Bílý jogurt - kdy začít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
28.3.13 15:12

@Zuzlounek jojo u medu je to podobné ;)

@wra no ony ty tvaroháčky, pribináky apod. je lepší nedávat ani po tom roce, není v tom nic extra, to už je lepší udělat domácí pribináček (tvaroh+smetana), je toho víc a je to rozhodně levnější a zdravější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
28.3.13 15:28

No já myslím, že opatrně, pomaličku, sledovat dítě, pokud je v pohodě, tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8697
28.3.13 15:36
@hrana píše:
Protože do dvou let nemá dítě enzym, kterým by laktozu rozložil

Naopak, malé děti májí toho enzymu (laktázy) hodně, aby mohly rozkládat laktózu z mateřského mléka, s věkem množství enzymu klesá. Mateřské mléko je plné laktózy, hlavně to přední. Mám syna s intolerancí laktózy, která se právě díky tomu poklesu enzymu objevila až ve 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.3.13 15:42

Mě malá po jogurtu blila skoro až do roka.. Je kojená, žádnou alergii ani nesnášenlivost ničeho nemá.. Prostě jí neseděly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
28.3.13 15:47

Mě malý začal kolem 7 měsíce odmítat mléko a od té doby dávám bílou Activii. Tenkrát jsem kvůli tomu volala sestřence (je pediatřička) a ta mi řekla, že když nechce mléko, mám mu dát bílý jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hrana
28.3.13 16:03

S tou laktázou máš pravdu, je to o alergiích.

• Citovat
  • Upravit
1788
28.3.13 16:10

Já dávám jogurty od 7 měsíců a to zatím jen Holandii a Choceňský (ale pozor na něj, je dost tučný). Někdy do jogurtu přidám piškoty, někdy ovocnou přesnídávku, aby to měl pestřejší. Jiank má jogurt každý den k odpolední sváče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
28.3.13 16:19

Hel, ja jsem cetla, ze activie je nejvetsi svinstvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914
28.3.13 20:55
@Verca1989 píše:
@Zuzlounek jojo u medu je to podobné ;)@wra no ony ty tvaroháčky, pribináky apod. je lepší nedávat ani po tom roce, není v tom nic extra, to už je lepší udělat domácí pribináček (tvaroh+smetana), je toho víc a je to rozhodně levnější a zdravější :)

No med je jeden z nejvetsich alergenu. S tim pribinakem, ja ho taky davat nebudu, jen vim že dříve se dost dával, a bavili se o tom v předchozí konverzaci… Spíš víc chemie než něco výživného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.3.13 21:11

@wra jojo…a za pidi kelímek chemie chtějí 15 Kč…přitom já koupím za 35 Kč 2 tvarohy a smetanu a pribiňáčka mám přes půl kg :D a chutná to fakt úplně stejně, i bez éček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
28.3.13 21:49

@Verca1989 Dik za tip, i kdyz na to je jeste cas. Smetana 12%? a tvaroh plnotucny nebo staci polotucny? A jak dlouho to vydrzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
28.3.13 22:01

@cheekymonkey smetana musí být ke šlehání, takže 33%, vyšlehá se do tuha a pak přidáš 2 tvarohy a podle chuti cukr, ten samozřejmě být nemusí. Tvaroh beru většinou nízkotučný nebo polotučný, na chuti to ani není moc znát, tak je to podle mě jedno. A jak dlouho vydrží ti neřeknu, dceři jsem to dávala ochutnat poprvé až teď a jen tak olíznout lžičku, jinak z toho dělám ovocné dorty (piškot, ten krém, ovoce a želatina) a to se většinou sní okamžitě :) Na jednu stranu bych řekla, že to vydrží tu dobu, do jaké má trvanlivost tvaroh ale zase když je to smíchané dohromady a ještě cukr, tak by bylo asi nejlepší to sníst co nejdřív, do 2-3 dnů…takže udělat trochu pro prcka a zbytek sníst sama nebo udělat nějaký ten dortík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
28.3.13 22:21

@Verca1989 no tak na to už mám chuť už teď! :D Asi se inspiruju a něco s tím spáchám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
28.3.13 22:46
:palec:
@Verca1989 píše:
@cheekymonkey smetana musí být ke šlehání, takže 33%, vyšlehá se do tuha a pak přidáš 2 tvarohy a podle chuti cukr, ten samozřejmě být nemusí. Tvaroh beru většinou nízkotučný nebo polotučný, na chuti to ani není moc znát, tak je to podle mě jedno. A jak dlouho vydrží ti neřeknu, dceři jsem to dávala ochutnat poprvé až teď a jen tak olíznout lžičku, jinak z toho dělám ovocné dorty (piškot, ten krém, ovoce a želatina) a to se většinou sní okamžitě :) Na jednu stranu bych řekla, že to vydrží tu dobu, do jaké má trvanlivost tvaroh ale zase když je to smíchané dohromady a ještě cukr, tak by bylo asi nejlepší to sníst co nejdřív, do 2-3 dnů…takže udělat trochu pro prcka a zbytek sníst sama nebo udělat nějaký ten dortík :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.3.13 11:10
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie