Objímá jiné děti, ale moc silně

LL
1057
5.3.14 23:07

Objímá jiné děti, ale moc silně.

Vím, že název diskuze zní divně, ale nevím, jak to popsat. Malej (má 3 roky) někdy prostě z ničeho nic hrozně silně chytne nějaké jiné dítko a nepustí a přitom ještě cení zuby. Setkali jste se s tím někdy. Nevím proč to dělá, většinou, když je šťastnej a baví se, tak pak prostě takhle nějaké jiné dítko drapne a nechce pustit, i když na něj křiknu, ať ho pustí, musím ho vyloženě silou (a někdy to jde dost těžko) odtrhnout. Pořád mu vysvětluju, že to jiným dětem může být nepříjemné, ale on to zkrátka pořád dělá. Většinou jsou varovné znamení ty zuby :mrgreen:, jak to vidím, už běžím, abych zasáhla dřív než někoho lapí. Neubližuje jim, ale dětem se to většinou nelíbí a mně je to trapné. Co s tím? Proč to dělá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Babišovka
5.3.14 23:09

Nechci tě strašit, ale říkalas to doktorce?

• Citovat
  • Upravit
LL
1057
5.3.14 23:10

@Babišovka Neříkala. Na co narážíš, s čím nechceš strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
5.3.14 23:17

@LL No, tvé dítě není jediné. Je pravda, že se s tím v kolektivu dětí potkávám. Nevím proč, ale bývají to kluci. On je nějaký natěšený, nedokáže se ovládnout má radost. Je hodně kontaktní. Odnaučit ho to bude problém.

Mně takto válcuje tříletou jeden chlapec ze cvičení. Je asi o půl roku starší. Jenže dcera má necelých 12 kg a on je něco přes 20 kg.

Jsi hodná, že se to snažíš řešit. Jeho matka se tomu jen tupě usmívá. A přitom vidí, že malá pláče, jak ji do těch pracek uchopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.3.14 23:17

No podle me je to, ale nevyznam se v tom, neco jako ze je stastnej ze muze ublizovat :( :nevim:
Ale nejsem si jista a nejsem odbornik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
5.3.14 23:19

Mi přijde, že má jen radost a takhle ji projevuje :nevim:,malý s těmi zuby dělal něco podobného, jen místo mačkání dětí štípal mě :cert:,naštěstí ho to už přešlo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
5.3.14 23:24

@LL Ještě jsem zapomněla napsat, že tu radost má z toho, že před tím někomu ublížil, něco pokazil.

Například zničil kolektivní hru.

Tímto to ještě prohlubuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
5.3.14 23:25

TO je dle me hrozny naval emoci, ma okamzitou potrebu to „vybit“, tak to dela timto zpusobem.ja to delavala jako mala taky a pamatuju si to dodnes:oops:.jen ja to praktikovala vetsinou na plysacich ci panenkach. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.3.14 23:26

Četla si O myších a lidech? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
5.3.14 23:28

On se takto chová občas i ke mne a manželovi a k prarodičům. Většinou, když jsme s ním hodně bláznili a řádili, tak pak vycenil zuby a rychle nevěděl, co nám udělat a tak se jen přitisknul a hrozně pevně nás držel. Snažila jsem se ho vždycky pak nějak zklidnit a on se pak pustil a hráli jsme si dál. On právě taky není drobek, má 17 kg a celkem i sílu. Je mi to hloupý, ale nevím, jak mu to vysvětlit. Maminky, co se spolu stýkáme na hřišti, už to znají a nějak ho tolerují, samozřejmě já rychle zasahuji. Ale opravdu mi to vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
5.3.14 23:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
5.3.14 23:31

@Fjodorka u Steinbecka mal Lennie ale duševnú chorobu, a to asi nie je tento prípad… ale to bolo asi zo srandy, že?
pozn. pre LL :hladkal a objímal chlpaté zvieratká tak silno, až ich zadusil

Příspěvek upraven 05.03.14 v 23:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
5.3.14 23:31

Můj malej objímal tak, že až toho druhého povalil na zem… Naštěstí už ho to přešlo :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
5.3.14 23:33

@LL Tak pokud víte kdy a za jakých okolností to udělá, tak ho k tomu nenabuzujte. A v tom kolektivu to udělá kdy? Co tomu předchází?

Jen máme ještě tu smůlu, že s ním bude chodit do školky, rovnou do třídy. Nic proti tobě, jen mně běhá mráz po zádech jak si na to vzpomenu.

Už vidím, jak ji drží v kravatě.

Příspěvek upraven 05.03.14 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
5.3.14 23:35

@Trojlístek Tak to bych neřekla, že předtím někomu ubližuje nebo tak. Většinou si těch dětí předtím vůbec nevšímá a pak přijde toto. Nebo takto objímá i svoji kamarádku, kterou má myslím opravdu rád, udělá to několikrát, když je s ní. Ona už ho zná a nějak na to už nereaguje, jen čeká až ji pustí nebo až ho odtrhnu. A myslím, že se mají opravdu rádi, rozumí si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí