Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, všimla jsem si že má Domik takové ty bílé flíčky (půlkruhy) na nehtíčkách. Někde jsem četla že to je nedostatek vitaminu, ale kterého???? A jak bych mu ten vitamín mohla dávat (nějaké ovoce, zelenina…)???? Děkuji za radu..
Ahoj Cyesis, bílé flíčky na nehtech poukazuje na nedostatek bílkovin, zinku nebo vitamínu C. Asi bych to zatím neřešila, ohlídala stravu, což asi děláš
a až půjdeš s malým do poradny, zeptala se MUDr., co ti na to řekne. Z vitamínů vhodných pro miminka /0-2roky/ znám jen Multi-Tabs. Jsou v kapkách, ale je tam jen vitamín A, D a C. M.
no ono zalezi na vic okolnostech …
pokud jsou flicky na kazdem nehtu a nemizi ani po delsi dobe, tak se muze jednat o nedostatek zinku ![]()
jinak vseobecne pokud se objevi flicek jen sem tam, jedna se v podstate o ‚nehtovou modrinu‘ .. ![]()
nedávno jsem zakládala stejnou diskusi tady nebo u sousedů, už nevím, a ptala jsem se taky na ten chybějící vitamín. bylo mi vysvětleno, že jde většinou opravdu jen o modřinu a za pár dní to zmizí…zmizelo. Ale znám kluka, můj bývalej spolužák, ten je má celej život, co pamatuju, vím, že mi to u něj vždycky připadalo roztomilý,,,, tak tam to možná ukazuje na málo něčeho, nicméně kluk v pohodě, zdravím jen kypí a už je i tatínkem. A.
Ogulaa - Sirup Multi - Sanostol je až od roku, takže by Cyesis musela pár měsíců počkat…