Dcera má zaracha, mám jí pustit na kroužky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2693
11.3.14 11:59

@rozmary No jestli po těch kroužkách tak prahne, asi bych jí vyhrožovlala úplným zrušením.
Nevím kolik je dceři, ale zkusila bych alternativní tresty. Mobil, Pc, televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10337
11.3.14 12:01

Kroužky bych jí nechala ;) u nás u dcery 6.třída zabírá zákaz na den, dva na počítač. To je jak mílius. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
11.3.14 12:03

@Olion Na počítač nechodí, mobil má jen abych jí mohla zavolat když je venku a televize, to je těžká věc. Můžu jí to zakázat, ale odnese to s ní i mladší dcera, mají ji v pokojíčku a dívají se jen večer před spaním na barandov.

• Citovat
  • Upravit
22091
11.3.14 12:03
@rozmary píše:
Samozřejmě bych jí omluvila. ;)

To snad někoho zajímá v případě, že jde o individuální akci typu hra na flétnu - kde při včasném omluvení má učitel volno. Při kolektivních kroužcích, kde dítě jakoukoli formou spolupracuje s jinými, je to o něčem jiném.

Navíc placený kroužek, který si dítě samo vybralo, by se měl stát povinností (přinejmenším po zaplacenou dobu). Moje dcera například miluje ve škole hudební a pracovní výchovu… mám ji tedy „z trestu“ neposlat do školy?

Kroužek, do kterého se dítě dobrovolně samo zapíše a rodiče jej zaplatí, není holubník a používat ho tímhle způsobem, jako donucovací prostředek, když už si nevím s dítětem rady… to opravdu nepovažuji za smysluplné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.3.14 12:08
@valkil píše:
To já bych dala zaracha sama sobě a začala bych zpytovat svědomí.

proč? děti v pubertě mívají dny, kdy jsou na zabití. Zakladatelka ale píše, že dcera byla drzá, tak dostala zaracha… pokud to dítě začne držkovat, že je máma hrozná, že na ty kroužky jít musí, protože jsou zaplacené… tak pokud bych měla začít zpytovat svědomí, tak jen v tom stylu, že jsem dceru vychovávala jako sobeckého spratka, který si myslí, že se vše točí jen okolo něj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
11.3.14 12:09

Já bych jí kroužky nezakázala, ale asi bych jí naložila více domácích povinností :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.3.14 12:17

Kroužky ano, moje dítě tedy nemělo ještě zaracha, ale ano, kroužky bych nezakázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
11.3.14 12:17

@rozmary ted kdyz uz si jí to zakázala, měla by jsi to dodržet, protože jestli polevíš, příště už tě nebude brát vážně. Takže za mě na kroužky nepustit a příště zvolit jiný trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.3.14 12:19
@ynax píše:
@rozmary po tomhle kázání od dcery bych svému dítěti trest o týden prodloužila a přidala domácí práce

i já, za každý výstup a blbé kecy, den navíc a jedna práce navíc. Ona by brzy tu pusu zavřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
11.3.14 12:20

Nechapu, na co se pak plati krouzky, kdyz na ne dite nebude chodit- to pak muze mit zaracha i dalsi tyden/mesic a zase ji vypadnou vsechny krouzky…Ja bych davala jako trest nejake domaci prace, ktere normalne nechce delat nebo bych omezila kapesne- pokud dite dostava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.3.14 12:21

Televize? Místo ležení v pokojíku večer a koukání na televizi by drhla vanu třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.3.14 12:22
@terinka4444 píše:
i já, za každý výstup a blbé kecy, den navíc a jedna práce navíc. Ona by brzy tu pusu zavřela.

tak s tímhle souhlasím :palec: Když si budeme nechávat skákat od dětí po hlavě, tak co potom z nich vyroste :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
11.3.14 12:23
@KlaraBoch píše:
Nechapu, na co se pak plati krouzky, kdyz na ne dite nebude chodit- to pak muze mit zaracha i dalsi tyden/mesic a zase ji vypadnou vsechny krouzky…Ja bych davala jako trest nejake domaci prace, ktere normalne nechce delat nebo bych omezila kapesne- pokud dite dostava.

Já zakladatelku chápu, byla ve vzteku. To pak zakážeš první co tě napadne. Příště si to pťipravit dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
11.3.14 12:23

On jí hlavně na ty domácí práce už nezbývá moc čas. Po kroužkách se většinou navečeří, jde do vany, připraví se věci na ráno a jde do pelechu.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
11.3.14 12:24
@terinka4444 píše:
Televize? Místo ležení v pokojíku večer a koukání na televizi by drhla vanu třeba.

Jo, to by šlo ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí