Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně napadá jedině, jestli jsi měla antibiotika ve formě děložního čípku, tak že sis ho špatně zavedla a vypadl ti. Jinak netuším, co bílého by z tebe při menstruaci mělo vypadnout.
@Taktinevím
Antibiotika jsem brala ve formě tabletek a po nich jsem ještě brala krém na vaginální mykozu. Ale to bylo na konci června. Pak už jsem nic nebrala.
Každopádně děkuji. Nejspíš to asi ani nebylo že mě, jen si domýšlím věci a zbytečně panikařím nad hloupostma.
@Anonymní píše:
@Taktinevím
Antibiotika jsem brala ve formě tabletek a po nich jsem ještě brala krém na vaginální mykozu. Ale to bylo na konci června. Pak už jsem nic nebrala.
Každopádně děkuji. Nejspíš to asi ani nebylo že mě, jen si domýšlím věci a zbytečně panikařím nad hloupostma.
A vy jste tu bílou věc neprozkoumala? Jakou to mělo konzistenci? Cítila jste, jak to jde ven, anebo ne? Teoreticky to mohlo být cokoliv, co se na vás někde nalepilo a tím pohybem jste to uvolnila např. z pyžama a ono to plesklo…
Tak já už asi vím
strejda google tvrdí, že se občas může stát, že děloha se rozhodne vyloučit celou výstélku najednou namísto postupného vylučování při menstruaci. Předchází tomu bolest, jak to jde přes čípek. Tedy nejspíš odešla a teď při menstruaci už neodejde… do teď jsem netušila, že to existuje… ale asi bych se tím neznepokojovala, pokud jste jinak ok… pokud by se to stalo další měsíc zase, šla bych k lékaři…
PS: Nevím, jak se tomu říká česky, ale v angličtině se to jmenuje decidual cast. Doporučuji na obrázky moc nekoukat.
@DeeDee.518 @Taktinevím
Děkuji vám za odpovědi. Obě jste mě uklidnily. ![]()
@DeeDee.518 píše:
Tak já už asi vímstrejda google tvrdí, že se občas může stát, že děloha se rozhodne vyloučit celou výstélku najednou namísto postupného vylučování při menstruaci. Předchází tomu bolest, jak to jde přes čípek. Tedy nejspíš odešla a teď při menstruaci už neodejde… do teď jsem netušila, že to existuje… ale asi bych se tím neznepokojovala, pokud jste jinak ok… pokud by se to stalo další měsíc zase, šla bych k lékaři…PS: Nevím, jak se tomu říká česky, ale v angličtině se to jmenuje decidual cast. Doporučuji na obrázky moc nekoukat.
Tyjo, co jsi napsala do vyhledávače, že jsi toto našla?
. No to si taky prostuduju, kdyby bylo někdy něco jiného než červeného ![]()
Dobrý den, v březnu jsem prodělala nemoc, na kterou jsem musela nejprve týden, a pak po 12 dnes zase týden antibiotika. Nejspíš jsem si tím asi rozhodila cyklus, protože jsem s ním nikdy před tím žádný problém neměla. Po třech dnech, kdy jsem brala antibiotika, jsem začala špinit (na vložce nic nebylo, jen při utření jsem na toaletní papíře měla bílý výtok s krvavými nitkami. To pak po několika měsících odešlo. Co ale zůstalo, je to, že během krvácení ze mě vycházely kusy sliznice. Nebyly moc velké, ale radši jsem si zašla na gynekologii, protože jsem měla i divný pocit na pravé straně podbřišku, jakoby v místě, kde se napojuje stehenní kost na pánev. Bolest byla podobná bolesti když si v tom místě skřípnu nohu/křeč.
No a teď k hlavnímu důvodu, proč jsem se rozhodla napsat. Zítra jsem měla dostat menstruaci, ale přišla o den dříve. To by samo o sobě nebylo problém, ale než přišla, tak jsem byla tam dole hodně citlivá a k večeru jsem šla na záchod. Normálně jsem se utřela a najednou mnou projela ze spodu strašná bolest. Počkala jsem až bolest odezní a pak jsem to už neřešila, ale potom, když jsem šla ještě v noci na záchod, tak jsem se utřela vlhkým ubrouskem a najednou slyším jak něco plesklo o podlahu. Koukla jsem se tam, a bylo to něco bílého. Absolutně netuším, co to bylo a lehce mě to vyděsilo. Teď si asi budete říkal, že jsem praštěná (nejspíš máte pravdu) ale je možné, že to vypadlo že mě? Jako kus sliznice? Mělo to v průměru asi 1,5×3. Nebo si myslíte. Že to bylo něco z ubrousku? Divný totiž je, že jsem měla vždycky, až do teď, po antibiotikach černo červené kousky při menstruaci. Ale dneska, po tom co se stalo dneska, je nemám.
Předem děkuji za všechny odpovědi a omlouvám se za tuto otázku.
(prosím anonymně, nebo přímo smazat, děkuji )