Problémový tříletý syn kamarádky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
9.3.14 05:57

@Moňas.p Jde o vnímání lidí s postizenim tou zdravější častí populace. Pokud bude na prvním místě postižení a ne člověk, bude tato společnost vnímat daného jedince prvotne jako „blbecka“, chromajzla a nevím co ještě. Všichni jsme především lidé, tak to vnímám já, zdraví ci nemocní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
9.3.14 07:38

@St. Estephe No, to je ale dané češtinou, nikoliv názorem. Prostě přídavná jména se většinou používají před podstatným a ne obráceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
9.3.14 07:45

Jako že je problém říci ci napsat dítě s postizenim místo postižené dítě? Tak to jo, to jsem z jiné planety. :) Proste mně (a tedy nejen mně) to vyznívá nedobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
9.3.14 07:52

@St. Estephe Mě to vyznívá naprosto stejně, myslím z hlediska obsahu sdělení, fakt nemám pocit, že by jedno bylo horší než druhé. Spis by mě přišlo divné řešit to pořadí slov, prostě bud je z nějakého důvodu informace o postižení nutná a pak nevidím důvod proč nepouzit to přídavné nebo to nutné není a pak stačí napsat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.3.14 07:57

@Moňas.p to jsme nenapsala, jen jsme chtěla vědět co se změní, když s ním někam půjde. Chvilku a pokuď se zjistí nějaká porucha tak dlouho bude trvat než se dítě začne chovat přijatelně, takže se s ní stejně přestane stýkat, když to tu tak čtu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
9.3.14 07:57

@j.a.n.i1 vyznívá to jako kdyby se jednalo o špatnou vlastnost, něco, co může dotyčný napravit, když vidis na prvním místě postižení a ne člověka, je to špatně. No nic, jak jsem psala, není to jen můj názor, spíš jsem to sem pridala jako téma (možná) k zamyšlení, víc v tom nehledejte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
9.3.14 08:03

@tetma Vážně by ses stýkala s někým, kdo ublizuje tvému dítěti, s někým, kdo hryže, mlátí? A představ si, že by tě takto několikrát napadnul dospělý, jednou by ti ukousl kus prstu, jindy by te něčím pretahl, rozbil by ti telefon, prorezal gumy na autě. Vyjmu-li profesní záležitosti, budeš se s takovým člověkem stýkat? Kolik útoků vydržíš, než si reknes a dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.3.14 08:40

Všechny máte v něčempravdu, je pravda že přestat se s nimi stýkat ení řešení a vím že byto jeho matce ublížilo, ale na druhou stranu, on když začne být agresivní a zakousne se lze jej jen velmi těžko odtrhnout, jde i po uších, po nosu, je to nebezpečný a můj pud chránit moje dítě je silný. Zároveň si myslím že pokud nějakou diagnozu má, bude se s tím jeho matka muset smířit a někdo ji třeba poradí jak se v daných situacích zachovat, jak se jim třeba vyhnout apod.
Včera jsem ji zrova zase psala, že si myslím že naše doktorka jev tomhle laxní a zanedbává to. Opáčila mi že s ní syna intenzivně probírá a že prý jí řekla že bude hyperaktivní a že to bude mít těžký, každopádně dřív jak ve 3 letech s tím nic neudělají, a poslala jí na ušní :roll:

ps omlouvám se za ynechávání mezerníku a N, syn mi to tu droibet vydlabal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.3.14 08:55

@St. Estephe já, ale nepíšu jestli bych se stýkala nebo nestýkala ;) já se jen ptám zda když půjde s dítětem k lékaři jestli se bude dál stýkat i když dítě bude problémové dál_? Když půjde dotyčná k lékaři s tím dítětem tak se s ní stejně přestane zakladatelka vídat, páč dítě nebude hodné ze dne na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.3.14 09:05

@Gabrielaaa hele oni s tím, fakt dřív jak ve 3 letech nezačnou nic dělat a hlavně i ve 3 letech je na diagnozy příliš brzy :nevim:.U mého syna je podezření na ADHD, ale stále nás taky neuroložka tvrdí, že prostě je na diagnozu brzy - mmch počítá do 10, zná všechny barvy bez chyby, umí značky aut, na mapě ti ukáže všechny světadíly atd. na svůj věk prý velice vyspělí, ale zase pokulhává v kolektivu, dělá mu problém poslouchat ve školce, vadí mu dělat vše hned teď a spolěčně ( jdeme všichni na procházku, jdeme si všichni umýt ruce a jíst atd.) S dětma si prý jinak hraje hezky je hodný, ale silně temperamentní dle učitelek, občas se projevuje jako zlobivé dítě, ale diagnozu mu nikdo nechce dát, jsem i ráda potáhne se to s ním celý život. Ono furt poslouchat máš postižený dítě, musíš se s tím vyrovnat a něco s tím dělat - tak jsme za ukončení kamarádství vděčná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
9.3.14 09:09
@St. Estephe píše:
Jako že je problém říci ci napsat dítě s postizenim místo postižené dítě? Tak to jo, to jsem z jiné planety. :) Proste mně (a tedy nejen mně) to vyznívá nedobre.

Pro mě v tom není rozdíl. Podstatu věci to nezmění. Stejně jako když místo černoch řekneme Afroameričan. Tuhle posedlost slovy nechápu, místo blackboard se teď v Anglii říká chalkboard :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.3.14 09:15

No vy jste dobré stanovovat diagnozu takhle přes jediný příspěvek…

Takže já mám bohatou zkušenost s tímto, to dítě nemusí mít žádnou poruchu. Já měla se synem skoro to samé, akorát teda v mírnějších projevech. U nás to bylo neduslednou výchovou a žádnými hranicemi. To znamená ty moderní výchovy… změnila jsem k synovi přístup a všechny tyhle projevy vymizeli. Ted už jediné co ho odlišuje od vrstevníků je, že ve 3 letech nemluví. A to nám doktorka na neurologii v jeho 2. letech říkala, že je mentálně retardovaný, logopedka před půl rokem oznámila, že má ADHD. Ale já vím, že nemá ani jedno. Měl všechny projevy autismu, ted už má jen to, že si nehraje s dětmi, ale i to se ted občas poštěstí na pár minut :)

Takže maminku nesud, je úplně jasné, že si to uvědomuje a je z toho neštastná, to že to nechce vidět, je ze strachu si to všechno přiznat. Ono jí ani nijak nepřesvědčíš, moc bych do ní nerýpala, nebot to jí ublíží ještě víc. Dítě potřebuje jiný přístup no, na vyšetření by měla jít.

Pokud ti to tak vadí, tak se s ní nestýkej a hlavně jí prosím tě takhle nepomlouvej za zády, nebot to je pěkně hnusné, mě to taky dělali a vím jak strašně jsem se cítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.3.14 09:18

A když jsme u těch poruch, co je porucha a co ne? Kdo určuje tu normálnost? Jsem si naprosto jistá, že každému z vás by psycholog nějakou „poruchu“ našel.

Prostě i kdyby bylo mé dítě jakekoliv, budu ho brát takové jaké je a ne že má nějakou poruchu, proč by to jako měla být porucha? Porouchaný je jedině tenhle systém…

Ale takhle aby na internetu někdo rozebíral cizí dítě, to je mazec. Ty máš Gabrielo asi hodně volného času že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
9.3.14 09:19

@tetma jo to máš sice pravdu ale my ji nikdo o postižení neříkáme, říkáme jí to velmi zaobaleně, protože ona sama si stěžuje jak je nezvladatelnýa že třeba ani emohla přijít protože se odmítal obout a když pak chytnne agresi nehne s ním anio pár volů.. i proto jí radíme by někam zašla, že v normě to moc není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
9.3.14 09:22

@brisco je v tom rozdíl - dám jen příklad, takže se neuraž a neber to osobně. Dívám se na fotku v profilu a píšu to podle ní - Žena ve svatebních šatech s tmavou pletí sedí na posteli.
Tmavá žena ve svatebních šatech sedí na posteli.
( mám blbý monitor, takže tmavou pleť ber z rezervou)
První věta o tobě říká, že jsi žena, máš svatební šaty a až někde vzadu je poukázána na to, že jsi třeba ode mě odlišná to je ta tmavá pleť.
Za to druhá věta ukazuje, hned na začátku, že jsi černá a až pak, že jsi žena a máš svatební šaty…
Je v tom doopravdy velký rozdíl a i reakce lidí je hned jiná, když použiješ první větu než tu druhou ;) Věř vím o čem mluvím, o lidech s mentálním postižením mluvím často, takže mám napozorováno hodně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí