přehnal. A jak sám dnes řekl, vedle partnera se třeba zoceli natolik, aby si před vlastním přestal dělat do kalhot. K ostatním věcem se nechci vyjadřovat, protože to vymyslite za mě. ![]()
@maminazplzne ale nemůžeš každého posuzovat podle sebe. Každý z nás je na jiné úrovni vědomí a tím pádem jedna pod vlivem vlastních zkušenosti. Málokdo s nadhledem, zvlášť u věci týkajících se osob nám blízkých. A o tom život je, že nás takhle vychovává.
Pro anonymní: no já ti nevím, osobně u sebe bych o úrovni vědomí pochybovala, jsem úplně normální jednoduchá ženská, akorát nemám ráda hrocení situací a vztek a tak…
@maminazplzne dnes jsem celou věc probrala s psychologem a s mistrem taichi. A asi i proto, že já také nemám ráda určité věci, tak mi přicházejí do života, abych se k nim uměla postavit čelem, nebát se a jednat pro dobro všech. Vím, že jsme tu každý sám za sebe, nikdo nám nedal právo odsuzovat jednání druhych, maximálně máme právo se bránit, pokud se nám něco nelíbí. Vzhledem k tomu, čím jsem si prošla nechci jednat pod vlivem minulých zkušeností, a tak občas použiji emimino k tomu, abych si rozšířila obzor vědomí…a pak teprve jednám. A používám intuici. Ale to už jsme někde jinde, než u toho, že dal partner na vědomí chlapci, že takhle ne. A mimochodem, kluk nechce poslouchat sám sebe, takže v minulých 2 měsících měl dvakrát vymknutý kotník, na stejné noze nyní zlomený malicek. Pokud bude sam k sobě dál hluchý, skončí se zlomenou nohou. On ho totiž život sám upozorni skrz nohy, že nejde správnou cestou. Když nebude moct chodit ven a bude muset ležet, dostane čas prp sebe a snad se začne vnímat a poslouchat.