Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak my obcas koupime v dm Alana, jsou vyborny, chystam se je koupit i do porodnice, pak asi latka. Jedinej problem s plinkama v dm je, ze kdyz se netrefim do dne kdy maji novy zbozi, nemaji uz vetsinou nasi velikost
ale jinak spokojenost maximalni ![]()
záleží na porodnici, v Podolí jsme „nafasovali“ plenku jen, když ho přebalovaly sestřičky, takže prvních 24hodin. pak jsem měla - a musela mít - svůj balík.
měla jsem pampers newborn 3-6kg bez flexi pásků a šlo mi to…
![]()
ahoj, alana jsou fajn, jen mi u nich vadilo,že nemají pružné bříško,kvůli tomu jsme je přestaly používat,papa
Já jsem zkusila Bambo Nature a protékala stolička hrozným způsobem, teď je dávám na noc a dnes mi 1× proteklo čurání (po 4 hod.), přitom je plenka hodně tlustá a uvádějí, že hodně absorbuje tekutiny, takže mě to zaráží.
Máte někdo zkušenost s ekoplenkami jednorázovkami Kikko Eco (novinka) nebo Attitude? Líbí se mi z jakého jsou materiálu - povrch prý bioplast a jádro většinu z celulozy. Ale trochu se bojím, že když v těch kikko není ten absorbcni gel, tak aby se mimi neopruzovalo, když je tam jen celuloza. Jelikoz ty kikko stoji 12,–/ks, tak nevím, zda do toho jít. Jedna holčina zde uváděla, že jí protékaly.
@elkasina Já je používala a dobrý - i na noc. Měla jsem je na táboře po týpím a po sundání lepítka je mohla házet do latríny a zaházet hlínou. Takže mi dlouho nesmrděly ve stanu. Malá se neopruzovala. Nikdy neprotekly…
@Teri88 tak díky moc, koupím je spolu s Attitude, ať vyzkouším obojí a jsem zvědavá, akorát je blbé, že jdou sehnat jen na netu a ne v kamenném obchodě a když ještě připočítám poštovné, tak škoda mluvit.-) a jestli budou protíkat, tak potěš ![]()
To by mě zajímalo taky
O ekologickém přebalování se totiž dozvídám až teď. A je to k mojí nesmírné radosti
![]()
@albinkaslunicko Já si myslím, že ideální kombinace ekologického přebalování jsou látkovky doma a třeba na noc, cesty, návštěvy a tak bio plenky. Já teda nakonec sklouzla k látkování všude. Ale i kdyby jen bio plenky, stejně je to pro mimčo o dost zdravější, řekla bych…
To si myslím taky - tatínek si lákovky nepřeje.. tak bude cvakat bio pleny
proto i ta radost s nich - myslím, že příroda si to zaslouží…
No tak nakonec asi zůstanu u těch Bambo Nature, měly by být dost eko podle toho co píšou va stojí 7,– a když vím, že bude kakat, tak mu šupnu pampers, protože ty bambo protíkají na stoličku.
Ty Attitude nebo Kikko vyjdou na 12,–/ks poštovné a to jsem na nějakých 3000,– měsíčně a více a to už je masakr. spolu je prodávají ve 2 eshopech za nehorázné ceny. takže škoda, že nejsou v kamenným obchodě a „závidím“ těm, kdo na ně mají
zatím je kupovat nebudu, ale časem je možná zkusím…
látkovky zkoušet nebudu - bojím se, že by měl opruzeniny (už měl opruzeninu 2× a pak jsem se měsíc nemohla zbavit červeného zadečku) a taky mi spí jen 2× 30 min denně, takže nestíhám pomalu ani navařit, natožtak látkovky. kdybych věděla, že se mi nebude opruzovat, že to přijme po 8 měsících v hnuskách, tak bych možná do toho šla, ale mám z toho obavy.jsem ráda, když si udělám čas na to mu v ruce přeprat špinavé nebo pokakané oblečení a natožtak látkovky…ale zase klobouk dolů před maminkama, které látkují, to zase jo.
@elkasina Plenky není třeba přeprat. S bobkem se vyhodí separačka, plenka hodí do kýble. Kýbl se přesype do pračky a prádlo pak bud pověsí nebo dá do sušičky.
Ono to vypadá, ale zabere to tak půl hodiny za 2-3 dny…:)
Já zase obdivuju maminky co musí myslet na to, že dochází jednorázovky, sledují akce a chodí nakupovat.
Já si vyperu a mám vonavé plínky…:)
@elkasina Jo a naše holka teda nebyla opruzená nikdy z látkovek. Ono se zase častěji přebaluje, což je teda celkově zdravější…