Bílý jogurt - kdy začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zuzlounek jojo u medu je to podobné ![]()
@wra no ony ty tvaroháčky, pribináky apod. je lepší nedávat ani po tom roce, není v tom nic extra, to už je lepší udělat domácí pribináček (tvaroh+smetana), je toho víc a je to rozhodně levnější a zdravější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já myslím, že opatrně, pomaličku, sledovat dítě, pokud je v pohodě, tak je to ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hrana píše:
Protože do dvou let nemá dítě enzym, kterým by laktozu rozložil
Naopak, malé děti májí toho enzymu (laktázy) hodně, aby mohly rozkládat laktózu z mateřského mléka, s věkem množství enzymu klesá. Mateřské mléko je plné laktózy, hlavně to přední. Mám syna s intolerancí laktózy, která se právě díky tomu poklesu enzymu objevila až ve 4 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě malá po jogurtu blila skoro až do roka.. Je kojená, žádnou alergii ani nesnášenlivost ničeho nemá.. Prostě jí neseděly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě malý začal kolem 7 měsíce odmítat mléko a od té doby dávám bílou Activii. Tenkrát jsem kvůli tomu volala sestřence (je pediatřička) a ta mi řekla, že když nechce mléko, mám mu dát bílý jogurt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám jogurty od 7 měsíců a to zatím jen Holandii a Choceňský (ale pozor na něj, je dost tučný). Někdy do jogurtu přidám piškoty, někdy ovocnou přesnídávku, aby to měl pestřejší. Jiank má jogurt každý den k odpolední sváče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@Zuzlounek jojo u medu je to podobné@wra no ony ty tvaroháčky, pribináky apod. je lepší nedávat ani po tom roce, není v tom nic extra, to už je lepší udělat domácí pribináček (tvaroh+smetana), je toho víc a je to rozhodně levnější a zdravější
No med je jeden z nejvetsich alergenu. S tim pribinakem, ja ho taky davat nebudu, jen vim že dříve se dost dával, a bavili se o tom v předchozí konverzaci… Spíš víc chemie než něco výživného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wra jojo…a za pidi kelímek chemie chtějí 15 Kč…přitom já koupím za 35 Kč 2 tvarohy a smetanu a pribiňáčka mám přes půl kg
a chutná to fakt úplně stejně, i bez éček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 Dik za tip, i kdyz na to je jeste cas. Smetana 12%? a tvaroh plnotucny nebo staci polotucny? A jak dlouho to vydrzi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cheekymonkey smetana musí být ke šlehání, takže 33%, vyšlehá se do tuha a pak přidáš 2 tvarohy a podle chuti cukr, ten samozřejmě být nemusí. Tvaroh beru většinou nízkotučný nebo polotučný, na chuti to ani není moc znát, tak je to podle mě jedno. A jak dlouho vydrží ti neřeknu, dceři jsem to dávala ochutnat poprvé až teď a jen tak olíznout lžičku, jinak z toho dělám ovocné dorty (piškot, ten krém, ovoce a želatina) a to se většinou sní okamžitě
Na jednu stranu bych řekla, že to vydrží tu dobu, do jaké má trvanlivost tvaroh ale zase když je to smíchané dohromady a ještě cukr, tak by bylo asi nejlepší to sníst co nejdřív, do 2-3 dnů…takže udělat trochu pro prcka a zbytek sníst sama nebo udělat nějaký ten dortík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 no tak na to už mám chuť už teď!
Asi se inspiruju a něco s tím spáchám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@cheekymonkey smetana musí být ke šlehání, takže 33%, vyšlehá se do tuha a pak přidáš 2 tvarohy a podle chuti cukr, ten samozřejmě být nemusí. Tvaroh beru většinou nízkotučný nebo polotučný, na chuti to ani není moc znát, tak je to podle mě jedno. A jak dlouho vydrží ti neřeknu, dceři jsem to dávala ochutnat poprvé až teď a jen tak olíznout lžičku, jinak z toho dělám ovocné dorty (piškot, ten krém, ovoce a želatina) a to se většinou sní okamžitěNa jednu stranu bych řekla, že to vydrží tu dobu, do jaké má trvanlivost tvaroh ale zase když je to smíchané dohromady a ještě cukr, tak by bylo asi nejlepší to sníst co nejdřív, do 2-3 dnů…takže udělat trochu pro prcka a zbytek sníst sama nebo udělat nějaký ten dortík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit