Bílé flíčky na nehtíkách

220
14.1.09 21:56

Bílé flíčky na nehtíkách

Maminky, všimla jsem si že má Domik takové ty bílé flíčky (půlkruhy) na nehtíčkách. Někde jsem četla že to je nedostatek vitaminu, ale kterého???? A jak bych mu ten vitamín mohla dávat (nějaké ovoce, zelenina…)???? Děkuji za radu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
14.1.09 22:01

Ahoj Cyesis, bílé flíčky na nehtech poukazuje na nedostatek bílkovin, zinku nebo vitamínu C. Asi bych to zatím neřešila, ohlídala stravu, což asi děláš :wink: a až půjdeš s malým do poradny, zeptala se MUDr., co ti na to řekne. Z vitamínů vhodných pro miminka /0-2roky/ znám jen Multi-Tabs. Jsou v kapkách, ale je tam jen vitamín A, D a C. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
14.1.09 22:27

no ono zalezi na vic okolnostech …

pokud jsou flicky na kazdem nehtu a nemizi ani po delsi dobe, tak se muze jednat o nedostatek zinku ;-)

jinak vseobecne pokud se objevi flicek jen sem tam, jedna se v podstate o ‚nehtovou modrinu‘ .. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
15.1.09 08:42

nedávno jsem zakládala stejnou diskusi tady nebo u sousedů, už nevím, a ptala jsem se taky na ten chybějící vitamín. bylo mi vysvětleno, že jde většinou opravdu jen o modřinu a za pár dní to zmizí…zmizelo. Ale znám kluka, můj bývalej spolužák, ten je má celej život, co pamatuju, vím, že mi to u něj vždycky připadalo roztomilý,,,, tak tam to možná ukazuje na málo něčeho, nicméně kluk v pohodě, zdravím jen kypí a už je i tatínkem. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
15.1.09 09:16

Ještě je sirup Mulltisanostol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.1.09 09:26

Ogulaa - Sirup Multi - Sanostol je až od roku, takže by Cyesis musela pár měsíců počkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí