Co byste udělaly jinak u druhého dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4471
21.3.16 14:21

@kacaba379 až se vyspím :lol: :lol: :lol: krásná hláška. já jsem taky střelec a jako dítě jsem byla na zabití. sice samostatná, ale paličatá až běda. a taky jsem prý nespávala. ve dne, v noci..prostě ne. Já mám teď miláčka. Je to ryba, hodně opatrná, klidná povaha, rozumná, nechá si dost věcí vysvětlit a v případě hysteráku na ni platí dočasná ignorace, nebo prostě počkám až to přejde. Ona pochopí že tudy cesta nevede a je to. Prostě myšlenkové pochody, se kterými se mi dobře pracuje :mrgreen: teď čekám beranici a asi to bude jiné kafčo. Snad vytrvám se svojí pevnou rukou ve výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
21.3.16 14:35

@reinkarnace Pamatuju hlášku švagrováků, kteří mají kluky 2 roky od sebe…5 let jsme nespali :mrgreen:. Dřív jsem nechápala, jak to myslí, teď už to vím naprosto přesně.
a pak si pamatuju, jak jsem nikdy nechápala hlášky typu - nemůžu ho přebalit, nemůžu ho oblíknout, co mám dělat, když se vzteká a lehá si na zem atp, s prvním jsem to fakt nezažila. Ale teď už to vím moc dobře :cert: Přeju, ať máš i druhou holčičku hodnou a klidnou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
21.3.16 14:38
@řeřicha píše:
to se hezky čte:-) ve mě se to pere, malá spí s námi, rozmazluji ji asi taky:-) - je hodně mazlivá, uspávám, hodně zpívám, nosila jsem v manduce dlouho… tak doufám, že jednou taky někde napíšu, že máme super vztah a že je z ní skvělá holka:-)

abych tu větu dokončila - pere se ve mě můj pocit - že takto je to ok a „rady“ okolí… manžel by rád trochu přitvrdil, já jsem měkká…

Příspěvek upraven 21.03.16 v 14:07

Dělej to podle sebe, jak cítíš, jak ti to vyhovuje, každá máma má určitě intuici jak vychovávat svoje dítě. Většinou ty vymazlené děti jsou když povyrostou mnohem sebevědomnější a samostatnější. Mě u starší kdysi dost lidí říkalo, že ji rozmazluju, jaký bude mamánek, jak bude mít problém ze školkou apod. A houby…školku milovala od prvního dne a nikdy na mě nebyla nezdravě upnutá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
21.3.16 14:39
@kacaba379 píše:
@reinkarnace Pamatuju hlášku švagrováků, kteří mají kluky 2 roky od sebe…5 let jsme nespali :mrgreen:. Dřív jsem nechápala, jak to myslí, teď už to vím naprosto přesně.
a pak si pamatuju, jak jsem nikdy nechápala hlášky typu - nemůžu ho přebalit, nemůžu ho oblíknout, co mám dělat, když se vzteká a lehá si na zem atp, s prvním jsem to fakt nezažila. Ale teď už to vím moc dobře :cert: Přeju, ať máš i druhou holčičku hodnou a klidnou :kytka:
:hug: kéž bys měla pravdu. no však já tu pak určitě poreferuju v nějaké diskusi jak se sžíváme :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.3.16 14:40

@reinkarnace Já jsem též velmi racionální a sveřepý střelec, a nafasovala jsem jednoho blížence a jednu beranici. Astrologická kombinace k pohledání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
21.3.16 14:41
@Svistice píše:
@reinkarnace Já jsem též velmi racionální a sveřepý střelec, a nafasovala jsem jednoho blížence a jednu beranici. Astrologická kombinace k pohledání. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: já bych klidně brala ty rybičky dvě, ale bohužel kvůli škole jsem to sobecky naplánovala na duben. tak se děsím, že se mi ta moje sobeckost vymstí :lol: :cert: :lol: ale pak už zas byl býk a to by bylo prašť jak uhoď :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.3.16 14:46

@reinkarnace Já teda rybu nechtěla, modlila jsem se, ať holka nechce ven dřív. S rybama mám velmi blbé zkušenosti - na můj vkus mouchy snězte si mě, co se jim neřekne, to neudělaj - já tyhle typy nesnáším. To raději toho malého Jackila a Hyde a malou vzteklou hysterku. :mrgreen:

Ale abych nesváděla vše jen na horoskop, u kluka pozoruji velmi jasně některé rodinné ryse jak z mojí, tak tchánovic strany (takže u něj se to doubluje a výsledkem je malej pošuk), holka je zase celá moje máti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
21.3.16 14:48
@Svistice píše:
@reinkarnace Já teda rybu nechtěla, modlila jsem se, ať holka nechce ven dřív. S rybama mám velmi blbé zkušenosti - na můj vkus mouchy snězte si mě, co se jim neřekne, to neudělaj - já tyhle typy nesnáším. To raději toho malého Jackila a Hyde a malou vzteklou hysterku. :mrgreen:Ale abych nesváděla vše jen na horoskop, u kluka pozoruji velmi jasně některé rodinné ryse jak z mojí, tak tchánovic strany (takže u něj se to doubluje a výsledkem je malej pošuk), holka je zase celá moje máti.

no u nás je právě toto znamení jediná šance. my jsme s manželem dost temperamentní oba. část toho malá taky zdědila, ale právě to rybí znamení ji brzdí, aby to nebylo ono zběsilé dítě. :lol: takže ten temperament uplatňuje většinou tam, kde je jí to zrovna „dovoleno“ ;) zatím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
21.3.16 14:57

@reinkarnace No, holka, jednoho Beránka doma máme a je to teda soda :mrgreen: Ve dvou letech se začal vztekat, když nebylo po jeho a to trvá stále. V dubnu mu bude 7. Jinak ale milionové dítě, které usínalo samo, v 18m se sám dokázal najíst a jedl všechno, uměl se částečně obléct i vysléct,…
Další děti jsou Štír (holka), Vodnář (kluk) a Býk (holka). My s manželem Štír a Lev.
Obecně by se dalo říct, že první dítě je spíše introvert, zatímco druhé, třetí a s vysokou pravděpodobností i to čtvrté jsou extroverti jak vyšití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
21.3.16 15:15

Příspěvek upraven 07.04.20 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
21.3.16 17:59
@Fima píše:
Co bych udělala jinak? Jen to, že bych u prvního všechno méně řešila a netlačila na pilu. Vybodla bych se na nějaký „dítě by nemělo spát v posteli…“, „dítě by už mělo být bez plen…“, bla, bla, bla. Dosaďte si cokoliv. U druhého dítka jsem se na všechno vybodla, ke všemu ho nechala pouze dozrát a byla to nejlepší věc, co jsem mohla udělat. Ušetřila jsem si spoustu nervů, stresu a všem se nám lépe a pohodověji dýchalo. Zkrátka s druhým dítětem to bylo mnohem lepší, protože jsem zkrátka neřešila. A světě div se, dítě není žádný neandrtálec. :mrgreen:

Přesně :palec: Nač si přidělávat stres, s tímhle přístupem je vše jednoduší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
21.3.16 19:12

Já jsem Beran a byla jsem nejhodnější miminko. Taky trochu předčasně narozená. Možná i proto jsem pořád spinkala. Moje první dítě Rak bylo suprové. Kluk. Druhé je holka, Váha a tak uřvané nespící dítě jsem neviděla nikdy. Teď po roce je spaní lepší, ale zase starší kluk je protivný, líný a dělá mi starosti. Ach ty děti! Bez nich je život prázdný s nimi až moc naplněný. Práce 24 hodin denně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
21.3.16 19:28

Co bych udělala jinak? Asi takto nic.. Mám děti dvě a i každého dítě fungují věci rozdílně..
Jediné co mě napadlo, co bych změnilo bylo to, že jako prvomatka jsem hrozně hleděla na okolí- co tomu řekne, a nebo co říká.. Takže, když jsem přišla na hřiště a někdo- ty nekojíš? ty nedáváš čaj, a nebo nakopak na druhý den proč čaj nedáváš? a pořád dokola, tak jsem z toho byla špatná, že něco dělám zle..
U druhého jsem už chytré rady vypouštěla uchem ven a prostě jsem si brala fakt rady, vyžádáné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pohlazeni
25.3.16 22:04
@řeřicha píše:
Ahoj, ráda bych obnovila téma - Co byste ve výchově udělaly jinak?

Já za sebe - dcera 16 měsíců je naučená přes den spát v kočáru, zatím jsem ji nezlomila na postýlku (zkoušela jsem párkrát třeba i dvě hodiny a prostě neusnula, byla protivná a já taky), takže dál spí v kočáře.

Uspávání večer - musím ležet s ní, usne do 30 minut, většinou dřív, ale i tak si někdy říkám, že jsem za těch třicet minut mohla umýt nádobí, nebo uklidit - prostě ten čas využít.

Poslední je nočník, dcera dlouho neseděla, neposazoval jsem ji a nahá si na nočník prostě nesedne…

Co vy?

Ja si naopak rikam, ze jsem mela u prvniho vedet a delat to, co delam a vim u druheho. Porad mam pocit, ze starsimu neco „dluzim“.

• Citovat
  • Upravit
29436
26.3.16 14:29
@pohlazeni píše:
Ja si naopak rikam, ze jsem mela u prvniho vedet a delat to, co delam a vim u druheho. Porad mam pocit, ze starsimu neco „dluzim“.

Taky to tak mám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect