Bílý jogurt - kdy začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Sazkarka píše:
U nás je bílý jogurt tabu, nebzala bych ho do pusy ani já, tak malý má od 9 měsíce jogurty Hollandia ovocné, tvaroháčky,Matyldu.Ne ale čokoládové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dáváme od 7. měsíce, původně doktor chtěl povolit až za měsíc, jenže to bych už malé neměla co dávat jíst, mlíčko přes den skoro vůbec nechce.
Na jeho doporučení ze začátku bílou Activii, ale slazenou, aby si zvykla na chuť jogurtu. Pak přejdeme na neslazenou s ovocem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davam od 7m a nikdo nic nerikal. nam rekla doktorka do 8 mesice vyzkouset vsechny (rozumne) zakladni potraviny a od 1roka uplne vsechno.
jsem v zahranici, maji trochu jiny pristup, ale tohle mi shodne potvrdila i dr. v CR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzlounek Dáváš mu ten jogurt každý den? A jak je to s rybou? Prý už jí můžu zařadit do jídelníčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuza30 nedávám, aby to měl pestré, tak střídám bílý jogurt s marmeládou, ovocnou přesnídávku s rozdrcenými piškoty a pak kupuju mléčné přesnídávky od Nestlé (jsou to ty 4 a stojí 69,90Kč) a tyhle tři varianty mu k dopolední svačince střídám dokola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám doktorka řekla od 8 měsíců.
@Sazkarka píše:
U nás je bílý jogurt tabu, nebzala bych ho do pusy ani já, tak malý má od 9 měsíce jogurty Hollandia ovocné, tvaroháčky,Matyldu.Ne ale čokoládové.
můžu se zeptat proč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dle nových studií se dětem má zavést vše před 6m- myšleno co nejvíc alergenů včetně lepku a jogurtu. Takže malý jogurt dostává několikrát týdně, vždy do přesnídávky tak 2-3 lžičky už asi cca 3 týdny. A choceňský bílý. A v pohodě. Je mu 6m a týden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuza30 píše:
@Zuzlounek Dáváš mu ten jogurt každý den? A jak je to s rybou? Prý už jí můžu zařadit do jídelníčku
Rybu mám v plánu taky dát. Až koupím konečně zase nám, dostane taky. Dělala jsem v Londýně chůvu, měla mimino a zaváděla příkrmy a určitě měl rybu mnohem dřív než v roce. Pokud si pamatuju, tak se začínalo treskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože do dvou let nemá dítě enzym, kterým by laktozu rozložil
- Citovat
- Upravit
@Zuza30 píše:
@Zuzlounek Dáváš mu ten jogurt každý den? A jak je to s rybou? Prý už jí můžu zařadit do jídelníčku
s rybama opatrně, je to silný alergen, u těch bych počkala minimálně po roce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
s rybama opatrně, je to silný alergen, u těch bych počkala minimálně po roce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bílý jogurt my máme od šesti měsíců, úplně v pohodě. Ale pozor na tvaroháčky, lipánky atd., tvaroh se může až od roka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cheekymonkey píše:
Tak dle nových studií se dětem má zavést vše před 6m- myšleno co nejvíc alergenů včetně lepku a jogurtu. Takže malý jogurt dostává několikrát týdně, vždy do přesnídávky tak 2-3 lžičky už asi cca 3 týdny. A choceňský bílý. A v pohodě. Je mu 6m a týden.
to mi říkala dr v porodnici te´d v lednu s Týnou. Já dávala Verče jogurt v 8m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od 24 měsíce