Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Michelangelo píše:
Dávat dětem zaracha si viděla kde?, na mně to praktikovala mamka a moje děti v životě tento trest nedostaly. Zakázat dětem chodit na čerstvý vzduch a zakázat jim kroužky, které je baví. Spíš bych se zamyslela, proč jsou děti drzé. Někdo s nimi takhle jedná a tak jim to připadá normální.
Bože, teď sis naběhla
![]()
@Michelangelo píše:
Dávat dětem zaracha si viděla kde?, na mně to praktikovala mamka a moje děti v životě tento trest nedostaly. Zakázat dětem chodit na čerstvý vzduch a zakázat jim kroužky, které je baví. Spíš bych se zamyslela, proč jsou děti drzé. Někdo s nimi takhle jedná a tak jim to připadá normální.
zarach na to jít ven je podle mě trest pro rodiče, nevidím logiku v tom si nechat zlobící protivné dítě za trest celý týden doma aby mi ničilo nervy ještě víc
, a i když moji rodiče to nepraktikovali já to taky nedělám, takže u nás dáváme zaracha jen na TV, PC, tablet, playstation apod.
@Michelangelo Kde jsem to vzala? Naši nás tak vychovávali, měla jsem ho dost často, né za drzost, byla jsem hodná, ale za špatné známky, protože jsem dlabala na učení. Žádné psychické trauma z toho nemám, naopak mě to donutilo se konečně začít učit. Moc jsem nepochopila to, někdo s nimi takhle jedná a tak jim to připadá normální
.Má zaracha poprvé v životě.
@Michelangelo Jinak to že má zaracha, neznamená, že nemůže na vzduch, jasně že může, jen nebude lítat s kamarádama, ale chodit s otravnou matkou ![]()
@Michelangelo víš že mě to ani u tebe nepřekvapuje? že ses zeptala?
No na mě taky domluva nezabírala, až tresty…:-D když jsem lhala, nosila špatné stránky..mě to naopak i když s odporem dovedlo ktomu abych víc doma pomáhala a vubec snažila se…
@canaglia píše:
Bože, teď sis naběhla![]()
![]()
![]()
![]()
2× jsem smazala, co jsem napsala v emocích
![]()
@rozmary píše:
@Michelangelo Kde jsem to vzala? Naši nás tak vychovávali, měla jsem ho dost často, né za drzost, byla jsem hodná, ale za špatné známky, protože jsem dlabala na učení. Žádné psychické trauma z toho nemám, naopak mě to donutilo se konečně začít učit. Moc jsem nepochopila to, někdo s nimi takhle jedná a tak jim to připadá normální.Má zaracha poprvé v životě.
Právě proto, že jsi to sama poznala v dětství, tak se divím, že používáš stejný trest
Na tu otravnou matku jsi přišla jak?
@Michelangelo Právě proto, že na mě to zabralo, měla jsem čas srovnat si v hlavě co po mě ty rodiče vlastně chtějí a začla jsem se učit. A taky si nepamatuju, že bych ho někdy dostala neprávem, což je asi důležité, vědět proč sedím doma, když ostatní lezou za barákem po stromě.
@rozmary píše:
@Michelangelo Právě proto, že na mě to zabralo, měla jsem čas srovnat si v hlavě co po mě ty rodiče vlastně chtějí a začla jsem se učit. A taky si nepamatuju, že bych ho někdy dostala neprávem, což je asi důležité, vědět proč sedím doma, když ostatní lezou za barákem po stromě.
Mně přijde divný jen to, pokud pominu trest samotný, že dnes, kdy děti obecně tráví více času u pc, tv, doma, sedíce, víc, než je zdrávo, je ještě držet doma. ![]()
Efektivnější mi přijde trest, kdy dělají něco nad rámec svých povinností - př. celý týden myješ a utíráš nádobí bez pomoci.
@Malike píše:
@Michelangelo víš že mě to ani u tebe nepřekvapuje? že ses zeptala?
No na mě taky domluva nezabírala, až tresty…:-D když jsem lhala, nosila špatné stránky..mě to naopak i když s odporem dovedlo ktomu abych víc doma pomáhala a vubec snažila se…
Proč jsi lhala? Špatné známky jsou důvod k domácímu vězení jo? Jinak špatné známky taky svědčí o zájmu rodičů. Přece vím, čemu moje dítě nerozumí, když dělá domácí úkol ![]()
@Virginia tak matka musí vědět co by na dceru platilo..a at sama nakonec uzná za vhodné jak své dítě potrestá(když to nebude násilím) a třeba vezme k srdci typ jak na dítě s ADHR..když budu vědět že dítě je pc maniak, zakážu pc, když lítá venku a neučí se, tak hold zaracha, praktikovali to naši rodiče..rodiče kamarádů..vlastně neznám nikoho kdo by to nepraktikoval.Na mě to platilo, na bratra taky..
@Virginia píše:
Mně přijde divný jen to, pokud pominu trest samotný, že dnes, kdy děti obecně tráví více času u pc, tv, doma, sedíce, víc, než je zdrávo, je ještě držet doma.Efektivnější mi přijde trest, kdy dělají něco nad rámec svých povinností - př. celý týden myješ a utíráš nádobí bez pomoci.
Tak ta naše je asi vjímka potvrzující pravidlo, kdyby mohla, tak venku i spí ![]()
@Michelangelo píše:
Proč jsi lhala? Špatné známky jsou důvod k domácímu vězení jo? Jinak špatné známky taky svědčí o zájmu rodičů. Přece vím, čemu moje dítě nerozumí, když dělá domácí úkol
To myslíš vážně? Je spousta dětí co se s nima rodiče učí celé odpoledne a prostě jim to nejde ![]()
@Malike píše:
@Virginia tak matka musí vědět co by na dceru platilo..a at sama nakonec uzná za vhodné jak své dítě potrestá(když to nebude násilím) a třeba vezme k srdci typ jak na dítě s ADHR..když budu vědět že dítě je pc maniak, zakážu pc, když lítá venku a neučí se, tak hold zaracha, praktikovali to naši rodiče..rodiče kamarádů..vlastně neznám nikoho kdo by to nepraktikoval.Na mě to platilo, na bratra taky..
@Michelangelo špatné známky jsem měla proto, protože mě víc zajímal támhle Vašek od vedle, co kde co se děje a nevěnovala jsem se škole..,lhala jsem když jsem tvrdila že jsem opravdu se učila a já se neučila, nebo že jsem udělala támhle to a neudělala protože jsem šla za mojí dětskou láskou, nebo jsem odsunula vše starnou, protože v televizi dávali něco zajímavého…když jsem pak dostala špatné známky..a dostala jsem trest tak jsem se nejenom naučila a nechala se vyzkoušet, ale doma jsem byla vzorná a pilná a snažila jsem se udělat vše proto aby trest byl zkráscený a fakt jsem si nějakou delší dobu dávala bacha..