Moderní nebo sportovní gymnastika Plzeň?

1063
10.3.14 21:26

Moderní nebo sportovní Gymnastika Plzeň?

Rozhoduju se mezi tou moderní a sportovní gymnastikou, dcerce bylo v lednu 5 let. Co preferujete vy? Chodí Vaše děti někde v Plzni na gymnastiku? Já jsem z Lochotína, je tu možností více, nějaké podrobné informace kde by to mohlo být nejlepší? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11092
10.3.14 22:31

@Mischa69 Nejsem tedy z Plzně, gymnastiky jsem dělala obě, než jsem se rozhodla, poněvadž na každou potřebuješ zcela jiné předpoklady. Skončila jsem u moderní, je potřeba se rozhodovat rychle. Věk, který uvádíš je vynikající start.

Na sportovní například potřebuješ tyto předpoklady: perfektní dynamiku, hodně síly a hlavně nebojácnost.

Na moderní vynikající taneční a předváděcí až divadelní schopnosti, měla by jít ruku v ruce s baletní průpravou, výborný rozsah, perfektní postřeh.

Co se týká zdraví, tak menší důsledky má moderní gymnastika. Je z ní i ladná postava a pružné tělo. Sportovní gymnastika tělo hodně vypracuje svaly. Sportovní gymnastika nikdy nebude extra ladná.

Záleží na jaké úrovní si přeješ, aby byl sport prováděn. Dcerka by měla mít představu co se jí více líbí, ono jí to i o to lépe půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
11.3.14 21:58

@Trojlístek Děkuji za rady, nemám nějak extra představu jakým směrem bych chtěla aby ten sport byl, ale jde mě o to spíš aby to bavilo dcerku a chodila tam ráda a dělala něco co má smysl i do budoucna, protože je lepší když bude mít nějaký takový zájem a ne se někde flákat :lol:

No jenže je jí právě těch pět let a moc nemám jak zjistit co by ji víc bavilo, jedině jsem přemýšlela, že bych ji ukázala nějaké videa moderní i sportovní a co se jí bude víc líbitm tak to zkusit :)

A co se týče předpokladů, to si myslím že se teprve uvidí, spíš by se to vidělo až tam zda by na to měla, strach nemá :-)

Jj a balet trenujou přímo na té moderní ne? Nebo by měla spíš chodit zvlášť na balet a zvlášť na gymnastiku?

Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
11.3.14 22:28

@Mischa69 Pokud nevíš, tak by ti měli poradit přímo u zápisu do kroužku, pro co by měla lepší předpoklad. Pokud vaše dcerka ke gymnastice nemá vztah od mala, nevyrůstá v tělocvičně, nejsou doma stuhy, obruče, míče, švihadla, kužely, cvičební piškoty, tak v 5 letech nemá šanci z videa poznat co se jí bude více líbit.

Pokud už je teď třeba vyšší, tak pro ni sportovní gymnastika není vhodná, pokud je menší, tak to v podstatě nevadí ani u sportovní, či moderní gymnastiky.

Baletní průprava je skutečně součástí moderní gymnastiky. Oni netrénují balet jako takový - na špičkách, tam jde o dosažení perfektního rozsahu, držení těla, sestava jako taková je baletně taneční. Nicméně baletní hodiny může mít klidně i z větší části, než samotnou gymnastiku, minimálně zpočátku.

Moderní gymnastika a sportovní gymnastika se absolutně nedá v ničem porovnat.

Šetrnější k tělu se mi jeví moderní gymnastika, co se týká například nárazů a jejich dopadů na tělo. U sportovní gymnastiky je toho hodně: úrazy bývají obvykle vykloubené klouby kdekoliv po těle, zlomeniny (to nestraším), otřesy mozku.

Z moderní gymnastiky si ponese krásné tělo, sportovní gymnastika je taková babochlapatá postava.

Jemnějšímu děvčeti bych doporučila moderní gymnastiku, holce co leze po stromech a padá z nich (myšleno obrazně) klidně tu sportovní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
11.3.14 23:58

@Trojlístek zkusíme to a uvidíme, zeptala bych se radši té trenérky. Co se týče výšky, tak měří na svých pět let 110 cm to si myslím je takovej normál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.3.14 06:45

Jako dítě jsem chodila na moderní gymanstiku, balet je součástí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
15.8.16 07:51

Já bych počkala, až co vám řeknou a na první hodinu ji klidně ty cvičky (nebo co máš, klidně bakůrky) a nějaký kraťásky dala. Co můžou první hodinu dělat :nevim:. Já jdu dceru teprve přihlásit a tam nám všechno řeknou. Nevím nic, jen v kdy a kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.8.16 11:08

Dcera pomáhá trénovat moderní gymnastiku na Lochotíně, malých holčiček tam mají víc, podívejte se na jejich stránky, teď zrovna je oddíl na soustředění, tréninky a nábor bude začínat v září:
 https://www.facebook.com/…zen.bolevec/

http://www.mgplzen.eu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí