Bílé mléko?

346
7.6.13 19:38

Bílé mléko??

Ahojte mám dotaz i když možná blbý. Jsem 14dní po porodu. Mám bílé mléko (prosím nesmějte se) a připadá mi i tak trochu jakoby vodové. Chci se zeptat je to normální když před týdnem jsem měla to mléko nažloutlé??? Není třeba teď nějak míň tučné že je bílé??? Navíc musím dávat teď prckovi příkrm protože mu to moje nestačí vytáhne si tak 40ml a dalších 40ml si natáhne z láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.6.13 19:40

Je to normální, to nažloutlé bylo mlezivo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
7.6.13 19:42

Je to normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
7.6.13 19:46

Děkuju :-) myslíte že když vypije 80ml mléka že je to dost?? Doktorce se pořád nelíbí že pomalu nabírá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.6.13 19:46

@Alena27 složení mléka se reguluje dle intenzity a frekvence sání tak, aby plně vyhovovalo potřebám dítěte ;) Dokonce kontakt rtů na bradavce prý přenáší chemickou cestou do mozku informace o potřebách a zdravotním stavu dítěte a mléko se tomu uzpůsobuje. Zjistilo se, že pokud bylo kojené batole z jednoho prsa a novorozenec z druhého prsa a každý pil z toho svého, tak prsa vyráběly různé složení mléka vyhovující svým spotřebitelům. Prsa jsou geniální vynález, příroda není blbá.
Koj podle potřeby dítěte, tak často a tak dlouho, jak potřebuje a bude všechno v pořádku. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.6.13 20:03

Je to naprosto normální, ale na tvým místě byh zrušila dokrm, a častěji přikládala, pokud budeš dokrmovat umělým, tak za pár týdnů máš po kojení :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
7.6.13 20:04

Je to normální a co se týká dávky mléka-každý to má jinak a vypije co potřebuje, dcera toho vysala vždy hodně a sála dlouho, ale syn ten pil málo a jen 5min.byl menší, ale stačilo mu to a kojila jsem až do 1roku. Poznáš kdyby strádal a měl málo plakal by třeba hned po kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
7.6.13 20:07

Pokud si začala s příkrmen tak se obávám že kojení za chvíli nebude chtít vůbec, synovi jsem dala v roce zkusit sunar a pak už nechtěl sát. U neěho sedělo kdo jednou zkusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
7.6.13 20:29
@Gladys píše:
@Alena27 složení mléka se reguluje dle intenzity a frekvence sání tak, aby plně vyhovovalo potřebám dítěte ;) Dokonce kontakt rtů na bradavce prý přenáší chemickou cestou do mozku informace o potřebách a zdravotním stavu dítěte a mléko se tomu uzpůsobuje. Zjistilo se, že pokud bylo kojené batole z jednoho prsa a novorozenec z druhého prsa a každý pil z toho svého, tak prsa vyráběly různé složení mléka vyhovující svým spotřebitelům. Prsa jsou geniální vynález, příroda není blbá.
Koj podle potřeby dítěte, tak často a tak dlouho, jak potřebuje a bude všechno v pořádku. 8)

To je krásně napsané :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
7.6.13 20:31

Tiez sa pridavam k varovaniu nedavat dokrm…dcerka sa prakticky uplne odstavila od prsu a potom som 3mesiace bojovala, aby som ju tam vratila spat..a kojim doteraz-,ma 16 mesiacov, za 3 mesiace mame dalsiu prisavku na svete a ja dufam, ze budu mliecko papkat obe 8) ale uz viem, ze dokrm ani nahodou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
7.6.13 20:42

Každé mimi je prostě jiné..kojila bych častěji a střídala prsa. S příkrmem bych počkala. Přední mléko je vodovější prý na žízeň a to bílé hutné zadní na tloušťku :D Já kojím skoro rok s kloboučkama a taky jsme to do půl roka zvládly bez příkrmu. Malá je drobnější a budem rádi, když bude mít teď v roce 8 kg. A co toho teď sní!!! Pomáhalo nám Caro, 3× za den větší šálky. Důležité je také si věřit! To zvládnete! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.6.13 20:44

To mlíčko je normálni, jak holky tady píšou! Zažila jsem, že jsem přicházela o mlíčko kvůli růstovýmu spurtu, trvalo nám to 20 dní, opravdu to bylo náročné, každý mi radil ať nedokrmuju, že se rozkojím! Vydržela jsem to jen 10 dní, bylo to strašně vyčerpávající, celé dny proplakané a noci probdělé, pak jsem na večer po kojení dávala příkrm, abychom se vyspali, malá se naráz uklidnila a i já byla v klidu a taky jsem se tím pádem rozkojila! Udělej to, jak sama to cítíš, ale pokud chceš kojit, hned zahod lahev a dyžtak dokrmuj přes stříkačku nebo po lžičce! Mimčo si na lahev hned zvykne a nebude chtít od tebe sát, páč z lahve je to jednodušší! Za mě můžu doporučit na tvorbu mléka homeopatika ricinus komunis, nebo kapicky Emulips!
Přeji hodně štěstí, ať to zvládneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
976
7.6.13 21:11

@KachenkaG mozna dalsi blby dotaz, ale jsem zvedava prvorodicka co sbira info a vychytavky… Caro je dobre na mliko? Nikdy jsem o tom nikde neslysela… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
7.6.13 21:34

@Alena27 ahoj tady zjistíš vše co potřebuješ
 http://www.kojeni.net/databaze.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.6.13 21:38

@wery85 ano, Caro nebo melta se doporučují, potom i zasmažené polévky, čaje pro kojící matky, Gravimilk, mě hodně pomáhaly homeopatika Ricinus Communis 5 CH ale je to hlavně o tom, přikládat dle potřeb miminka, neleknout se, když miminko chce najednou častěji papat, protože za to většinou může růstový spurt (doporučuji si o něm přečíst, ať víš) a mělo by to být ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová