Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženy. Zajímá mě co říkáte a chování kamarádčina syna.. jsme ještě ś jednou kamarádkou a našimi dětmi v úzkém vztahu, který se ale kvůli jejímu synovi rozpadá. Popíši vám situaci..
Její syn oslaví v červnu 3 roky. Od mala je zvláštní, nikdy nenavazuje oční kontakt, nikdo na něj nemůže sáhnout, pohladit ho, když to uděláme začne vrčet jako pes. Je celkem nezvladatelný a agresivní, když jdeme s ostatními třeba na procházku jediný on utíká neustále na silnici i když dostává na zadek a je mu vysvětleno že auto mu ublíží. pkaždé jakoby nebral, nereaguje a udělá to zase. Jeho matka za ním neustále běhá a odněkud ho nosí, sám prostě nikdy neposlechne. Nemůže s ním jít do obchodu, prostě níkam, protože všude se hcová nezvladatelně, dostává záchvaty vzteku, kamarádka ho například nemůže ani oblect, nebo mu obout boty když nechce. Je i zlý, pokud se mu cokoliv znelíbí ostaTní děti koiše kope a surově bije, mému synovi naposledy dost ublížil, kousnul ho do palce u ruky a strhl mu velký kus kůže, vůbec jsme ho u toho nemohli odtrhnout..samozřejmě se mu ostatní děti straní a začínám i já, protože se vždycky bojím co mu zase přelítne přes nos, a co udělá.. vůbec nemluví, nechodí na nočník, je surový a agresivní i na své rodiče. KLamarádce se už rok snažíme vysvětlit že neco není v pořádku ať to řeší.. ale ona to odmítá. Myslíte že je jen živější jak nám tvrdí, nebo že je někde problém? už ami emám chuť se s nimi stýkat a dochází mi výmluvy…
@demo123 ano dokonce se o ěho hodně stará, protože kámoška si stěžuje že když ho má celý den je hotová, tak si ho pak bere jeho otec ven apod. tomu jsem to říkala taky ale prý níc přes doktory řešit nebudou, že není divnej jen živější…
@Gabrielaaa a to dětská nic neříkala? Jako první mě bohužel napadl autismus
, klidně napíšu víc pře sz
ale je dost velikej tak by to řešit měla, ale dost mě to co píšeš připomíná našeho Tomíka ![]()
@Babišovka mě je to právě taky jasný už nějkaký ten rok zpátky.. ale ona si nenechá poradit a když jsem řekla že může být třeba autista nebo něco tak na mě spustila že její dítě není magor, a i když jsem jí řekla že to nejsou magoři ale že by jí oak třeba někdo poradil jak s ním pracovat aby byl „sesitelnější“ tak to nechce slyšet no…
@Markéta80 taky si myslím. Bohužel naše doktorka-chodíke stejné- jí to vyvrací a prý je stejně ještě malej, její syn totiž prý byl taky zvláštní a začal mluvit až ve4 letech a je v pořádku… ![]()
No normální to není a dětská by si toho měla všimnout.. Naše by si všimla, ona vždycky malou chválí - v roce a půl i za řev v ordinaci, že to prý k tomu patří. Teď ve dvou a čtvrt naopak za krásnou spolupráci, kdy si i sundala tričko a ani nemukla, když jí poslouchala. No vy asi nemůžete udělat nic. Byli už na tříleté nebo se tomu vyhýbá?
@Gabrielaaa píše:
@Markéta80 taky si myslím. Bohužel naše doktorka-chodíke stejné- jí to vyvrací a prý je stejně ještě malej, její syn totiž prý byl taky zvláštní a začal mluvit až ve4 letech a je v pořádku…
aha, tak nic… No to asi opravdu nemůžeš udělat vůbec nic.
Nedonutis je k řešení nijak. Zřejmě si nechtějí problém připustit.
@Gabrielaaa se docela divím, že jí to nehryže když jste jí to řekly přímo… :/
Já bch na nejake zavery o autismu jeste pockala. Nemusi to byt nemoc, muze proste opravdu byt zivejsi a v neposledni rade proste NEVYCHOVANÝ.
No sama s tim nic neudelas, kamarádka by mela navstivit psychologa a odhalit pricinu. Pokud tak neudela a dite bude stale rust jako drivi v lese, tak se asi budete muset stykat pouze bez deti.