Co byste udělaly jinak u druhého dítěte?

1382
13.3.14 22:38

Co byste udelaly jinak u druheho ditete?

Ahoj, zajimalo by me, jestli jste se v necem poucily u prvniho ditete a jak byste to udelaly u druheho. Mysleno v cemkoliv, od spani, vychovy, jidla az po cokoliv jineho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2647
13.3.14 22:40

Zkusila bych se vyhnout dudliku. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.3.14 22:41

Tak jsem si říkala, že u druhé udělám jinak jídlo a spaní. Tak nějak neudělala no. Jediné čeho jsem docílila, že nemusím uspávat, že usíná sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
13.3.14 22:41

Zatím asi nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.3.14 22:42

Skoro všechno dělám jinak. Nebo ne skoro všechno, ale dlouhou řadu věcí.. Spaní je první věc. Dceru jsem si naučila na aktivní uspávání a pak jsem ji to těžce odnaučovala. Syn usíná téměř od začátku sám a bez pomoci, stačilo ho to naučit. Jídlo řeším daleko víc, ale to spíš proto, že se zvýšilo moje povědomí o rizicích spojených s podáváním škodlivých součástí jídla. Výchova - víc mazlím a snažím se tak o zvyšování sebevědomí, protože mám pocit, že jsem přísnější výchovou mohla něco pokazit. Ale tady spíš poslední dobou narážím na to, že je to dané z velké části povahou, ne tolik výchovou. To jsou takové ty zásadní věci, nic dalšího mě momentálně nenapadá, ale určitě napadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
13.3.14 22:43

Nosila bych v šátku hned od začátku, měla by košík hned vedle mé postele a až by bylo trošku větší, tak se mnou v posteli. Ale určitě by toho bylo víc, jen si teď nevzpomenu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
13.3.14 22:44

Nic…naopak bych dala nevím co za to, kdyby to u druhého šlo vše tak, jako s prvním…zatím nejde :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
13.3.14 22:44

Já nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
13.3.14 22:46

@PetiteFillette to usinani samo bych taky chtela naucit. Jenze jak to naucit dite, ktere cele noci place bolesti briska (tak to bylo u prvniho)? Takze jsme houpali na balone… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.3.14 22:47
@Carmen6 píše:
@PetiteFillette to usinani samo bych taky chtela naucit. Jenze jak to naucit dite, ktere cele noci place bolesti briska (tak to bylo u prvniho)? Takze jsme houpali na balone… :)

já to naučila až kolem roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
@Reinka píše:
Nic…naopak bych dala nevím co za to, kdyby to u druhého šlo vše tak, jako s prvním…zatím nejde :cert: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473

Já bych u mladšího ráda zrušila dřív dudlík, u staršího se kamenem úrazu stala chvíle, kdy se naučil si o něj říct („dudu“ asi v 1,5R), myslím, že do té doby bych ho odebrala snáz. Ale možná pohořím i u mladšího.

U mladšího se mi povedlo odbrourat noční jídlo v 10m, takže má mléko až po probuzení, starší pil UM nad ránem do 3R (když přestal, přestal ho pít úplně).

U mladšího jsem moc nedávala přesnídávky, protože mám pocit, že starší kvůli tomu moc nechce ovoce (čerstvé, ale nesnáší ani v buchtách, ani kousky v jogurtu), mladší ho jí krásně, ale možná to bude tím, že je prostě popelnice a starší huba mlsná, vybíravá.

Souhrnem, něco jsem u mladšího změnila, ale u ničeho si nejsem zcela jistá, jestli je to má zásluha, nebo jen náhoda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
13.3.14 22:48

Jj, šátkování! My potřebovali narychlo vyřešit nošení, a neznalci koupili obyč. ergo nositko.
Teď už jsem zběhlejší (ano, díky emiminu), takže šátek..!
Ps: a ano, malý měl docela dlouho široké vázání kvůli kyčlím… Ale to prý mohlo být i tím, že byl „přenášený“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
13.3.14 22:48

Tak hlavně bych už nikdy nedala Nutrilon, jsem taky poučená že existuje růstový spurt, takže hodlám kojit dýl, než 6 týdnů :zed: Taky už nechci dítě uspávat na ruce, protože je těžký to pak odnaučovat. Bude toho asi víc, ale už nic tak zásadního :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
13.3.14 22:49

U druhého jsem věci prostě tolik nehrotila a bylo to jen dobře. ALe zas vím, že to bylo jen proto, že to bylo druhé dítě, musela jsem si to zažít. Tak třeba ten dudlík jsem dala mnohem dřív a pomohlo mi to, byla jsem benevolentnější skoro ve všem, klidnější, nehrotila jsem to, když jí někdo dal něco „nezdravého“, když ji někdo nějak blbě nosil, líp jsem snášela řev… u druhého jsem prostě věděla, že spousta věcí není zásadních, že se dá dost věcí zkousnout na nějakou tu chvíli, že to miminkovské období rychle skončí… kéž bych to věděla i u prvního :-).

Takže.. vlastně jsem dost věcí dělala jinak, ale bylo to automatické, přirozené, a bylo to dobře. Že by bylo něco, co bych u prvního podle mne dělala špatně, to asi ne…

Příspěvek upraven 13.03.14 v 22:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect